Vad ska vi ha för bilbarnstol?

Okej, nu behöver jag er hjälp igen. Vi använder fortfarande babyskyddet till Elliot men det börjar bli hög tid att köpa en riktig bilbarnstol. Nu är vi helt lost i det här området så vi skulle så gärna vilja ha lite tips och råd från er! Som ni vet så bor vi ju på en bilfri ö vilket betyder att vi väldigt sällan åker bil. Det blir en längre resa till mina föräldrar några gånger per år och annars bara korta resor nångång ibland. Så vi behöver ju ingen värstingstol men vi vill ju samtidigt ha en bra, bekväm och framför allt säker stol. Visst är det så att den inte ska vara vändbar? Utan bara bakåtvänd? Har hört att den är mer säker om man bara kan ha den åt ett håll. Sen delar vi bil med Jens föräldrar och deras bil är inte jättestor, så en smidig en behöver vi. Som inte är superkrånglig att ta ur och sätta i, då vi ibland åker med nån annan bil. Hänger ni med? :) Vi har kikat lite på både BeSafe och Britax. Ett par krav som jag har är att den ska vara justerbar, dvs att den ska kunna lutas tillbaka när Elliot sover, och så gärna att även bandet mellan benen är justerbart, det har vi stört oss på att det på babyskyddet inte är..
Så nu undrar jag; vad använder ni för bilstol? Vad kan ni rekommendera?


bilder lånade från jollyroom


Kommentarer
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Åh men då vill jag tipsa om den vi har! Acta Graco BeLogic. Den är super bra! Du får googla och läsa om den och se bilder :) Den rekommenderar jag verkligen! :)

2011-10-29 @ 12:52:45
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Therese

Hej! Vi köpte en Maxi Cosi Mobi av den anledningen att vi ville att den enkelt ska gå att fälla lutningen på med en hand medans barnet sitter där i. På britaxen kan man också välja lutningen men då gör man det när man sätter i stolen och sen har man samma lutning tills man sätter om stolen. En annan fördel med maxi cosin är att den kommer upp lite högre så barnet lättare ser ut, vilket kanske är roligt när barnet är lite större och inte bara sover när man åker bil. Den är också väldigt lätt att sätta i och ta ur :)

Du har nog rätt i att man inte ska köpa en kombinerad som man sen kan vända framåt. Säkrare med en ren bakåtvänd och sen byta till framåtvänd bältesstol.

Lycka till i valet av stol! Mvh Therese

2011-10-29 @ 13:12:12
URL: http://atlas.blogg.se/
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Vi har Britaxen (hi-way) u visar och är supernöjda med den!

2011-10-29 @ 13:15:55
URL: http://annacondas.wordpress.com
Postat av: Anna-Mamma tilll Kevin

Ska tillägga att Britaxen är en av dom stolar som tar minst plats..

2011-10-29 @ 13:16:55
URL: http://annacondas.wordpress.com
Postat av: Lisa

Ni ska absout köpa en Maxi cosi vi e super nöjda med våran just för att man lätt kan justera ryggen i olika lägen

