TÄVLING - i samarbete med blogg.se och Renässans

Nu kör vi igång en tävling igen! Denna gången i samarbete med blogg.se och Renässans. En väldigt passande sådan såhär i förkylningstider. Tävlingen är väldigt enkel och i potten ligger fem kit från Renässans (se bild). Och en helårsprenumeration på tidningen MAMA eller SOLO, du väljer själv.
Det du ska göra för att vara med är att i kommentatorsfältet svara på dom två frågorna här under, och att du skriver ditt bästa tips för att bli kry en jobbig förkylning. C-vitaminboost? Sängliggande? Frisk luft? Tävlingen avslutas den 8/11. Lycka till!

1. Kan man förebygga förkylning genom att använda nässpray? Ja/Nej?
2. Varför är saltlösningen i Renässans bra?

Svaren på frågorna hittar du HÄR!

Kommentarer
Postat av: C

Vilken tävling! Då ska jag för första gången känna på turen :-)

Svaren är:

1. Ja det kan man.

2. Saltlösning är skonsamt mot nässlemhinnorna.Jag äter c-vitamin när jag är förkyld. Apelsiner, clementiner och går ut om vädret tillåter.Vinner jag skulle jag vilja vinna prenumeration på mama! Håller tummarna :-)

2011-11-02 @ 13:23:38
Postat av: Nathalie - mamma till Ellen

1. Ja

2. Den är skonsam mot känsliga nässlemhinnor och den kan användas varje dag utan att den är vanebildande.När jag är förkyld använder jag nässpray, tvättar och spritar händerna varje gång jag snyter mig och ibland brukar jag fylla en balja med varmt vatten och sen luta ansiktet över baljan tillsammans med en stor handduk. Jätteskönt, och brukar underlätta täppan för en stund :)Om jag vinner skulle jag vilja ha prenumerationen på Mama :)

2011-11-02 @ 13:37:02
URL: http://denym3.blogg.se/
Postat av: Hanna - med Mini i magen v. 26

Vilken bra tävling!Svar:

1. Ja

2. Den är skonsam mot nässlemhinnornaMitt bästa tips:

Gör en stor kopp te med honung i och kryp upp i soffan under en mysig filt. Köp storpack med näsdukar och ha dem nära till hands! Be killen laga kryddstark mat åt dig :)Om jag vinner väljer jag tidningen MAMA

2011-11-02 @ 13:59:49
URL: http://hjn.blogg.se/
Postat av: Sandra

1. Ja

2. Renässans innehåller en naturlig isoton saltlösning (0,9 %) vilket är samma saltkoncentration som i vår kropp vilket gör lösningen extra skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.MItt bästa tips: Varmt honungsvatten med några droppar citron och härligt varma fleecfiltar!Jag vill gärna vinna Mama tidningen under ett år!!

2011-11-02 @ 14:04:19
URL: http://mittnyabattrejag,blogspot.com
Postat av: my beauty secrets

Svar 1. Yes de kan man !

Svar 2. Den är skonsam mot känsliga nässlemhinnor och den kan användas varje dag utan att den är vanebildande -vilket de flesta andra nässpray är...Mitt bästa tips mot förkyning är att boosta kroppen med frukt och vitaminer, och lite thè och mörk choklad däremellan :)

2011-11-02 @ 14:06:38
URL: http://mybeautysecrets.blogg.se/
Postat av: Frida Grimfeldt (fd Johansson)

1. Ja

2. Den är skonsam mot känsliga nässlemhinnor och den kan användas varje dag utan att den är vanebildande.När det är mycket förkylningar i luften försöker jag att träna som vanligt, dricka mycket te med färsk ingefära, citron och honung samt att tvätta händerna extra noga och många gånger. Trots det så har jag ändå lyckats åka på en förkylning nu, så nu går temuggen varm hela dagen!

