Öroninflammation

Idag har vi fått bekräftat att Elliot har öroninflammation. När vi åkte in med honom till sjukhuset i måndags så kollade läkaren öron, hals osv och sa att han hade en inflammation. Men pga vissa omständigheter kände vi att vi ville dubbelkolla. Och fick det alltså bekräftat idag. Vi fick recept på antibiotika (kåvepenin) som han ska äta tre gånger om dagen i fem dagar. Jo men tjena. Det smakar ju skit och vi blev tom förvarnade att vissa barn får kväljningar av det/kräks upp det direkt. Men så fick vi tips om att vi kunde "gömma" det i nåt han tycker om; mat/dricka/fruktpure osv. Jag testade att hälla i lite i en flaska pärondryck. Vad Elliot sa om det kan ni se här under på filmen...

Iaf, ikväll pratade jag med sjukvårdsupplysningen för att få lite råd om hur vi skulle göra. Att spruta in det i munnen på honom funkar inte och att "gömma" det funkar inte heller, som ni ser. Vi vill ju heller inte ha i det i mat eller välling, med risk för matvägran efter det. Och eftersom att man vanligtvis inte behandlar barn över ett år funderade vi på hur vi skulle göra (läkaren valde att behandla honom iom att han just fyllt), grejen är att det här upptäcktes bara av en slump. Elliot har inte på nåt sätt visat att han har ont i öronen. Så nu låter vi det nog vara, och hoppas på att det läker av sig själv.
Men jag tänkte bara fråga er, har nån av er barn som haft öroninflammation? Har dom behandlats? Tips på hur man "lurar" i dom den äckliga antibiotikan? Så måste jag bara lägga ut den här filmen från tidigare idag. Det är typ femte gången Elliot tar en klunk (i början hade jag bara lite pärondricka i men var tvungen att fylla på, men det hjälpte ju inte..), som om han tror att jag kanske hällt ut det äckliga. Haha. Alltså det är ju synd om honom men han är ju så söööt! Kolla blicken där i slutet innan han vänder sig om, hihi.


Kommentarer
Postat av: Anonym

men jesus va söt!! =)

2012-01-05 @ 22:20:56
Postat av: Kristin

Nämän stackaren..jag har alltid fått antibiotika då jag haft öroninflammation..senaste gången när jag var 18. Kan ni inte testa och ha det i något riktigt smarrigt som han inte brukar få typ lite nutella eller nåt. Skulle han få en negativkoppling till det så är det ju inte så farligt när det inte är något han brukar äta annars. Hoppas det löser sig!

2012-01-05 @ 22:24:24
Postat av: HANNA SVARAR

Kristin: Jo jag tänkte med på det. Vi testade med lite olika saker men inget sånt. Googlade lite på det och såg en som tipsade om chokladsås. Grejen är att smaken verkar skina igenom oavsett vad vi blandar det med. Men vi avvaktar nog (efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen) och bokar in en tid på Vårdcentralen om ett par veckor, och är det ff kvar då (eller om elliot innan dess visar att han har ont eller får feber osv) får vi göra ett nytt försök..

2012-01-05 @ 22:28:07
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sandra

Hej! Har en son på 9 månader som precis har avslutat sin kur med antibiotika. Jag gjorde som så att jag tog en spruta med medicinen i. Sen la jag Ludwig ner på rygg och gav honom någon leksak så att han kunde koncentrera sig på annat, och då samtidigt som jag lekte med honom så sprutade jag in lite itaget :) gick kanon! Hoppas att det löser sig för er. Kram

2012-01-05 @ 22:28:50
Postat av: HANNA SVARAR

Sandra: Tack för tipset! Men Elliot ligger bara still när han sover, haha. Har vi tur kan han ligga stilla på rygg under ett helt blöjbyte men då ska han ha nåt väääldigt intressant i händerna, haha. Så det skulle nog inte funka här. Plus att han typ spyr av smaken när den inte är utblandad.. Åt din son med Kåvepenin? Det ska tydligen vara det med den värsta smaken..