2011-10-29 @ 13:17:18
Postat av: Johanna

Vi har en precis sån där Britax som du visar på bilden. En bra stol, som vi är väldigt nöjda med, till ett lägra pris än många andra stolar (vem vill inte lägga den där extra tusenlappen på något roligare liksom? hihi). Om man som ni åker bil ganska sällan så tycker jag definitivt att man ska fundera en extra gång över prisfrågan!Min svägerska jobbar på barnens hus, och hon har lärt mig att visst finns det stolar som är skönare och med fler finesser osv, men köper du en stol på den svenska marknaden så ska du kunna räkna med att den håller hög kvalitet och den klarar ju självklart alla säkerhetskrav!vi var tveksamma till britaxen, eftersom vi precis som ni önskade en stol som gick att luta medans barnet satt i (britaxen går att justera lutning, men bara då man monterar i och ur stolen), men fick höra att det är säkrare för barnet vid en krock ju mer upprätt det sitter i stolen. nu kör vi på samma lutning, typ helt sittande, och benjamin sover som en prins i sin stol om vi åker längre sträckor! vi åkte till småland (3,5 timma) i somras, och han klagade inte en sekund! han ser även alldeles utmärkt ut genom rutan, trots att vi har en saab kombi med ganska låga säten om du förstår vad jag menar...sen när det gäller monteringsfrågan... det är lite krångligt att montera i och ur en barnstol (det går inte lika lätt som med babyskyddet åtminstone!) men man lär ju sig. Daniel som flyttat runt vår stol mycket löser det på ett fåtal minuter. Min kompis köpte en maxi cosi (som utger sig för att vara lätta att flytta) just av anledningen att den skulle kunna flyttas lätt till hennes mammas bil, men det slutade med att hennes mamma köpte en egen stol istället, eftersom det var krångligt ändå, haha!Ett tips är att ta med sig bilen till buriken där man ska köpa stol och be dem om monteringshjälp innan man bestämmer sig, så man ser att stolen passar bra i den bil man har. Vi fick superbra hjälp på Mölndals baby och barn där vi köpte våran..Hjälp, vilken roman det blev! :) Lycka till med köpet, det blir nog bra vilken modell ni än väljer!

Kram Johanna

2011-10-29 @ 13:28:22
URL: http://fillansblogg.blogg.se/
Postat av: Katarina

Vi har BeSafe och är super nöjda. Vi är ofta fem i bilen och har stolen bak och denna stol är liten och smidig vilket lämnar plats för övriga passagerare. Den är även enkel att luta och enkel att montera efter bruksanvisningen. Vår lille kille sitter som en kung i stolen, han ser enkelt ut genom sidorutan.Jag rekommenderar att du åker och testar att sätta in stolarna i bilen och ser vilken som funkar bäst i just er bil. Det gjorde vi.

2011-10-29 @ 13:34:04
Postat av: iaaiaa

jag har en britax hi way till min dotter som är i ålder med elliot, den är kanon å lätt att flytta å får utan vidare plats i min lilla atos. sen ska den vara lika säker som besafen enligt tester.. defenitivt mer plånboksvänlig om ni inte åker flera mil om dagen...

2011-10-29 @ 14:00:42
Postat av: Caroline - Livet som mamma

Vi köpte nyligen en bilstol till vår Elliot. Han fick en Akta Graco BeLogic. Jag är supernöjd, han sitter bra, finns i tre lutningslägen (fast ingen är så mkt lutning som babyskyddet hade, tar hyfsat liten plats och inte superkrånglig att spänna fast. Men alla stolar (om man inte har isofix) är ju en del spännande på.Varför man helst bara ska ha en bakåtvänd stol är för att man inte ska frestas att vända den frammåt för tidigt. Tidigast vid 4 år och då kan barnen redan ha det trångt vid benen. Men det är inte farligt att ha det trångt vid benen. Sen så är vändbara stolar ofta mer raka så små barn sitter sämre i dem. Bättre när de blir runt 1½-2 år.Men det finns två stolar än så länge som är plusgodkända upp till 25 kg (ett svenskt test om hur belastningen för nacken är på barnet i bakåtvänt läge) Det är britax hiway II och Akta Graco Belogic. Svårt att förklara men vill man ha barnet bakvänt så länge som möjligt så är det bra om stolen är plusgodkänd till högre kg. Vår kille är ganska lång o tung så det kändes bäst för oss.När vi valde mellan de två stolarna så sa hon i butiken att Akta Graco Belogic har mer sidokrockskydd än Britax Hiway II. Sen skulle även den stolen utgå när de i nov/december kommer med en ny stol som har nackkudde och tydligen är lite längre. Men Britaxen har mer benplats av vad jag hört andra säga. Men bäst är nog om ni åker till en butik och provar i den bil ni ska använda mest. För det är olika hur olika stolar sitter.Lycka till med ert val, det är en djungel!