2011-11-02 @ 14:24:46
Postat av: Anna-mamma till Theodor

1. Ja.

2. Den är skonsam mot Nässlemhinnorna.

När jag är förkyld så försöker jag dricka mkt vatten,c-vitamin och frukt. Och Så vila mkt. Te är också en höjdare då man känner sig frusen och har ont i halsen. Om jag vinner så vill jag gärna vinna Mama tidningen :)

2011-11-02 @ 15:35:48
URL: http://icyy.blogg.se/
Postat av: Emelie

1. Jajjamen

2.Saltlösningen är bra som ett avsvällande läkemedel och för att det hjälper till att skonsamt skölja och fukta näsan.Jag kör på mammas hemmakur. mixa svarta vinbär med någon vitlöksklyfta, tillsätt sedan kokande vatten och sila till en drickbar vätska, tillsätt till sist honung efter smak. faktiskt riktigt gott också! Det hjälper på en gång.

2011-11-02 @ 16:34:37
URL: http://frokenbjorck.blogspot.com
Postat av: Maria

1. Yes, det kan man.

2. Saltlösning är skonsam mot nässlemhinnorna.Jag brukar dricka varmt vatten med halstabletter eller te. Massa frukt och vila!:)Om jag vinner vill önskar jag tidningen MAMA.2011-11-02 @ 16:40:19
URL: http://mariachristnasoderstrom.blogg.se/
Postat av: Helena

1. Ja, det kan man.

2. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen. Renässans är oskadlig för nässlemhinnan.Mitt bästa tips mot att bota en förkylning är att dricka mycket, gärna thé och vila.Vinner jag önskar jag tidningen SOLO!

2011-11-02 @ 17:36:09
URL: http://misslidgren.blogg.se/
Postat av: Jenni

1. Ja, det kan man.

2. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen är bra som ett avsvällande läkemedel.Tips: VITLÖK; VITLÖK VITLÖK!! Och stark mat med ingefära samt MYCKET vatten.Om jag vinner önskar jag tidningen MAMA.

2011-11-02 @ 19:07:12
Postat av: Hanna J

Perfekt vinst nu i förkylningstider! Provar lyckan här hos dig.1. Ja

2. Den är skonsam för näsan, ej vanebildande och så är det inga konserveringsmedel i.OM jag vinner så skulle jag välja SOLO.

2011-11-02 @ 19:11:36
URL: http://hannasblogg.se
Postat av: Hanna J

GLÖMDE!Mitt tips är VILA, vila, vila, vila och ansträng Dig inte förrän förkylningen gett med sig. Annars hänger den kvar länge.

2011-11-02 @ 19:13:22
Postat av: Evelina

Bästa tipset från mig är att vila. Passa på att bara göra ingenting. Läsa tidningar, se film och äta godis om man är sugen. Bara ligga på soffan, om man har möjlighet vill säga ;) Med småbarn är de kanske inte så lätt.1. Ja det kan man.

2. Saltlösning är skonsam mot nässlemhinnorna.Kram

2011-11-02 @ 19:57:57
URL: http://loon.blogg.se/
Postat av: Linda

Ah, första gången jag är med i en tävling! Tänkte ge det ett försök och hålla alla tummar!!1, ja! Så himla bra.

2, som alla andra skrivit, så är saltlösningen skonsam mot nässlämhinnorna.Jag är ständigt förkyld på grund av både allergiproblem och superdåligt immunförsvar. Så detta är vad som hjälper mig! Sen är vi alla olika, såklart. Men varmt te med honung i om man har ont i bröstet/torrhostar, att ta det så lugnt man kan och absolut inte träna då bakterierna isåfall frodas. Så burra ned dig under en go filt, kolla på massor av filmer och be pågen springa ned och köpa en ben&jerrys till dig! För jo, det känns bättre om man har halsont ifall det kyler ned. Sen sov. Länge.Det var mina tips och erfarenheter! Ha det bra :)

(och stanna frisk.. Det blir ju galet dyrt att köpa glass varje dag!)

2011-11-03 @ 00:38:59
Postat av: bala

ah vilken tur jag har, jag som är så förkyld och ont i halsen och hostar detta passar perfekt :)1. JA

2. Den är skonsam mot känsliga nässlemhinnor och den kan användas varje dag utan att den är vanebildande.

2011-11-03 @ 13:16:42
URL: http://har ejj blogg
Postat av: Sara R

Ja man kan förebygga en förkylning med hjälp av Renässans olika nässprayer/droppar!