2012-01-05 @ 22:34:16
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sandra

Ja det är klart han är ju lite äldre :) nej han fick spektramox. Men den smakar nog inget vidare den heller. Luktade illa! det är inte enkelt med de små liven :/ hoppas det ordnar sig. Kram

2012-01-05 @ 22:39:04
Postat av: HANNA SVARAR

Sandra: Jaha! Vad jag läst mig till ska Spektramox och en annan som heter À-nånting vara bättre. Fast dom skriver alltid ut Kåvepenin först och främst. I vilket fall ska jag be om en annan om det blir aktuellt med behandling. Om det inte ger med sig..

2012-01-05 @ 22:43:48
URL: http://hannaz.se
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

stackars lilla Elliot! HOppas han kryar på sig snart.Tyvärr inga tips men jag kan säga att när jag var liten så hade jag mycket öroninflammation och jag kan än idag komma ihåg smaken! De är verkligen den värsta! Vet att jag blev så glad när jag var så stor att jag kunde svälja tabletterna istället. Man får verkligen kväljningar! Kommer ihåg de så väl!kramar till er!

2012-01-05 @ 22:47:45
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Usch det var inte alls längesedan som Alexander hade öroninflammation och fick ta den där otäcka pencelinen. Att de inte kommer på nåt annat, den är ju hemsk!

Hoppas han kryar på sig fort! Kram

2012-01-05 @ 22:50:04
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

konstigt att de inte finns stopiller förresten!Lucas hälsar att han kan få låna en sond! Direkt ner i magen utan att passera munnen ;)

2012-01-05 @ 22:50:25
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: My - Mamma till Alma

Han är så söt! Hoppas de ger med sig av sig själv. Jag minns att jag fick de i nyponsoppa när jag var liten.. :)

2012-01-05 @ 22:56:25
URL: http://unwake.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ååh gud så roligt det här är! Jag följde din blogg jätte mycket när du väntade Elliot och sen så på något sätt försvann din blogg och jag slutade följa den. Super duper roligt att se honom nu! :D

2012-01-05 @ 23:01:03
URL: http://storyofmyyear.blogg.se/
Postat av: Sophie, mamma till 4:a

Åhh lilla Elliot. Inte roligt men skönt att han inte verkar ha några besvär av det iaf. Har tyvärr inte heller några tips. Det är bara så äcklig:( Ellion fick öroninflammation när han bara var ett par veckor gammal. Skrek och sov inget på över 12 h, åkte till akuten på morgonen, var som en zombie. Tur så blev han bättre nästa dag. Men jag kunde ju ge det med en spruta men han nästan kräkte varje gång:( lycka till och hoppas Elliot snart blir bra igen!

2012-01-05 @ 23:01:18
URL: http://sophieendelavmig.blogg.se/
Postat av: Josse

Vår tjej på 14mån har precis avslutat sin penicillinkur mot öroninflammation och som sist så fick vi kåvepenin fruktsmak. Visst den är inte god men går iaf ner. Hon tar sprutan själv i munnen o så får ka spruta in. Utan problem. Fråga om du inte kan få de! Lycka till!

2012-01-05 @ 23:01:24
URL: http://josseb.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej!

Vår kille hade örininflammation i våras, han var då bara lite äldre än Ellit och fick också penicillin... En kamp varje gång han skulle ha den men vi sprutade den i munnen och det funkade ''ok''. Det mesta kom ner iaf. Men sedan bara någon dag efter att vi slutat så verkade det som han hade ont igen och jag pratade med bvc. Då sa hon att nässpray är bra. För som du säger så behandlar de ju inte alltid utan man kan bara låta det vara men nässpray blir något mitt emellan tror jag. För ofta hänger det ju ihop och de får ont i öronen om de är täta i bihålorna.

Efterom det inte verkar som han har jätte ont så skulle jag testa nässpray =)

Lycka tilL!

//Emma

2012-01-05 @ 23:28:15
URL: http://arrogantdogs.blogspot.com
Postat av: Linda

Ja, det gäller att vara påhittig :o).

2012-01-05 @ 23:34:13
URL: http://stunderavlycka.blogg.se/
Postat av: Heidi

Men stackars liten, hoppas han krya på sig snart.