2011-10-29 @ 15:08:01
URL: http://caroline-livetsommamma.blogspot.com/
Postat av: Lina - Leo's mamma :)

Vi har köpt en maxi cosi mobi. Den är "liten" säker lätt att montera och så går det att fälla den till "sovläge" när barnet sitter i, om den ex somnar under bilfärden lr om ni vill att han ska sova!Jag rekomenderar verkligen den! Just för att den inte är så stor och att den är lätt att montera, eftersom ni delade bil med Jens föräldrar!

Lycka till :)

2011-10-29 @ 15:44:17
URL: http://joyaamma.blogg.se/
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Vi ville ha en Britax Hi-Way, Vi hade t.o.m beställt den, men sen såg vi Maxi-Cosi-Mobi, och kände att den passa oss och våra krav. Ett tips. :)

2011-10-29 @ 15:49:36
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Jenni

Vi har precis köpt en britax och är supernöjda. Skulle inte rekomendera att ha en stol med isofix eftersom det tar mer plats och om ni någongång tar en anna bil eller om någon är barnvakt måste hela basenheten flyttas med, tungt och osmidigt. Men håller med det är en djungel det här...

2011-10-29 @ 16:11:11
Postat av: Åsa

Britax hi-way rekommenderar jag! Superbra stol som tar liten plats men ändå går att använda länge, min 4-åring sitter fortfarande med gott om plats i den. Den är dessutom plusgodkänd.Be safen tror jag bara är godkänd till 18 kg vilket kan göra att man måste köpa ytterliggare en stol eftersom många barn väger det innan de fyllt 4.Maxi cosi mobi kollade vi på, men den tar betydligt mycket större plats än hi-wayen. Det är en markeringen på stolen där sätet måste sluta vilket gör att den inte går att flytta. Den var omöjlig i våran Saab 9-3 kombi.Lycka till!2011-10-29 @ 16:33:05
Postat av: Annis!

Britax multi tech, bäst i test

2011-10-29 @ 16:35:47
Postat av: Annis!

bäst-i-test.se/Bilbarnstol

2011-10-29 @ 16:36:57
Postat av: Carin

Måste också puffa för maxi cosi mobi, vi är supernöjda med den. Har en kille som är lika gammal som E och han sitter jättebra i den.

2011-10-29 @ 16:42:01
Postat av: Sofia - Mamma till Wilbur ♥

Vi köpte en Akta Graco Cosmic Comfort S till Wilbur när han (fem månader gammal) växte ur babyskyddet. Det går att justrera lutningen när barnet sitter i stolen och just nu har Barnens hus kampanj på den så att den kostar bara 2200:- om man köper den som är orange och svart. :)

2011-10-29 @ 17:24:13
URL: http://idamariasofia.blogg.se/
Postat av: M

Vi har precis som ni inget större behov av en stol då vi inte har egen bil men vi har en Britax typ den på bilden å jag tycker den e väldigt tung. Inget man bär runt på i onödan. Inte superenkel att montera heller, remmar som ska fästas hit och dit och när man gör det så sällan och i olika bilar lär man sig ju aldrig heller. När den väl e på plats å man åker e den super men för oss skulle d egentligen va bättre med nåt lättare!

2011-10-29 @ 17:48:25
URL: http://malisens.blogg.se/
Postat av: Therese A

Storayster har en duologic från graco och den är lätt att flytta mellan olika bilar, väger inte så mycket och är lätt att spänna fast. Hon har haft den sen ca 9 månader och suttit bra i den och gör det fortfarande. Lillebror har belogic tror jag den heter från graco. Den har så man kan ändra lutning men vette tusan om det är värt det, det gör sån stor skillnad och själva stolen är ruskigt tung och klumpig (även om den monterad tar mindre plats än duologicken). Det är även stor prisskillnad mellan dem. Speciellt om man inte använder så ofta så kan jag tycka att priset spelar in, ingen barnstol som säljs idag är väl särskilt osäker....

