Tänder på g?

Igår sov sig Elliot igenom mer än halva dagen och när han var vaken var han helt gaaalen med att stoppa in saker i munnen. Han liksom käkade upp sina leksaker samtidigt som han hade nåt läte för sig så han lät helt förbannad. Han dregglar också väldigt mycket (det bara rinner ur munnen på honom) och man ser tydligt lite vitt under tandköttet. Jag kände lite i munnen på honom och jag känner väl inte direkt nåt, mer än att det är lite hårt i underkäken, och så verkade han tycka att det var himla skönt när jag drog fingret över tandköttet. Kan det vara tänderna som är på gång månne? Han är ju fem månader nu så det är ju rätt vanligt att dom första dyker upp vid den här tiden. Han verkar ju inte ha direkt ont, för han är på sitt vanliga, glada humör, men det kanske kliar lite? Och kommer ni ihåg högfärdshostan jag skrivit om? Finns ju ett talesätt som säger att dom "hostar upp tänderna". Ja vi får väl se vart det lider, helt enkelt.
Hur var era barn när deras första tänder dök upp?


Kommentarer
Postat av: Sarah

När Leija fick tänder så märkte jag inte så mycket. Tycker alltid att hon har dreglat mycket och vill stoppa allt i munnen. Men helt plötslig så var det två små tänder som kom upp. Efter att de kom tycker jag att humöret svängde lite.

Har hört att en del har blivit dålig i magen, spytt mycket och fått feber när det har varit tänder på gång.

2011-05-26 @ 10:34:06
URL: http://thisissarah.blogg.se/
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Han kanske blir före Jamie med tänder? ;) Jamie började dreggla jättemycket redan vid 2 mån åldern och alla sa att det var tänder påväg.. snart blir han 8 mån och hittills ett tandlös leende! Hahaha.. tyckte mig se en vit prick under tandköttet för några veckor sedan men än har det inte ploppat upp nått! ;)

2011-05-26 @ 11:10:25
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Skrutten då, hoppas det går smärtfritt till och att han slipper feber och massa ont om det är tänder på G! :)Njej, jag tycker att warmth är så jäkla röd, så jag har nog inte riktigt fått in snitsen på den än :D

2011-05-26 @ 11:21:25
URL: http://madeleines.se
Postat av: Matilda; mamma till Elna

Elna dreglada och hade alltid fingrarna i munnen. Sen huxflux var där en tand:) Vi har haft tur, eller Elna har haft tur :)Er Elliot är SÅ fin :) Charmknutte:)

2011-05-26 @ 11:21:37
URL: http://matildamayandersson.blogg.se/
Postat av: Jossan

2011-05-26 @ 11:28:33
URL: http://e
Postat av: Jossan

Jag tror att det är tänder på gång! :) Tur att du inte ammar ;) hihi

2011-05-26 @ 11:29:40
URL: http://emmajosefinee.blogspot.com
Postat av: Annis

När jag var hemma med Oliver var det en utdragen process som höll på i 2veckor. Han hade svårt att sova och dreglade konstant. Allt skulle in i munnen och det bästa han visste var att bita på mitt finger. När tanden väl började komma fram kunde det göra riktigt ont. Tror han hade extra jobbigt då han fick tänderna i Överkäken direkt efter. Så på en månad hade han 4 tänder i munnen. Med Alexander har det varit samma sak än sålänge. Han sover på nätterna men gråter mkt och är otröstlig. Så jag har fått köra med supp och Aftamed gel, som är lokal smärtlindring.Men oftast brukar de flesta barn klarar sig utan smärtlindring.

2011-05-26 @ 12:35:39
Postat av: maria

Det är nog tänderna som är på gång :)

Ett tips som Agnes tyckte mycket om är en liten tandborste som man kan tugga på..

Sen kan det bli lite gråt om nätter :( Men det behöver det ju inte bli..Hörs snart! puss o kram

2011-05-26 @ 13:13:26
URL: http://marias.nu
Postat av: Sara

Du vi tror också Ida har tänder på G...hon e helt vild när hon får tag i ens händer eller leksaker dem ska bara in i munnen & hon "morrar" & har sig ;)Jag tycker också att man kan tyda något & hon är hård i tandköttet. Tänk att dem växer så fort våra små ungar...tänder redan påväg :S Jag ammar också tycker nipplarna börjat bli lite ömma kankse beror på det ajaj hehe!