2012-01-05 @ 23:52:52
URL: http://heidigrundsten.blogg.se/
Postat av: Therese

Åh hoppas han kryar på sig snart ♥jag har inge tips om antibiotikan, däremot vet jag att när jag och min bror var små och hade öroninflammation så hackade mamma upp vitlök och rullade in i lite bomull. sen tejpade hon fast det så det satt inne i ytterörat, men inte in i örongången och så fick vi sova med det i. hon använde såndär tejp som liksom inte klibbar fast så hårt då såklart.. =) på en så liten kille kanske man inte ska ha det i över natten men på dagtid går säkert lika bra. vet inte om det funkar men det kan ju vara värt ett försök..

2012-01-06 @ 00:08:55
URL: http://hayal.se
Postat av: Anonym

Då min son haft öroninflammation ett par gånger så har vi fått tvinga i honom kåvepenin. Vet av erfarenhet att det är viiidrig smak i det som tyvärr inte går att dölja på nåt sätt. Ska man få i barnet det så krävs det tyvärr att man håller fast och sprutat in i munnen, långt bak, och sedan ger nåt gott direkt efter. Spottar dom ut eller kräks får man uppskatta hur mycket dom fått i sig och ge mer. Trösten ör att dom vänjer sig ich vet att det går snabbt! När charlie hade halsfluss och öroninfl. var vi tvungna att ge två såna sprutor åt gången tre gånger per dygn och vi baa skrattade åt det men till slut gick det!Om ni väljer att inte behandla (valde vi sist då han hade inflammation och inte hunnit fylla ett) så måste ni gå till en läkare en månad efter för att se att inflammationen gått tillbaka, t ex på vårdcentralen eller liknande. Vid långvarig öroninflammation kan dom få skador på trumhinnan nämligen...Förstår er helt att ni inte vill behandla och tycker ni gör helt rätt!/Emma (som har en charlie som är född dagen före elliot!), sjuksköterska :)

2012-01-06 @ 00:20:18
Postat av: AnnCatrin

Hahaha men va go han är lille Elliot. Hans min och som han bara skakar till så äckligt det är! Stackarn, kåvepenin är verkligen det vidrigaste som finns. Som liten var jag ett öronbarn, hade öroninflamation var och varannan helg ungefär. Nu minns jag inte riktigt när jag var mini liten hur mamma lyckades få i mig det, var säkert ingen lätt match! Men det är nog spruta som är lindrigast, gör det vidriga kortvarigt så att säga. Blanda i yoggi vet jag iallafall mamma gjorde, äcklig yoggi :D

Håller tummarna att det går bra! Kram

2012-01-06 @ 02:09:53
URL: http://anncatrins.se
Postat av: Anonym

Dottern har just nu öroninflammation och halsfluss. Vi varvar med piller och flytande antibiotika.2012-01-06 @ 09:09:04
URL: http://matildamayandersdon.blogg.se/
Postat av: Jenny

Stackars liten!!!! Hoppas han inte har ont! Min systers son är ett riktigt "öronbarn" och han får äta penicillin i tid och otid och han är 5 år nu. Kompisars son är 3 och han måste också äta penicillin allt som oftast. Min son som är 9 månader fick öroninflammation när han var 3 veckor och fick penicillin efter att trumhinnan spruckit och det var ingen lek! Jag själv är också öronbarn och fick äta massvos av penicillin tills jag var 3 och opererades. Mina trummhinnor sprack ett otal gånger och jag har därför massvis av små ärbildningar på trummhinnorna (känner inget av det, men i alla fall). Mitt råd är alltså - ge honom penicillin!

Jag har hört att coca cola ska fungera som smakgömmare, det tar på något vis bort smaken (vet ej om det fungerar men kanske värt att prova även fasst läsk kanske inte känns helt 100 att ge???)