2011-10-29 @ 18:01:45
URL: http://sorkboet.blogg.se/
Postat av: Malin- mamma till Arvid

Hej! Vi har en hederlig v70 med barnstolen bakom passagerarstolen. Vi har provat flera olika men den enda stolen som man kan sitta bekvämt i sätet framför är britax hiway, övriga stolar blir tyvärr för stora o klumpiga. Ett plus för er som inte ska ha den monterad i en bil hela tiden är att den är väldigt lättmonterad. Ett annat plus är att den ger bra med benutrymme för barnet så att de kan sitta i den tills de är minst 4 år utan att de blir för trångt. Kram

2011-10-29 @ 19:07:59
Postat av: malin- mamma till Arvid

Skall också tillägga att de e bra pris på britaxen på jollyroom.se nu. och det finns en lite nackkudde till den man kan köpa med för extra komfort när de sover osv.

2011-10-29 @ 19:10:46
Postat av: frida

Denna stolen fick Noel av sin gudmor

http://shop.alltforforaldrar.se/akta-graco-bilbarnstol-duoflex-xtp-farg-svart.html

vi är kanon nöjda me den, han sitter jätte bra i den:)

Å skulle vi inte fått den så var vi och kollade på en britax hi-way på babyproffset.. de va den som dom rekommenderade för oss där å som Noel satt bra i oxå:)

2011-10-29 @ 19:11:57
URL: http://fritte.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Vi har en besafe och den är sååå sååå bra!! bäst i test också!!! Bekväm och går att luta. Vi har en V70 och precis som någon annan skrivit längre upp så blir det ganska lite plats för personen som ska sitta i passagerarsätet framför.. (tror dock det blir det med vilken stol du än väljer) nackdelen med besafe är att den är dyr..

2011-10-29 @ 19:36:30
Postat av: Lisa - Mamma till Alva och Noah

När vi köpte ny bilbarnstol åt dottern så var vi väldigt noga med att den var testad och godkänd - detta var år 2010 och den stol som då hade fått bäst i test vad BeSafe iZi Kid X3 och vi är supernöjda med den! Den var den enda som klarat krocktestet då.Nu när jag kollar på test verkar Britax hi-way (tror jag den heter) jättebra! Tycker att ni ska åka iväg och be dom dema dom åt er så får ni känna efter och se :) men tror absolut på någon utav dom. Vi är för övrigt skitnöjda med vår och har en till sonen också :)

2011-10-29 @ 19:42:40
Postat av: Therese A

Ja det är den där duoflex som storasyster har, väldigt smidig och lätt att flytta i och ur bil (då vi inte har egen bil)

2011-10-29 @ 19:43:45
URL: http://sorkboet.blogg.se/
Postat av: Elin - mamma till alicia

Vi har en Britax multi-tech och är super nöjda med den. Den är ju som någon mer ovan skriver inte justerbar men vår Alicia sitter jätte bra i den. Huvudet blir inte hängandes nedåt. Och hon ser ut. Men håller med det är en djungel och alla barn är olika och stolen ska även passa bilen.. :)

2011-10-29 @ 20:16:02
URL: http://elinvictoria.bloggplatsen.se
Postat av: FrökenJenf

Vi hade en MAXI COSI MOBI till Jade från att hon vart ungefär som Elliot tills hon va 4, då vart den förliten... Funkat skitbra!

Så den rekommenderar vi verkligen.Lycka till!

2011-10-29 @ 20:25:06
URL: http://www.frokenjenf.blogspot.com
Postat av: Sofia

Vi har en Maxi Cosi Mobi, och är verkligen supernöjda med den! Emma sitter jättebra i den, den är lätt att luta om hon somnar och är inte alls svår att montera i/ur bilen. Rekommenderas varmt!

2011-10-29 @ 20:32:26
URL: http://sofiaelinviktoria.wordpress.com
Postat av: Sandra

Maxi Cosi Mobi rekomenderar jag, lätt att ta i och ur. Bra på alla sätt :D

2011-10-29 @ 20:59:14
Postat av: maria

Maxi cosi mobi har vi. Håller med de andra som skrivit om den. Förutom hon med en Saab9-3 kombi. Vi har lika bil och stolen får plats utan problem! Lätt att ta ur och i :) 1 minut och den är på plats igen.

