Nystart

Som ni vet hade jag ju mina funderingar innan jul hur jag skulle gå vidare med bloggen. Fortsätta som vanligt, dra ner på inlägg eller sluta helt. Jag kom ju ganska snabbt fram till att sluta helt inte riktigt var ett alternativ, jag tycker ju att det är roligt. När jag vill. När jag har tiden, lusten och orken. Och ni har ju säkert märkt att inläggen per dag varierar. Ibland skriver jag inget, ofta skriver jag ett eller två inlägg och ibland blir det fler. Helt beroendes på hur jag känner för dagen.

Jag går fortfarande i tankarna att jag inte vill hänga ut Elliot för mycket nu när han är så pass gammal och har blivit sin egen lilla person. Det känns inte rätt. Självklart kommer ju Elliot figurera här fortfarande, han är ju det största i mitt liv, och det är ju just det bloggen handlar om. Mitt liv. Men det är så mycket mer än Elliot i mitt liv.
Just därför tog jag för ett tag sen bort "Mamma till Elliot" i mitt bloggnamn. Jag är ju mamma till Elliot, men jag är så mycket mer än bara mamma. Jag vill inte ha en sk "mammablogg" där jag bara skriver om mitt barn.
Innan jag blev gravid så handlade bloggen mycket om mode, shopping, resor och självklart vardagslivet som bestod av jobb i skobutik, fester och roligheter med kompisar, bla. Jag vet att ni är ett gäng som följt mig sen dess, och vissa av er hade nog gärna sett att bloggen blev lite mer som innan. Inte helt som innan, men lite mer åt det hållet. Har jag fel? Sen måste jag också säga att jag, som fler av mina bloggvänner, börjat tröttna på alla inlägg om barn, första året händer det så mycket i utvecklingen, och det är kul att läsa när man har barn i samma åldrar, men nu är jag faktiskt mer intresserad av tjejen som skriver bloggen, än vad jag är av hennes barn. Jag älskar själv att läsa om shopping, mode, se outfits och bli inspireread, läsa om inredning och få tips osv. Och jag vill ju att min blogg ska handla om sånt jag tycker är intressant. Och förhoppningsvis ni med.

Sen jag tog bort "Mamma till Elliot" har namnet känts lite "naket". Hanna Z. Det är ju jag. Men jag vill gärna ha nåt mer där, nåt som beskriver vad min blogg handlar om. En extra mening, några små kodord. Jag har funderat själv, bollat idéer med mina bloggkompisar som fattar hur viktigt det här är (höhö) och tänkt på vad jag är, och vad bloggen är och handlar om. Mammaliv. Shopping. Mode. Inredning. Renovering. Skärgårdsliv. Och kommit fram till att just "mamma, mode, skärgårdsliv" är det som beskriver min blogg bäst. Eller iaf så som jag vill att min blogg ska vara.

Jag tycker att det här är roligt igen! Jag älskar att tipsa er om fina kläder jag hittar på nätet/jag själv köper, prylar/kläder till barn, berätta och visa bilder från vår vardag, låta er hänga med på det vi fixar med hemma i huset. Det känns som om bloggen har fått en liten nystart. Jag själv tycker att min blogg har blivit bättre det senaste. Vad tycker ni? Är ni nöjda med innehållet? Nåt ni vill ha mer/mindre av? Nåt ni saknar helt eller helt klarar er utan? Och vad vore en nystart utan ny design/header? Det är på g! Så nu gott folk, nu kör vi! Hanna Z | Mamma - Mode - Skärgårdsliv. Häng med!


Kommentarer
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

Åh de har blivit o kommer att bli superbra det här Hanna! Jag tror på de hahaha...Jag har själv väldigt svårt för renodlade mammabloggar. Typ de står bara sömn o matscheman, färget på bajset o långa inlägg om va ungen kan o inte kan.... ja jag har då tidigt slutat läsa dessa inlägg. Skummar bara lite. Ibland får man ju faktiskt lite bra tips o så. Sen tycker jag mammavärlden är bra att bolla med om man är osäker över saker o ting. Jag är mer den som gillar variationen. Så tummen upp till dig!Nu får jag väl äta upp min egen kommentar... jag skriver kanske mycket sånt... Men jag vill tro att jag inte gör det! Jag slänger in lite smått ibland men de är ju för att de ska bli en variation ;) hahaha. Annars är jag nog inte enligt mig en "jobbig-mamma-blogg". NÄ de var kanske fel de också... Asså detta spårade ur HELT o FULLSTÄNDIGT... Jag får nog helt enkelt äta upp ALLT jag sagt ;) Men jag gillar din förändring. Eftersom jag är en av dem som skummar inlägg när de blir för pratigt om sömn o mat o bajs o utveckling....osv osv osv...Jag hoppas jag inte klev på några ömma tår.. otroligt om du ens orkat läsa enda hit! Nä nu slutar jag... ;) Kramar från oss... Tjejen med sonen <3

2012-01-23 @ 08:14:34
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: Malin | Mamma - Träning - Mode

Åh, detta kommer bli så bra!!Håller med dig att bloggen lyft sig senare tiden. Eller ja, den har varit kanon hela vägen men nu skriver du oftare om mina favvisämnen :) Du förstår säkert hur jag menare ;)Så spännande med en ny header och design också. Hoppas den dykrer upp idag :DPuss!