När jag tagit penicillin på min stora kille (4 år idag) har jag satt honom i hans matstol och skojat med honom lite. Ha medicinen på en medicinsked för barn som man får på apoteket (kompinerad måttkopp och sked). Sedan om du försöker ge honom på skeden och samtidigt böjer hans huvud lite bakåt och liksom "klämmer ihop" hans kinder lite (låter helt sjukt, jag vet) så kan han inte spotta ut det utan måste svälja. En sjuksköterska gav mig tipset och det fungerar verkligen! Går snabbt och sedanär det bara att skoja vidare eller rask ta upp honom så han kommer på andra tankar! Prova själv med typ lite vatten först, då märker du att det är helt sjukt svårt att spotta ut om du klämmer ihop kinderna lite. Aja, det var mitt tips, från barnsjukhuset!

Hoppas han kryar på sig!

Kram!

2012-01-06 @ 09:09:19
Postat av: anette

När dottern hade öroninflammation o lunginflammation så fick hon oxå kåvepenin. Var en kamp varje gång det skulle tas. Man fick vara 2st o hålla fast henne, sen ta en medicinspruta o spruta medicinen in mot kinden.

2012-01-06 @ 09:16:36
Postat av: Maria

Åh stackarn, hopppas att han snart blir bätttre!! När mina barn fick Kåveperin, så fick vi byta för han fick inte i sig, så vi fick någon annan medecin. minns dock inte namnet på det!! Jag lider verkligen med dem, för jag själv tar kåverperin just nu, dock tabletter och det är ju jätteäckligt bara det!!

2012-01-06 @ 09:36:20
URL: http://familjenrantzow.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hoppas att det går över till nästa besök av sig själv. Har tyvärr inget bra tips då vi endast har gett Vilja Alvedon ännu. Ha en bra dag.

2012-01-06 @ 09:46:23
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com
Postat av: Anonym

Stackars Elliot! Min son är en månad yngre än honom och hade öroninflamation för nån månad sen. Och dom första dagar var det kämpigt med medecinen men sen lärde han sig. Han lekte med sprutan och stoppade in den i munnen själv tillslut. Och när det va dags för medecin va jag snabb som attans med att spruta in medecinen. Sen fick han banan efter. / annichen

2012-01-06 @ 10:32:26
Postat av: Maria mama2alice

Hoppas E piggnar på sig och att det löser sig med medicin och allt.Satt och kollade in Nellys rea tidigare idag och hittade denna;

http://nelly.com/se/kille/kl%C3%A4der/tr%C3%B6jor/name-it-100155/senning-mini-sweat-cardig-8029-245/tänkte på E när jag såg den, :)

hoppas ni får en fin dag!

2012-01-06 @ 10:47:20
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/
Postat av: Linnea

Min dotter har haft öroninflammation flera gånger, men om jag inte minns helt fel nu så finns kåvepenin med någon godare smak. Den behövs tyvärr lite mer av, men den smakar inte lika illa som den koncentrerade du fått :-) Hör om du kan få den, det lär iallafall fungera lite bättre. Alva har nämligen fått penicillin varje gång, även fast hon varit över ett år :-)

2012-01-06 @ 11:38:21
URL: http://linneasjolen.blogg.se/
Postat av: michaela med tiger

HAHAHA. åååh, det var det roligaste och sötste jag sett på läge. lilla hjärtat! tycker att dom snart kan komma på antibiotika som smakar bra. hur svårt kan det vara? ;)

håller tummarna för att ni kommer på något knep och att han kryar på sig snabbt!

2012-01-06 @ 11:42:42
URL: http://minahjartanochjag.wwebblogg.se/
Postat av: Therese A

Tias fick öroninflammation som också upptäcktes av en slump, var upp för att kolla hans hosta. Han var under ett år och fick också kåvepenin. Det var omöjligt. Vi var dumma nog att ha i vällingen vilket gjorde att han vägrade den hela kvällen sen. Efter att vi försökt med allt inkl spruta in i munnen under fasthållning så gav vi upp då han inte verkade störas av det. Vi har inte märkt att han tagit någon skada av det! Så jag tycker ni gör helt rätt som skippar!

2012-01-06 @ 11:47:29
URL: http://sorkboet.blogg.se/
Postat av: anni, hästskötare i Muenchen

Aaaj, det gör ju så rackarns ont med öroninflammation! Hoppas det går över snart!