2011-10-29 @ 21:28:53
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/
Postat av: sara

vad menar du med att spänna mellan benen? så trodde jag att de va på alla, så man kan dra åt så de sitter ordentligt! eller mena du nå annat? :) vi har oxå en britax multi tech som flera andra skrivit så är vi supernöjda! fått mycket bra i tester.. men mitt bästa tips är att prova en stol i den bil ni använder mest, för de är väldigt olika på hur säten o plats ser ut i bilen å då blir stolen på olika sätt.. i våran bmw så blir de automatiskt lite lut på stolen vilket gör att han aldrig hängt med huvudet när han sovit o jag tror vi köpte stolen när han va 9-10 månader å vi är fortfarande lika nöjda! :)

2011-10-29 @ 21:33:13
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Åsa

Maria: visst får den plats i en Saab 9-3, men det blir väldigt trångt. I allafall om man sätter den bak och någon ska sitta framför. Maxi cosi mobi är en mycket bra bilbarnstol, men den tar betydligt mycket större plats i bilen om man jämför med hi-wayen. Så kör man små eller medelstora bilar är hi-wayen att föredra.Ett tips till dig Hanna, åk till en barnbutik och prova att montera flera modeller i bilen, så kan du själv få en uppfattning vilken stol som passar era behov bäst! Så gjorde vi, är så bra att få hjälp av riktiga proffs!Tips till dig Hanna, prova flera stolar

2011-10-29 @ 22:11:28
Postat av: Liisa

Vi köpte en britax hi-way i ons åt vår dotter. Hon är 4dagar äldre än Elliot.. Danniella sitter super bra i den! Vi var in på 3st olika affärer och alla rekomenderade britaxen. Personlen hade nyligen varit på en föreläsning där som sa att dom har kommit fram till att vanlig enkel "ren" bilstol funkar bäst och bilstolen sitter bäst fast i bilen. Och Danniella verkar tycka den är skön för hon somnar väldigt fort när vi åker nånstans! :)

2011-10-30 @ 01:14:12
Postat av: Maria

Vi köpte ny stol i förrgår, det blev en Maxi Cosi Mobi men vi valde mellan den, Britaxen och BeSafe. Fördelen med den här enligt försäljaren är att den endast går att ha bakåtvänd och att man kan justera lutningen för barnet under färd. Vi tyckte det känns smidigt eftersom sonen ofta somnar under just färden. Sen vet jag inget om hur stor plats den tar i jämförelse med andra, vi fick den monterad i framsätet. Sonen sitter högre men vi har mer sikt än med babyskyddet. Sen köpte vi till en Britax kudde och maxi cosis solskydd, men solskyddet fyller verkligen ingen funktion så nu funderar jag på om jag kan sy ett eget... :)Hej förresten! Har läst här ett tag men nog inte kommenterat förut. Min son är nån vecka yngre än Elliot.

2011-10-30 @ 08:42:29
URL: http://mariakatarina.se/dagarna
Postat av: rebecca

Hej. Jag har precis varit i denna djungel. För oss slutde det med en maxi cosi mobi.BeZafe - ombonad med endast godkänd till 18 kg. Större barn kan uppleva nackstödet som ivägen och att det då gör stolen trång.

Britax hiiway2 - minsta stolen men saknar lurningsfunktionen.

Maxi cosi mobi - har både den enkla lutningen och vikten är till 25 kg. Dock tar den mer plats än hiiway.Testa alla stolar i farföräldrarnas bil, om den är liten kanske det bara är hiiwayen som passar.

