Julafton + födelsedag

Jag får så många frågor, speciellt nu när det närmar sig, hur vi kommer fira julen framöver då Elliot har sin födelsedag på självaste julafton. Det är svårt och vi har funderat fram och tillbaka. Jag tror inte att det helt går att bestämma, "såhär gör vi", utan tiden får utvisa vad som bli bäst och smidigast. Och ju äldre Elliot blir, desto mer kommer han ju att förstå, och då får ju även han vara med och bestämma hur han vill fira sin dag.
Att fylla år på julafton är kanske inte det roligaste, dels är det sent på året och dels har man ingen egen dag. Så det gäller helt enkelt att göra det bästa av det! Julafton kommer bli lite uppdelat. Vi kommer på morgonen sjunga för Elliot och ge honom födelsedagspresenter (utan julpapper på, viktigt! haha), sen får det bli förmiddagsfika med tårta och mys och lagom till Kalle Anka börjar vår julafton! (en bra anledning att ha två outfits, jag kan ju inte ha julklänningen på elliots födelsedag liksom! :p)

Elliot var beräknad den 18 december, alltså ungefär en vecka tidigare än han föddes, så runt det datumet kommer vi ha lite födelsedagsfirande/kalas för honom med kompisarna. Sen har vi sagt att vi även ska fira halvåret lite extra med ett par paket och så. Lite bortskämd måste man ju bli om man fyller år på julen, hihi.
Så alltså, kalas en vecka innan och födelsedagsfirande med familjen på julaftonsförmiddag. En bra sak med att han fyller när han fyller och inte väntade till mellandagarna är ju att han iaf får gå ut och festa på juldagen, det var typ min första tanke när jag fattade att det skulle bli en julaftonsbebis, haha. Och ingen kan ju säga nåt annat än att vi förra året, 2010, fick den bästa julklappen man nånsin hade kunnat få..


en alldeles nykläckt liten julaftonsbebis, endast minuter gammal. åh jag blir typ helt gråtfärdig när jag ser den här bilden, vad mycket minnen.. lilla, lilla elliot som snart har funnits hos oss i ett helt år♥


Kommentarer
Postat av: Madeleine - Mamma - Foto - Oslo

Jätterolig läsning! Detta förstår jag uppskattas eftersom att vi läsare är så nyfikna av oss. Jag däremot, jag har ju redan snokat rätt på den här informationen genom att läsa kommentarer, hahah :D :D Tycker ni verkar ha en god plan! :DOch kameran, jag ska lära dig allt jag kan! :D Objektiv beror lite på hur mycket pengar du vill lägga. För en tusenlapp får du ju det berömnda 50mm f/1.8 som ger bra bilder och väldigt fint och kort skärpedjup. Väldigt plastigt och kan ibland ha svårt att hitta fokus (rör sig fram och tillbaka och låter "plast, plast" tills den hittar). Själv använder jag i 99.9% av fallen mitt Tamron 17-50mm f/2.8 - inte riktigt lika kort skärpedjup men grymt, älskar det nästan mer än kameran själv, haha! Det går på runt 3500kr :)Puss!

2011-11-10 @ 14:36:43
URL: http://madeleines.se
Postat av: Sandra - mamma till Levis

När jag förstod att Levis valde att födas 2010 och inte 2011 (var ju beräknad 1 jan) så tyckte jag ju kanske inte att det var så ultimat. Men var iaf glad att han valde lucia och inte julafton. Haha. Vi tänker också att vi ska uppmärksamma halvårsdagen lite extra och se till att pakten inte slås in i julpapper. Sen har han en fadder som också är född på lucia så tänker att han får prata med henne när det känns jobbigt att fylla så sent. Men vad fan, ingen kommer ju glömma när de fyller år i alla fall liksom. Allra minst när Elliot fyller :)Och jag blev alldeles tårögd när jag läste avslutet på inlägget. Vilken magisk julklapp. Och vad galet att de snart varit här ett helt år. Underbara ungar!Ska det införskaffas ny kamera eller? :) snokar för fullt här :)

2011-11-10 @ 14:43:20
URL: http://sandraolevis.blogg.se/
Postat av: michaela med tiger

JAG blir nästan tårögd av att se bilden på helt nya elliot så då kan jag ju tänka mig hur du känner ;)ÄLSKAR den bilden!

och jag tycker ni har funderat ut ett jättebra sätt att uppmärksamma honom på trots att han fyller på självaste julafton!