Renässans är en naturlig saltlösning som underlättar näsans naturliga reningsfunktion. Har man en ren näsa så undviker man många förkylningsbakterier helt enkelt!

När jag känner att förkylningen är på väg så brukar jag klä mig varmt om fötterna med varma raggsockor och runt halsen/nacken värmer jag mig med en halsduk både under dagen och natten. Sen är en nypa frisk luft alltid bra så länge man inte har feber!

2011-11-03 @ 15:16:13
Postat av: Sofia

Vilken tävling =)

1) Ja man kan förebygga förkylning

2) Den är skonsam mot näsans slemhinnor, den är inte vanebildande, den förhindrar uttorkningNär jag är förkyld ser jag till att vila ordentligt, ser gärna på en film med en kopp te o en smoothie med massa c-vitaminer.

2011-11-04 @ 07:58:07
Postat av: Johanna

1. Ja, genom att hålla näsan ren håller man borta förkylningsbakterier!

2. Saltlösningen hjälper näsan med dess naturliga reningsfunktion och löser samtidigt upp snoret. Dessutom har den samma salthalt som vi har i vår kropp vilket gör den mer skonsam än andra saltlösningar.

3. Mitt bästa förkylningsknep är att bädda ner sig i sängen eller soffan med en massa te, varm soppa och glass samtidigt som man försöker snyta sig så ofta det går! Är man inte jätteförkyld kan träning faktiskt hjälpa ibland!

2011-11-04 @ 09:16:37
URL: http://hallplatslyckan.blogg.se/
Postat av: lovisa/polichinelle

svar 1. jajamen!

svar 2. man har ju hört att man jättelätt kan bli beroende av nässpray, så där är det ju jättebra att reneässans är naturlig den inte är vanebildande!mitt bästa förkylningstips är att inte röra vid näsan och munnen med händerna, samt att använda desinfekttionsmedel. och så äta sin bästa glass dagligen också.

2011-11-04 @ 10:22:26
URL: http://polichinelle.webblogg.se/
Postat av: Susanne

Hej!

1. Ja! Du kan förebygga förkylning genom att

använda Renässans nässpray. Funkar lika bra då och då som regelbundet.2. Saltet är naturligt och löser upp helt enkelt!Jag skulle bli jätteglad att vinna och även en prenumeration på "Mama" för min son och hans flickvän ska bli föräldrar för första gången (!!) och att ge den prenumerationen till dem skulle jag mer än gärna vilja göra! <3Susanne!

2011-11-04 @ 10:45:02
Postat av: Susanne

SusanneHej!

1. Ja! Du kan förebygga förkylning genom att

använda Renässans nässpray. Funkar lika bra då och då som regelbundet.2. Saltet är naturligt och löser upp helt enkelt!Glömde! Att bota en förkylning är att ta det lugnt, vila men även ut och gå (i lugnt tempo) så man sätter igång kroppen med frisk luft. Sen att ha noga hygien är A&O! Men varför inte också ta lite Renässans nässpray? ;)

Jag skulle bli jätteglad att vinna och även en prenumeration på "Mama" för min son och hans flickvän ska bli föräldrar för första gången (!!) och att ge den prenumerationen till dem skulle jag mer än gärna vilja göra! <3Susanne!

2011-11-04 @ 10:47:18
Postat av: Millah - väntar första barnet ♥

Jag är jätte gärna med :)1. Ja

2. Skonsam mot nässlemhinnorna

2. Bara ta det lungt och försöka vila, äta och dricka.. Men även försöka ta sig ute lite i den friska luften.Hoppas att jag har turen på min sida :)

Kram // Millah

millahoman@hotmail.com

2011-11-04 @ 14:58:32
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: Nathalie BIld & fotoblogg

1. Ja

2. Den sköljer, rengör och återfuktar näsan. Den förebygger även och lindrar vid förkylning. Naturliga produkter utan beroendeframkallande ämnen.När jag blir förkyld så vilar jag, använder nässpray & dricker mycket te me honung :) mums :)