2011-10-30 @ 09:53:49
Postat av: Tina från Östersund

Du har fått så mycket tips, så jag ska inte skriva nån lång roman!Vi har Britax Hi-way, och trivs superbra med den. Den går som sagt inte att ändra läge när den är monterad, men vi har våran rätt så upprätt och Julia sover superbra i den ändå. Och när hon är vaken så är det inga problem att se ut genom rutorna. Men den största fördelen är att den inte tar nån plats. Vi har en liten Saab, men jag sitter utan problem på mittplatsen och då är jag en tjockis också ;)Men! Köp med en sidokudde, eller vad man nu kan tänkas kalla det. För annars när de somnar så tippar huvudet åt sidan, och det ser inte så skönt ut! haha

2011-10-30 @ 10:23:31
URL: http://tinadahlgren.blogg.se/
Postat av: Sophie, mamma till 4:a

Vi har precis köpt en Maxi-Cosi. Vi är riktigt nöjda med den och lilleman sitter jättebra. Det är så svårt med hela denna dungeln ang. bilbarnstolar. Vi prövade och frågade runt och valet blev då maxi-cosi, och det var ett bra pris också:)Han sover bra i den också när man lutar den, vilar huvudet fint mot stödet på sidorna.

2011-10-30 @ 12:09:42
Postat av: Fiia - mamma till Emilio

Vi har en maxi cosi mobi till våran 1åriga son och är hel nöjda! Man kan smidigt ändra lutningen med en hand under tiden barnet sitter i och bilen rullar!, dessutom är det riktigt lätt att montera den!

2011-10-30 @ 14:08:04
URL: http://fiiasplace.blogg.se/
Postat av: Linda

Vi köpte en svart britax hi-way. Har dock inte använt den ännu. Men den var liten och smidig, godkänd. Hon i affären rekomenderade denna och har hört flera som är väldigt nöjda!

2011-10-30 @ 19:03:28
URL: http://mollibolli.blogspot.com
Postat av: C

Bea har en Maxi-Cosi Mobi som vi är supernöjda med. Den har fyra lägen på ryggen, från halvliggande till helt sittande och två däremellan.

Vi har en liten bil, men den tar inte så stor plats. Rekommenderar den varmt! 5/5!!!

2011-10-30 @ 20:44:25
Postat av: Josefina

Vi har också Maxi Cosi Mobi som vi nyligen bytt till eftersom W var alldeles för stor för babyskyddet.

Är jättenöjda med den!

2011-10-30 @ 21:01:44
URL: http://josefiiina.blogg.se/
Postat av: pernilla

vi har en besafe till våran son på 8 månader är jätte nöjd med den stolen för han sitter högt i den o kan se ut rekomenderar den stolen för den är bäst i test

jag va ute efter en stol som jag visste va 100% säker .

2011-10-31 @ 08:46:18
Postat av: Lina

Vi har en brio zento och är nöjda med den, den går inte att luta tyvärr men jag tycker Aron sitter och sover bra i den endå :)

2011-10-31 @ 10:11:54
URL: http://miralina.blogg.se/
Postat av: Elin, Albin & Ellas mamma

Britax hi-way är smidig och lätt att sätta in. Min dotter sitter bra i den och vi är jätte nöjda med den. Hade en akta graco cosmic comfort till sonen men den är klumpig och han satt inte bra i den när han var mindre.

2011-11-01 @ 07:49:40
URL: http://elinnorgren.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Min syrra har Britax hi-way och de är väldigt nöjda med den. Ur säkerhetssynpunkt är de nog lika säkra, är väl mest en fråga om smak och funktion :)kramar Charlotte

2011-11-01 @ 19:42:09
URL: http://www.bilbarnstol.nu/
Postat av: Hanna

Vi har en Britax HiWay som vi är jättenöjda med, men den går dock inte att ändra lutningen på då den är fastspänd i bilen. Ni får åka till en butik med stolar och låta Elliot provsitta :)Har skickat vidare en utmaning till dig på mig blogg, men fem frågor som jag skulle vilja se dina svar på :)Ha en bra dag där neråt landet :)

2011-11-02 @ 10:32:05
URL: http://hannovsky.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0