2011-11-10 @ 14:53:52
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Åh, nu ploppade din "kom kom kom" kommentar upp fårn ingenstans. Måste ha missat den innan :) Jag & Madde skojade en del om det hur skoj det vore att ses alla tre i sommar. Och eftersom du har hus kanske det naturligaste blir att du får värdskapet. Varsågod, hihi :) Det vore ju faktiskt otroligt skoj!Och vilken underbar läsning! Minns såväl hur jag satt här och tryckte på F5 hundra gånger i väntan på uppdatering! Och lite småbitter var jag nog också för att Madde hade fått och du låg och födde och jag satt ensam och tjock i soffan, haha :) Bästa julklappen fick ni helt klart och precis som du säger så kommer ni nog finna eran tradition såmsåningom!

2011-11-10 @ 14:55:31
URL: http://lifestyleblogs.se/malin
Postat av: Frida

Hejsan Hanna!Jag arbetar inom barnomsorgen och där stöter man på en hel del barn (självklart ;P). Men jag hade ett barn en gång som fyllde år om inte på julafton så väldigt nära och de gjorde så att de firade hennes födelsedag på hennes namnsdag, vilket jag tyckte var en bra tanke. Självklart uppmärksammade de hennes riktiga födelsedag också, men virade med släkt och vänner på namnsdagen. Tänkte bara nämna det som ett litet tips/förslag på hur man kan göra när barnen blir lite äldre och gärna vill ha kalas, självklart gör ni som ni vill ;)2011-11-10 @ 15:29:01
Postat av: Mikaela - mamma till Viktor <3

Jag tror att det kommer bli en jättebra dag för Elliot, och jättebra att ni delar upp dagen också :)

Sedan måste jag bara hålla med om att det var den bästa julklappen ni kunde få, fina Elliot!Kramar

2011-11-10 @ 15:50:35
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Sara

Tycker det låter som en bra plan för Elliots firande :)

2011-11-10 @ 16:35:47
URL: http://minibyme.blogg.se/
Postat av: C

Fantastisk bild och jag tror det kommer bli så bra med hans födelsedag! :-)

2011-11-10 @ 18:35:10
Postat av: Anonym

han är den sötaste nyfödda ever!!

2011-11-10 @ 18:57:28
Postat av: Hanna svarar

Frida: Nu är det så att jag tror inte att Elliot har nån namnsdag.. Herregud, född på julafton och så ger vi honom ett namn utan namnsdag! :p Jag är dock inte säker men jag tror det är så.

2011-11-10 @ 19:35:01
URL: http://hannaz.se
Postat av: Hanna svarar

C: Tack! Jag älskar verkligen den bilden. Och jo, jag hoppas att han inte kommer tycka alltför illa om oss i framtiden :p

2011-11-10 @ 19:35:53
URL: http://hannaz.se
Postat av: Hanna svarar

Anonym: Men taaaack! <3

2011-11-10 @ 19:36:34
URL: http://hannaz.se
Postat av: AnnCatrin

Aaaw, sötaste lille tomtenissen jag sett :) Så himla söt och fin, då och nu! Instämmer att det var verkligen den finaste och bästa julklappen man kan få, någonsin!

2011-11-10 @ 20:32:22
URL: http://anncatrins.se
Postat av: Sandra

Hej! :)

Jag kan bara utgå från mig själv i den här frågan, jag är nämligen född på juldagen (kunde likväl ha blivit julafton, föddes på julaftonsnatten). Jag firar fortfarande min födelsedag på juldagen men jag har många gånger velat flytta den till något annat datum. Nackdelen med att fylla år så tätt inpå julafton är att det blir svårt att kunna fira med vänner. Detta märktes speciellt då man var liten och ville ha barnkalas och många hade rest bort för att fira jul med släkt och vänner, det fungerade liksom inte riktigt. Nu när jag är 24 år känns det lite bättre, att fylla år på juldan som är en utav de största festdagarna på året är ju lite extra roligt! :D Men det blir lätt att folk glömmer bort att man har fyllt år där mitt i julhysterin.Bra att du tog upp det där med att ni ska slå in hans presenter i presentpapper och inte i julpapper, det är något som jag har varit noga med att poängtera! Man vill ju ändå känna att det är ens födelsedag mitt upp i allt annat ståhej :)

2011-11-10 @ 21:09:49
Postat av: Fia- mamma till Edison

Men gud vilken underbar bild! En helt färsk liten tomte :)

2011-11-10 @ 21:43:56
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Evelina - mamma till Lucas

Fint skrivet! Jag tror han kommer att få en toppenbra födelsedag :) Ni kommer alltid att göra det bäst för honom! Då spelar det ju egentligen ingen roll vilken dag det är på. Kul att ni firar halvårsdagen lite extra :) Tycker jag ni gör rätt i!