2011-11-04 @ 15:32:35
URL: http://fotonatta.blogg.se/
Postat av: Beatrice, mamma till skrutten Robin

1) Såklart man kan! Använder man Renässans nässpray håller man näsan ren och då är det lättare att hålla förkylningen borta :)

2) Naturlig, skonsam och sköljer rent :) Precis som man vill att det ska vara!Om jag vinner vill jag ha en prenumeration på Solo, mama prenumererar jag redan på :)

2011-11-04 @ 20:58:48
URL: http://beabofink.blogg.se/
Postat av: Spacegirl

1. Ja

2. Därför att den är skonsam mot näsans slemhinna.

Vinner jag vill jag ha SOLO.

Jag äter vitlök & vilar.

2011-11-04 @ 22:17:33
URL: http://spacegirl.blogg.se/
Postat av: Anonym

Svar 1: Ja det kan man..

Svar 2: Den rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.Solo!

2011-11-05 @ 06:24:45
URL: http://melinajohansson.blogg.se/
Postat av: Hannele - mamma till två prinsar

1. Ja

2. Skomsam mot slemhinnor och skapar inte beroende. Vilket är bra tkr jag, vet många näsgrejer som förstör näsan och man blir helt beroende av det, min kusin man känner inga lukter längre för att han använde så mkt nässpray för att han var beroende av det och tillslut tappade han luktsinnet och allt men det var länge sedan.Håller tummarna att vi vinner, har väldigt ofta förkylda barn speciellt den minsta som lider av falskkrupp..det blir värre när han är förkyld och hostig och dessa grejer hjälper faktiskt mot förkylningen.

2011-11-05 @ 10:46:02
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: Johanna - mamma till LykkaOh, nu hoppas jag på vinst denna gång! Vinner ju för tusan aldrig något, haha! Men skam den som ger sig ;-)1. Ja, det kan man.

2. Saltlösningen är skonsam mot slemhinnorna & ger inte ett beroende.Mitt bästa förkylningstips är att ta ett långt varmt bad, äta massa glass, dricka te, knapra halstabletter som både är skönt för halsen & för näsan. Är man precis i början på en förkylning kan det ibland hjälpa att ta ett stort glas med vatten & sätta i 4-5 c-vitamin brustabletter - kroppen får som en chock och man kan vakna frisk nästa morgon! :-) Men då ska man som sagt vara i början precis.Om jag vinner (hoppas hoppas) så skulle jag hemskt gärna vilja ha en prenumeration på "Mama"-tidningen.

Kram kram!

2011-11-05 @ 10:56:17
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Anni

1.Ja2.Renässans innehåller naturlig saltlösning och har utvecklats i nära samarbete med läkare och annan medicinsk expertis, det är inte heller vanebildande och kan användas dagligen.När det gäller förkylningstipsen så dricker vi mycket, både varmt och kallt.Jobbar med barn så försöker att vara noga ed handhygienen så man inte dra hem en massa smittor.Så håller vi tummarna att turen är med oss :)

2011-11-06 @ 00:02:08
Postat av: Carola L

1: Ja

2: En ren näsa är inte lika mottaglig för virus, koksalt är naturligt och innehåller inga konserverongsmedel eller avsvällande ämnen!3: Vätska & vila

2011-11-06 @ 08:02:27
URL: http://mammamuh.blogg.se/
Postat av: charita j

1. Ja, en ren näsa är en frisk näsa...

2. Den innehåller samma saltkoncentration som i vår kropp vilket gör lösningen extra skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.

3. En c-vitaminboost i form av varm svartvinbärssaft med honung i. Och att ha mössa på sig när det är kyligt ute.

2011-11-07 @ 01:50:18
Postat av: Mari

1. Ja.

2. Saltlösning är skonsamt mot nässlemhinnorna och inte heller beroendeframkallande.Jag gör en nässköljning med näskannan när jag är riktigt förkyld. Det sköljer bort allt och precis efteråt luktar allt så intensivt (eller så har man bara "glömt" hur saker luktar när man varit tät).

