BVC-snack och tandläkarbesök

Vi blev kvar i en dryg timme på BVC, det var ju så längesen sist så vi hade en hel del att prata om. Och Elliot ville ju såklart visa vad han lärt sig sen sist, så det första han gjorde var att resa sig upp och knalla iväg några steg. Karin blev impad och Elliot blev stolt. Sen var det full fart på den lille killen, allt skulle undersökas. Pappersinsamlingen behövde visst rensas tyckte Elliot som plockade upp pappersark efter pappersark och slängde ut på golvet, sladdar skulle dras i, leksaker skulle utforskas och saker skulle gås runt med. Karin påpekade både en och två gånger vilken energi han hade. Och hur duktig och stadig och stabil han var. Och Elliot svarade med skratt och stora leenden. Ja, han la in högsta charmväxeln helt enkelt. Han hade nog saknat Karin tror jag...
Vi gick igenom olika frågor, kunde han ta upp småsaker med pincettgreppet? (där fick han en liiiiten plåtgrej på bordet framför sig som han skulle plocka upp med tummen och pekfingret, och det fixade han galant!), lekte vi tittut? (oh ja, favoriten här hemma!) och sen kom det frågor som tex om han kunde resa sig med stöd, om han gick längs med möbler osv. Allt sånt hade han redan visat Karin att han fixade lätt som en plätt och det var ju sånt han kunde sist vi var där, är det såna saker man "ska" lära sig först nu? Det känns som om han har gjort det i eeeevigheter.

Vad gäller vikt och längd som ni var nyfikna på så har han gått upp exakt på grammet ett kilo. Så nu väger han alltså 10180 gram (snart får man nästan sluta räkna gram och köra på kg istället) och han har vuxit hela tre cm på längden och är nu 71,5 cm lång.
Och att han blivit både större och äldre fick vi ytterligare bekräftelse på när vi kom hem, då låg det nämligen en kallelse till tandläkaren i brevlådan. Fatta att Elliot ska på sitt allra första tandläkarbesök om ett par veckor! Det kan bli intressant med tanke på att han hatar när man gräver i munnen på honom och är expert på att knipa ihop, haha. Men det tar vi då!


många roliga leksaker finns det på bvc...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Lilla gubben!!!

2011-10-25 @ 13:27:22
Postat av: Sara

vad har han på sig?? en heldress?? ser jättefin ut vill du visa bättre bild?? =)

2011-10-25 @ 13:58:21
Postat av: sara

lilla killen blir stor :) jag tror inte de kollar i munnen första gången.. inte hos oss iaf :) då bara berätta de om tandborstning o man fick en tandborste.. första besöket här är vid 3 år, o vi va för nåra veckor sen o träffa en tandhygienist på bvc vi blev kallade till men de kolla iget då heller, sa att de va viktigt att vi hälpte till o borsta morgon o kväll o att vi kunde titta då å¨då att allt ser ok ut i munnen :) men de kanske är olika, de visar sig :)

2011-10-25 @ 14:02:25
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Monica

Härlig vikt på honom! Min son gick upp i samma rasande takt första året, nu är han 15mån o har stannat av lite på ca 11kg :) Bebisar ska vara tjocka o goa ;)

2011-10-25 @ 14:12:18
URL: http://monicamercury.blogg.se/
Postat av: Martina

Hihi ja det är klart han får bestämma men jag tror det är en bra deal att ha en del av dagen som är "bara" hans och resten blir jul. Tänk ändå att han lyckades pricka in självaste julafton. Snyggt gjort! Vilken fantastiskt julklapp ni fick. Ett litet julmirakel.Har en kompis som är beräknad till den 29 december. Ska bli kul och se när hon får :)Teodor kom ju två veckor förtidigt. Jag hade ställt in mig på att gå över minst en vecka så vi hade varken hämtat barnvagn eller skruvat spjälsäng. Jag antar han tyckte det var för trångt där inne för han sparkade ständigt mot mina revben.Mysigt när man tänker tillbaka på graviditeten. Ibland kan jag sakna magen. Ja inte otympligheten i sig men krabaten och dess konster som gömde sig inom en.Hoppas ni har en bra dag. Nu lyser solen igen! Mysigt!

2011-10-25 @ 14:20:15
URL: http://martinaballerinas.blogspot.com
Postat av: Anonym

han är så duktig lille elliot!!

2011-10-25 @ 14:37:02
Postat av: fian- mamma till Alex

Va härligt det låter. Duktiga lillkillen =) o spännande med tandläkarbesök hihi2011-10-25 @ 14:40:57
URL: http://fianandersson.blogg.se/
Postat av: Madelene

På första tandläkarbesöket här hos oss så kollar dom inte i munnen utan dom ställer bara lite frågor om nappvanor å vällingvanor och så...å så får man en tandborste =)

2011-10-25 @ 14:58:50
Postat av: Tina från Östersund

Här får man inte första kallelsen förrän vid 3 år, men vi hade en tandsköterska som pratade för oss på föräldragruppen istället :)Imorrn ska vi till BVC, Julia vägde ju 10550(fattar inte hur tung man kan va???) och va 72 lång när hon var 7,5 månad..

2011-10-25 @ 16:27:39
URL: http://tinadahlgren.blogg.se/
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

hahaha... de är bra att han stylar! ;)Men fortsätt du i gram, mäter inte du din vikt i gram...de gör vi här hemma ;) hihi

2011-10-25 @ 19:00:29
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: michaela med tiger

vad skönt att han visade sig från sin bästa sida och visade alla sina imponerande färdigheter ;)

2011-10-25 @ 19:19:55
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Duktiga killen! Oh vad kul med tandläkaren! Eller kanske inte, jag som har tandläkarskräck... :) Jag var med Minna på närakuten här om dagen och då skulle farbror doktorn titta henne i halsen. Jag tänkte att "hur fan ska det här gå tänkte han, han måste ju köra in en sån där pinne i munnen på henne och allting..".

Jag fick sätta mig med henne i knät, hålla fast hennes armar, sätta andra handen på hennes panna och luta oss bakåt medan farbror doktorn lyckades få upp munnen, hehe. Undrar om tandläkaren kör den stilen också?

2011-10-25 @ 19:54:17
Postat av: Hanna svarar

Sara: Det är brallor och hood. Från H&M. Kan fota det bättre nästa gång han har det på sig:)

2011-10-25 @ 20:34:10
URL: http://hannaz.se
Postat av: Hanna Z

På lappen vi fick står det att vi ska prata först i grupp och sen ska barnen få gå in en och en i ett rum och tittas separat på, så jag antar att dom ska försöka få en liten kik i munnen:)

2011-10-25 @ 20:35:00
URL: http://hannaz.se
Postat av: Anonym

det är INTE till tandläkaren man går med sådana små! Det är ett GRUPPsamtal med en tandsköterska/hygenist! De berättar att man bör borsta tänderna och att man inte ska ge småbarn mycket socker!

2011-10-27 @ 10:07:29
Postat av: Hanna svarar

Anonym: Det är uppenbarligen olika på olika platser. Vi ska först sitta i grupp och sen ska barnen få gå in en och en och så ska dom titta i munnen. Om dom får:)

2011-10-27 @ 19:54:11
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sandra

Vad tidigt ni får börja gå på tandläkarbesök, eller är det någon av speciell anledning? Här får man kallelse vid 3 år, däremot var föräldragruppen i väg och träffade en tandhygienist.

2011-11-07 @ 20:35:44
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0