2011-11-10 @ 21:51:53
URL: http://evelina84.blogg.se/
Postat av: T

Lilla fina E!

2011-11-10 @ 23:02:42
Postat av: soffan

hej! jag brukar läsa din blogg...fast jag kanske inte lämnat så många spår efter mig, men ändring på det! Åh jag blir helt tårögd av den lilla tomtenissen...Tänk ett år, har gått så galet fort! Men lilla tjej är född den 5 januari, så vi kommer alltid fira födelsedag på trettondagsafton! ha en trevlig helg!

2011-11-11 @ 08:16:48
URL: http://zoffis.blogspot.com
Postat av: Anonym

så härlig bild!

2011-11-11 @ 08:22:47
URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
Postat av: Erica

Ni kommer nog att lyckas att ge honom en riktigt bra födelsedag :) Om ni vill ha ett tips så har jag en kusin som fick sitt barn på juldagen och ville ge henne en egen dag så dom firar henne på hennes namnsdag :) Eller då fira vid ett halvår som du skrev för det passar ju också :)

2011-11-11 @ 10:11:59
Postat av: Sophie, mamma till 4:a

Min sambo fyller också år på julafton. När han var liten firade dem inte honom något speciellt, han fick sina födelsedagspresenter förstås, men ingen tårta:( Så när vi blev tillsammans så började jag med att han fick frukost på sängen och presenter, gästerna till jul kom lite tidigare och vi firade honom med fler presenter och så klart en tårta och precis som du skrev så när kalle börjar går vi över till julfirandet. När han fyllde 25 och förra julen när han blev 30 överraskade jag honom med en liten fest, bubbel och god mat. Han ska inte gå miste om sin dag bara för att han kom på julafton.

2011-11-11 @ 11:08:42
Postat av: Sofia, mamma till Wilbur

Oj, så blödig jag blivit. Jag blev alldeles tårögd av bilden. :)

2011-11-11 @ 15:51:42
URL: http://idamariasofia.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej! Jag är född den 21 december och enda gången jag har tyckt det var jobbigt var när jag skulle fylla 18 och ville ut med mina vänner och ta körkort och sånt:)

Annars, bara ett stort plus! Som jag läste här bland kommentarerna så har jag och alltid fått mina presenter i vanligt papper och haft mina kalas nån vecka innan men vad gör det när man fyller år mitt i den mysigaste högtiden av dom alla?:)

Jag tror även Eliott kommer trivas, man får ju helt enkelt göra det bästa av situationen :)

Kram

2011-11-12 @ 11:37:46
URL: http://tigerfian.blogg.se/
Postat av: Helena

Min systers lilla kille var beräknad den 15 december men föddes på julafton. Han fyller 2 år nu till jul men dom kommer fira honom den 4 advent (gjorde även så förra året) Nära inpå jul men endå en egen dag med lite tvist (med tanke på advent)=)

2011-11-13 @ 11:59:27
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Åååh men sötaste tomtenissen då! :)

Ja det är svårt det där med födelsedagar... Jag känner med att det är svårt. Alexander är född den 23 nov... och dagen innan är hans ena kusin född och den 27 är hans andra kusin född.. så det är svårt.. man slåss nästan om vilken dag man ska fira.. så nu kommer det bli kalas fre, lör, söd (om 1,5 v).. så alla får ha ett egen födelsedagskalas.

Just första födelsedagen känns ju extra speciell.. men nån gång kanske man kan slå ihop kalasen. Det är en från Dennis sida och en från min.. så det blir ju ändå kanske två kalas då istället för 3.. men men.. det får man ta nästa år o se hur man gör! Alltid lika svårt! Kram

2011-11-15 @ 15:55:51
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Karin

Kul att läsa om hur ni tänker fira eran lilla kille. Våran minsting var planerad till julafton men det blev juldagen tillslut, halv 3 natten mellan julafton och juldagen, och det kändes lite bättre än självaste julafton. En stor fördel med att fylla år på julan som jag kommit fram till är att man oftast träffar hela släkten (inte alltid som det finns möjlighet att samla alla till en födelsedag, inet för oss iaf då vi bor utspritt). Och viktigt som du skriver med vanligt paketpapper på födelsedagspressenterna :)

2012-01-30 @ 21:32:44
URL: http://frubacklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0