2011-11-08 @ 12:42:19
URL: http://marzipanart.blogg.se/
Postat av: maria t

1. Ja

2. För att den är skonsam mot slemhinnorna.Bästa tipset är att ta det lugnt och låta kroppen få den tid den behöver för att återhämta sig, i dagens stressade samhälle har man inte tid att vara sjuk, men man får tillbaka det i slutändan om man låter kroppen få den vila man behöver.

2011-11-08 @ 12:55:36
Postat av: Ingrid - Mamma till Zelda

Jag är gärna med :)1. Japp, för en ren näsa blir inte lika lätt förkyld!

2. Saltlösningen är nämligen naturlig och därför skonsam och helt ofarlig att använda.

3. Mitt bästa tips för att motverka förkylning är att tvätta händerna ordentligt! Och känner man att nånting är på gång i kroppen; ta det lugnt! Det finns alltid en morgondag :)Nu hoppas jag på tur! Inte bara för det här toppenkitet men också för att det vore härligt att vinna en prenumeration på Mama! Då skulle man ha nåt att se fram emot när man hämtar posten, inte bara räkningar och reklam.. :)Kram,Ingrid

2011-11-08 @ 17:50:57
URL: http://p0llys.blogg.se/
Postat av: Kerstin Jonsson

1: Ja.

2: Skonsam mot slemhinnor och skapar inte beroendeta det lugnt, jobbar man ska man vara hemma, tvätta händerna noga - gärna lite handsprit..

2011-11-08 @ 19:23:02
URL: http://dragabol.gblogg.se
Postat av: Angel

Jag vill vara med och tävla :)

Svar på frågorna :Svar:

1. Ja det kan man.

2. därför att den är skonsam mot nässlemhinnornaBästa tips är :

Drick varmt te utan socker och lägg i en stark halstablett. Gör att tet blir friskt och det är fungerar mot både hals och näsa :)

2011-11-08 @ 20:19:11
URL: http://dinn.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Bra tävling!1) ja det kan man

2) Klä sig varmt, ta det lugnt, ingen träning och massa te./Rebecca

2011-11-08 @ 21:15:34
Postat av: michaela med tiger

1. javisst kan man göra det! (inget jag visste innan denhär tävlingen..)2. saltlösningen är skonsam mot slemhinnorna i näsan. den innerhåller bara naturligheter och inga konstigheter. den är inte heller beroendeframkallande.

2011-11-08 @ 21:17:59
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Emma j

HejJa det kan man det rensar näsan. Saltlösning är skonsam mot slemhinnorna.Jag bruka koka vatten som jag sen häller i en balja o sen håller jag mitt huvud över o en handduk över mitt huvud det är skönt o släpper det mesta men man blir lite immun när man jobbar på förskola :)Hoppas jag har turen att vinna för då önskar jag mig mama.Hälsningar Emma

2011-11-08 @ 21:25:13
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

1. Ja

2. Renässans innehåller en naturlig saltlösning (0,9 %) vilket är samma saltkoncentration som i vår kropp vilket gör lösningen extra skonsam mot nässlemhinnorna. Saltlösningen rengör och fuktar näsan och är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen.Mitt tips på att bli frisk från en förkylning är först och främst vila. Vila tillsammans med en film, frukt, filt the med massa honung och sist - vädra hemmet! IN MED FRISKLUFT! :)

2011-11-08 @ 21:42:02
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Jessica - mamma till Joanna

Hej det här är ju en toppentävling då näsdropparna används flitigt av lillan vid snuva och då jag mer än gärna skulle vilja ha en prenumeration på Mama!1. Ja för en ren näsa är ofta en frisk näsa.

2. Saltlösningen är skonsam och inte vanebildande.När vi har förkylning här hemma är det familjemys som gäller med fruktsallad (massa nyttiga vitaminer) och bra filmer. Pricken över "i" är dessutom favoritsorten av teet som en bra start på dagen. Helst även en termosmugg med te vid sängen som väntar på en vid snuviga vakna stunder under natten :)2011-11-08 @ 21:49:46
Postat av: Kristin