2012-01-23 @ 09:19:25
URL: http://lifestyleblogs.se/malin
Postat av: Malin - Malins liv och bravader

Jag gillar ditt nya tänk kring bloggen. Även om jag inte har egna barn så delar jag dina funderingar kring hur mycket man ska lämna ut om sina barn. Nu känns det som om det kommer bli en bra mix av allt. Blev lite orolig att du kulle sluta blogga helt , det hade jag tyckt varit oerhört tråkigt eftersom jag har följt dig och dina inlägg länge nu (ett bra tag före du flyttade ut till huset).

Tack för att du fortsätter att förgylla min vardag!

Kram Malin

2012-01-23 @ 09:24:10
URL: http://malinslivochbravader.blogg.se/
Postat av: Madelen

Jag älskar din blogg Hanna och det här kommer bli toppen. Är så glad att du bestämde dig för att fortsätta. Stor kram till dig

2012-01-23 @ 09:38:42
Postat av: Martina

Grymt kommer det bli (är)! Jag hänger med i alla väder.

2012-01-23 @ 09:50:39
URL: http://martinaballerinas.blogspot.com
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Tjihooo!! Har verkligen känt att du varit "back on track" senaste dagarna och det är så härligt - vi har saknat dig, Hanna :D :DDetta kommer att bli succé! Ser fram emot nya headern :DPuss & Kram

2012-01-23 @ 09:56:25
URL: http://madeleines.se
Postat av: Jessica

Jag har följt din blogg länge och är in flera gånger per dag. Har själv inga barn men älskar ändå din blogg. Fortsätt som du gör! :)

2012-01-23 @ 10:06:48
Postat av: Madelene R

ROLIGT att du känner dej peppad att fortsätta! Jag hade saknat din blogg! =))

Och jag tycker d låter som du har en bra plan..för man är faktiskt inte "bara" mamma även om det tar upp mycket av ens liv numera!!

Så keep up the good work säger jag härifrån Fjällbacka! =))

2012-01-23 @ 10:15:32
Postat av: Maria

tycker det låter väldigt bra. :)

2012-01-23 @ 10:41:54
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/
Postat av: K

Det låter toppen tycker jag! Älskar när du ger tips på kläder, skor, väskor! Och dina outfits :) Självklart gillar jag även inläggen med Elliot men jag har följt din blogg länge, innan Elliot fanns, och vet att jag redan då älskade den. Så jag kommer stanna oavsett vad du skriver om ;)

2012-01-23 @ 10:48:19
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Jag går i samma bana. Prata med sambon om det senast igår.Din blogg är verkligen en super blogg vare sig det handlar om sonen, mode eller vardagsliv :)

Kram

2012-01-23 @ 11:01:30
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Lena

Tycker det låter toppen! Att du skriver om skärgårdslivet tycker jag är väldigt roligt. Som andra skrivit så är det kul att du är "back on track" :)

2012-01-23 @ 11:13:30
URL: http://leniahs.blogg.se/
Postat av: michaela med tiger

ah. det låter ju toppen. och jag tycker du bloggar helt perfekt nu =)

och visst är det som du säger..bloggar om bara barnet är ju ganska mycket ett sömnpiller. jag vill gärna skriva om T för jag bloggar ju mycket för att dokumentera..men däremellan hoppas jag att jag ibland lyckas få med lite annat ;)

härligt att ha dig tillbaks "på riktigt"!

2012-01-23 @ 11:38:23
Postat av: Jenni

För att det ska bli en bra blogg måste bloggaren själv känna en glädje i det hon skriver! Den känslan har jag fått på sista tiden när jag läst din blogg! :) Det låter mysigt med en blandning, lite av allt! :)Kram!

2012-01-23 @ 11:54:51
Postat av: Malin | Mamma - Träning - Mode

Haha, nu är det 511:e gången idag jag kikar in för att se om du fått upp nya designen./www.otålig.se

2012-01-23 @ 13:03:20
URL: http://lifestyleblogs.se/malin
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Är det där en nyansering tror du? En väldigt mörk?? För jag vill liksom ha det mörkt som min naturliga hårfärg och sedan ska det tonas ut i blondare, som Maries - så att jag slipper utväxt :D :D

2012-01-23 @ 13:20:28
URL: http://madeleines.se
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Men jag förstår kanske inte riktigt, haha, jag vill ju inte behöva slinga, det är det som är grejen. Inget "mellan gångerna", utan nu kör vi fin övergång så att mitt naturliga kan växa utan att det ser fult ut, så att jag slipper springa där så ofta :D