2012-01-06 @ 11:56:38
URL: http://www.tendea.se/
Postat av: Anonym

piller är lätt att blanda med lite fruktpure.

2012-01-06 @ 12:07:43
Postat av: Anonym

Som du skrev längre upp , amimox och den kan man visst få först om man ber om den.

2012-01-06 @ 12:09:06
URL: http://matildamayandersson.blogg.se/
Postat av: Angelica

Min son var också sjuk för ett tag sen och vi testade verkligen allt för att få i honom pencillinet, till slut gjorde vi så att vi hade honom i knät och bara lutade honom bakåt medan sambon tog sked med medicin, visst spottade ich hostade han men han fick i sig allt. Ge honom lite saft mellan skedarna också. Värt att testa iallafall :)

2012-01-06 @ 12:22:23
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Hahah ååh, lilla vännen då, klart du inte behöver dricka det där äckliga!! / Snälla tant-madde ;DStackars liten som är dålig, men som du säger kanske man lika gärna kan hoppa över det om de ändå inte brukar behandla barn på över ett år? Och om han ändå inte har ont.Dålig med svar från mig på sistone! Förlåt, snart är jag back on track igen ;DPuss!

2012-01-06 @ 12:23:33
URL: http://madeleines.se
Postat av: Maria

Usch för öroninflammation. Vår lille David var nio månader när han fick sin första. Han fick också Kåvepenin, men reagerade och fick en massa utslag. Vi fick helt enkelt tvinga i honom det, skedade. Ingen rolig process.

Jag skulle inte behandlat Elliots öroninflammation eftersom han inte verkar ha besvär. Ju färre penicillinkurer desto bättre.... Hoppas att han blir frisk snart!

2012-01-06 @ 15:10:01
URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: frida

Åh stackarn då.. haha men så söt han e på filmen!!:PNoel hade öroninflammation när han va 7 mån.. å på honom märktes de.. i 3 dagar va de gallskrik å sjukvårdsupplysningen trodde de hade me tänderna å göra.. men till slut fick vi tid på sjukan å där va de alltså inflammation på både öronen..usch!

Men min son e ju lite halv konstig å verkar gilla medicin för han sörpla i sej de som godis haha.. samma sak me alvedon å sånt här hemma, han skulle gärna ta en extra slurk om han fick ;)

Ja själv kommer ihåg när ja va liten att ja hata medicin å spydde varenda gång!

2012-01-06 @ 15:38:22
URL: http://fritte.blogg.se/
Postat av: sara

Stackarn! Ja det är inte lätt att ge barn medicin. Min dotter som är 1 1/2 år har vi faktiskt lyckats ge flytande. Vi använder spruta och riktar spruta in mot kinden. Det fungerar faktiskt rätt bra. Hon är ju inte överlycklig att hon ska få medicin. Men efter att hon har fått sprutan är hon glad igen och sen brukar hon få en glasspinne efteråt.

jag hoppas ni lyckas!

Kram

2012-01-06 @ 18:23:35
URL: http://borjanpanagotnytt.blogspot.com
Postat av: Johanna - Lykka till mamma

Stackars liten! Vi var också till doktorn strax innan jul för att kolla lillans öron, hon fick för sig att pilla där hela tiden. Men hon hade inget fel alls, så förmodligen upptäckte hon bara två underliga saker på vardera sidan om huvudet ;-)Men tänkte på en sak, eftersom ni inte vet hur länge han har haft öroninflammationen eftersom den upptäcktes först på sjukhuset då Elliot inte visat något tecket själv på att han haft ont eller något, så kanske det är bra om ni försöker ge honom medicin iallafall? Så att han inte får skador på trumhinnan?

Han kan ju kanske ha haft det en längre perdiod redan menar jag.Hoppas lillen blir frisk snart med eller utan medicin iallafall!