1. Ja det går att förebygga att en förkylning bryter ut genom att använda Renässans.2. Då den isotona saltlösningen i Renässans har samma koncentration som vår kropp (0.9%) medger det att lösningen är extra skonsam mot våra nässlemhinnor. Saltlösningen är fri från avsvällande ämnen (adrenergika) som annars lätt är vanebildande samt konserveringsmedel och är därför extra skonsam för våra nässlemhinnnor. Saltlösningen fuktar näsan samtidigt som den också är renande. Saltlösningen hjälper till att lösa upp snuva och gör det lättare för oss att andas genom näsan igen. Saltlösningen kan användas vid behov, ger inga skadliga bivrkningar och är helt ofarlig.Mitt tips vid förkylning är att fylla en tesil med riven ingefära. En stor mugg fylls sen med riktigt hett vatten, rikligt med pressad citron och honung efter behag. Tesilen med den rivna ingefäran får dra några minuter. Drycken hjälper inte bara mot fökylningen utan är även riktigt god. Nästa gång jag blir förkyld ska jag testa drycken i kombination med renässans vilket borde bli en toppen kombination!

2011-11-08 @ 21:51:52
Postat av: Emma Eriksson

1. Förebyggande behandling underlättar flimmerhårens naturliga reningsfunktion!

2. Saltlösningen rengör och fuktar näsan, är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen och är inte vanebildande!

3. Upptäckte bland kommentarerna att det är fler än jag som har ingefära och citron som favoritkur vid förkylningar, men jag går lite annorlunda till väga. Jag skivar ett par cm färsk ingefära och en citron (med skal och allt) och kokar upp tillsammans med cirka en liter vatten. Låt avkoket sjuda en bra stund på spisen och häll sedan upp på en termos. Under dagen dricker du avkoket med en sked honung i. det gör susen för förkylningssymptom och driver ut ev. feber! Ett annat bra tips förutom Renässans är de mentholinhalatorer som man kan köpa på Apoteket när man vill skona näsan från konstigheter. Det blir som att dra in en mintig isstorm i näsan :)Mvh Emma

2011-11-08 @ 23:38:57
Postat av: Emma Eriksson

Vill bara förtydliga att svaret på fråga ett är JA!1. Jajamän, förebyggande behandling underlättar flimmerhårens naturliga reningsfunktion!

2. Saltlösningen rengör och fuktar näsan, är fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen och är inte vanebildande!

3. Upptäckte bland kommentarerna att det är fler än jag som har ingefära och citron som favoritkur vid förkylningar, men jag går lite annorlunda till väga. Jag skivar ett par cm färsk ingefära och en citron (med skal och allt) och kokar upp tillsammans med cirka en liter vatten. Låt avkoket sjuda en bra stund på spisen och häll sedan upp på en termos. Under dagen dricker du avkoket med en sked honung i. det gör susen för förkylningssymptom och driver ut ev. feber! Ett annat bra tips förutom Renässans är de mentholinhalatorer som man kan köpa på Apoteket när man vill skona näsan från konstigheter. Det blir som att dra in en mintig isstorm i näsan :)Mvh Emma

2011-11-08 @ 23:49:57
Postat av: Linda (igen)

Oj! Jag glömde ju skriva att jag hade valt em prenumeration på SOLO! :)

2011-11-09 @ 01:25:47
Postat av: Emma

1. Ja det går med Renässans! Förebyggande behandling underlättar flimmerhårens naturliga reningsfunktion!

2. Saltlösningen rengör och fuktar näsan, den är fri från konserveringsmedel samt avsvällande ämnen och det bästa, den är inte vanebildande! :)

3. Mitt tips är att dricka mycket varm choklad :) Både bra för halsen och för själen och krypa ner under täcket. Ett annat tips är ju satsumas och att frysa in kärnfria vindruvor som svalkar skönt i halsen. Blir nästan som isglass :)

2011-11-09 @ 11:50:52
Postat av: Ulrika Sandström

Va gärna med i min veckans blogg! Anmälan lämnar du i detta inlägg -> http://usandstrom.blogg.se/2011/november/tavling-veckans-blogg-endast-kommentarer-1.htmlKom ihåg att läsa igenom reglerna innan!

(ursäkta om du inte gillar sånna här inlägg)

2011-11-11 @ 17:47:57
URL: http://usandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0