2012-01-23 @ 13:25:45
URL: http://madeleines.se
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Neeeee, Hanna, haha! Det ska ju vara den där övergången som Marie har, med mörk utväxt utan kant som blir ljusare allt eftersom ;DMen du går typ varannan månad även om du har nyansering va? För nu är min inkomst 0kr/månad, så budgeten är lite stramare än tidigare, hiih :D

2012-01-23 @ 13:35:46
URL: http://madeleines.se
Postat av: Sophie, mamma till 4:à

Tycker sin blogg är härlig och fin:) glad att du valde att fortsätta och att du vill byta namn gör den inte mindre bra:) du är ju så mycket mer än mamma till Elliot. Du skriver så varierande och intressant. Tack för en bra blogg! Kram

2012-01-23 @ 13:46:26
URL: http://sophieendelavmig.blogg.se/
Postat av: HANNA SVARAR

Tack snälla ni för alla fina ord, härligt att ni är med mig! :)

2012-01-23 @ 13:50:16
URL: http://hannaz.se
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Hahah, ja men det kanske är massa mörka slingor bara högst upp som är trixet! :DPs, jag är lika nyfiken som otålig.se (och dig), hihi!

2012-01-23 @ 13:52:16
URL: http://madeleines.se
Postat av: C

Vad roligt! Älskar din blogg och har hängt med ett tag nu, gillar att läsa om Elliot men ännu mer om DIG!

2012-01-23 @ 14:10:33
Postat av: Frida

Det låter riktigt bra, en bra början på det nya året :)

2012-01-23 @ 14:55:46
URL: http://fridacharpentier.wordpress.com
Postat av: Linda

Det låter som att det kommer bli jättebra :) mycket roligare att läsa när man känner att du gillar att skriva igen :)

2012-01-23 @ 16:59:36
Postat av: Emma J

Gillar verkligen när du tipsar om olika mode saker!! :)

2012-01-23 @ 17:50:13
Postat av: Malin | Mamma - Träning - Mode

Okej, jag ger upp! Sms:a så snart den är uppe :D Lova?!?!! ;)

2012-01-23 @ 18:00:27
URL: http://lifestyleblogs.se/malin
Postat av: Malin S

Blir nog lika bra som alltid :)

2012-01-23 @ 20:30:15
Postat av: My - Mamma till Alma

Tummen upp Hanna!

2012-01-23 @ 21:28:08
URL: http://unwake.blogg.se/
Postat av: AnnCatrin

Kan inte bli annat än toppen, bara du fortsätter blogga så är jag nöjd :D Jag har följt dig sen ett par månader innan Elliot föddes, och jag är liksom van att gå in o läsa om er vardag varje dag!

Plus att jag älskar dina outfitbilder och shopping tips :) Och sååå spännande det ska bli att följa er köksrenovering, wiii! Som sagt, det kommer bli suveränt. Kramar till dig o Elliot!

2012-01-24 @ 14:20:11
URL: http://anncatrins.se
Postat av: jenny

Jag har följt din blogg ett bra tag, innan du ens fick Elliot! Jag saknar mer tips på skor, goda recept du tillagar, kanske mer tips på bra fika/restaurang/klädaffärer i Göteborg?!?!Ha en bra kväll

2012-01-25 @ 18:47:09
URL: http://jenny89bengtsson.blogg.se/
Postat av: Cissi

Alltså det där med att Elliot är en egen person och så, nästan precis så skrev jag innan jag avslutade min "mammablogg" för några månader sedan."Great minds thinks alike" som min sambo alltid brukar säga ;)Alltså jag nämner ju såklart Koda nu också, det går ju inte att undvika, men inte som förut då hela bloggen handlade om honom typ.

2012-01-25 @ 22:01:32
URL: http://spiritseal.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Man ska göra de val som känns rätt för en själv, i magen och hjärtat.Jag kan känna lite samma kring min blogg. Nu är Elvira "bara" drygt 6 månader (att hon egentligen är närmare 7 försöker jag inte låtsas om, haha) men ibland kan jag ändå tänka saker som "vill jag verkligen dela det här med alla?" osv. (och då är min blogg inte alls särskilt stor, speciellt inte nu, när jag flyttat utan att meddela det på min gamla blogg). Jag och E's pappa har satt en gräns vid 1 år. Bebisar är ändå bebisar, de lär sig samma saker fast bara i lite olika takt. Men att sedan dokumentera och skriva om en personlighet känns inte helt rätt för mig. Vill hon i framtiden skriva om sig, då får hon göra det valet själv istället.Och som du skriver; Det ÄR roligare med personen bakom bloggen än personens barn. Det enda jag finner glädje i att läsa om andra barn, är när de är jämngamla med min dotter och för att det är lite kul att kunna jämföra, se skillnader men också likheter. Men det mesta skriver man nog ändå för det egna minnets skull - jag gör det i alla fall - och inte för att andra ska tycka att det är intressant (för jag förstår ju att andra fullständigt skiter i om min unge kan sitta eller inte, haha).

2012-01-26 @ 16:09:14
URL: http://hemmahosmathilda.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0