Kramar från oss

2012-01-06 @ 19:36:06
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Mikaela - mamma till Viktor <3

Åh, stackars lilla Elliot .. och att medicinen inte alls är god förstår jag fullt ut! Hoppas att det snart blir bättre :)

Viktor skickar en krya på dig kram till Elliot :)Kram

2012-01-06 @ 22:53:34
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Sara

Hahaha vilke min då ;)

2012-01-07 @ 11:26:03
URL: http://minibyme.blogg.se/
Postat av: Rosahjärtan

Hihi så söt! Min dottern fick spräckt trumhinna pga öroninflammation i höstas. Hon fick smaksatt kåvepenin så det var aldrig något problem. Gav henne med spruta.

2012-01-07 @ 12:14:36
URL: http://rosahjartans.blogg.se/
Postat av: Lina

Min syster hade sjukt svårt att svälja piller när hon var liten och då krossade mamma alltid tabletten i lite glass eller yoghurt och då gick det ner!

2012-01-07 @ 13:39:46
Postat av: Hanna

Usch så jobbigt när de blir sjuka...

2012-01-07 @ 20:39:21
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Johanna - Mamma, mode, skor

Haha, men så söt! Känns lite elakt att skratta när han är sjuk, men han var ju bara så söt :)

Tyvärr har jag inga tips på hur man kan få i dem medicinen, vi har haft turen att slippa det än så länge...

2012-01-07 @ 20:55:54
URL: http://johannabolmgren.se
Postat av: HANNA SVARAR

Emma sjuksköterska: Åh vad glad och lättad jag blev över din kommentar. Känns bra att höra från nån som kan liksom:) Jag tycker det känns så dumt att proppa i honom antibiotika om han inte ens verkar ha ont.. Vi ska absolut kolla upp det om ett par veckor eller så. Och har han fortfarande en inflammation då får vi ju såklart ge honom nåt mot det, vi vill ju såklart inte att han ska få nåt bestående. Tack återigen för din kommentar!

2012-01-07 @ 21:44:04
URL: http://hannaz.se
Postat av: HANNA SVARAR

Anonym/Lina: Eftersom Elliot är så liten så fick han flytande. Vet inte om dom skriver ut piller till så små barn? För annars låter det ju jättebra att krossa och blanda med yoghurt eller liknande. Om det nu inte dom smakar lika illa...?

2012-01-07 @ 22:02:41
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sara

Fick ni den som hette kåvepenin frukt? Ida fick igår och ska äta det i tio dagar mot sin lunginflammation men det gick förvånansvärt bra att ge henne det vi fick ju trilskas lite men hon tog allt.

2012-01-08 @ 10:43:49
URL: http://minibyme.blogg.se/
Postat av: Yasmine

ett tips är att ge honom något kallt att suga på först, typ en isglass (går bra med fryst vatten), detta bedövar smaklökarna och han känner inte smaken av medicinen

2012-01-08 @ 19:53:53
URL: http://yazesworld.blogg.se/
Postat av: johanna

Hej!

Trillade in på din blogg av en slump och den är jättemysig.

Vilken fin pojk ni har! Hur går det med hans öroninflammation? Min son har en nu med, han är snart 3, han får vi hålla och hälla i lite i taget. Inte roligt, men man vill ju de ska bli bättre. Han har haft öroninflammation till och från sen han var 2 veckor gammal bara..

Imorgon är hans kur slut, men jag tycker fortfarande inte han är bra.

Hoppas det går bra för er.

Kram

2012-01-09 @ 22:17:25
URL: http://cupcakemamma.blogg.se/
Postat av: Lena

Hej!

När min son var liten och fick öroninflammation fick jag reda på av en läkare att det fanns att ge i supp-form. Så det sa jag alltid att jag ville ha. han är iofs 10år idag men det kanske finns kvar.

2012-01-10 @ 17:09:58
Postat av: Ida - Isabellas mamma

Haha så söt han är!! Har tyvärr inga råd att ge dig dock, hoppas att det läker av sig självt :)

2012-01-10 @ 18:40:51
URL: http://dagarmeder.blogg.se/
Postat av: Therese A

Länge sen du skrev det här nu men jag fick tipset igår när jag var upp med min tjej på akuten att ge en isbit eller glass innan för då bedövad liksom tungan och de känner inte den bittra smaken....

2012-01-27 @ 21:14:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0