2011-05-26 @ 13:14:32
URL: http://minibyme.blogg.se/
Postat av: Hanan svarar

Annis: Men usch stackarn! Och stackars er med för den delen. Hoppas det går över snart! :)

2011-05-26 @ 13:29:08
URL: http://hannaz.se
Postat av: Madelene

Ett tips är att gnida lite flytande alvedon över det du tror är tand på G...det hjälpte när Rasmus vá arg över tänderna när dom vá på G..

Han hade oxå såna där arga ljud för sej...dreglade lite grann men inte så mycket...däremot liksom irriterad...som en hund som vill bita i leksak å kasta med huvudet typ....ler

2011-05-26 @ 13:54:15
Postat av: Johanna

Det är ganska tidigt att få tänder när dom är fem månader :-) Det sa min BVC-tant igår också, men det är bättre för dom för det går oftast mer smärtfritt då deras tandkött fortfarande är så mjukt. Lykkis har ju fått sin första redan i underkäken, och så som Elliot håller på nu höll hon på i typ tre månader eller nåt så det är svårt att veta :-) Jag blev helt chockad, helt plötsligt var det en tandsing i munnen på henne! Haha.

2011-05-26 @ 14:22:35
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Annis!

Tack så mkt! Man tycker såå synd om dem, men samtidigt orkar men inte hur länge till som helst. Alexander vill att jag bär honom konstant och det är tungt när han väger 10kg. Värsta gym passet. Nej nu får Andy komma hem snart så får han honom direkt.

Hoppas att det inte blir så för Elliot men det tror jag inte.

kramis

2011-05-26 @ 14:46:04
Postat av: Josefine

Hej!

Jolene är likadan, just nu ska hon ha allt i munnen, smakar på handen hela tiden. Dregel ska vi inte prata om hehe, ser lite vitt i tandköttet också, köpte bitring från Apoteket, funkar inte så bra, ska köpa en från MAM istället:) kan ju va skönt för de små att ha något att bita i, man ska förvara dom i kylskåpet. Svalkar säkert skönt, hoppas Elliot mår bra iallafall :)

2011-05-26 @ 14:57:32
URL: http://mammatilljolene.blogspot.com
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Kira har dreglat sen första dag tycker jag, men nu är det extremt, det liksom rinner ur mungiporna, och precis som Elliot så vill hon ha allt i munnen, går inte en sekund utan något i munnen. BVC trodde det var tänder på G. Men enligt hon kan det ta lååång tid innan de kommer igenom + man kunde se det lite på deras bajs, ska vara en speciell lukt!

2011-05-26 @ 15:20:37
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Sara- mamma till Olivia

Hej min dotter har fått sina två nedre framtänder ( hon är 6 månader nu) men vid tiden då dom började växa fram så var hon mest kinkig och ganska lätt gråten men inte förrens nu har hon börjat dregla. Och saker i mun ska hon alltid ha :)Allting går an om dom får stoppa sina leksaker och sånt i munnen för det hjälper till att klia lite grann, men värre är det om dom små får feber. Hoppas att din lilla kille slipper det :) kram

2011-05-26 @ 15:38:02
URL: http://scarlstedt.blogg.se/
Postat av: Johanna

hahaha guuuud jag läste rubriken helt fel..trodde du menade att han skulle tända på något HAHA

2011-05-26 @ 16:41:14
URL: http://storyofmyyear.blogg.se/
Postat av: camilla, Mamma till Emilio

Emilio dreggla, stoppa saker i munnen, var vit i tandköttet & så ganska länge innan man kunde känna tanden, så det är nog mycket möjligt att den snart dyker upp :) När väl den ena kom upp så kom den andra jätte snabbt efter :)

2011-05-26 @ 19:05:16
URL: http://cammie.devote.se
Postat av: Therese

Säkert är det väl tänder på G men det har jag också trott i si så där 5 månader :) Thelma blir 9 månader nu nästa vecka och hon har fortfarande inte en enda tand! Jag vet att det kan dröja och att det inte är nå konstigt, tycker mest det är roligt att jag så många gånger trott att NU, NU är det nog tänderna ;)

Thelma har dock aldrig varit så där gnidig i munnen som att det kliar. Vad söt han kommer bli med ett par bissingar i munnen :) Mvh Therese

2011-05-26 @ 19:50:15
URL: http://atlas.blogg.se/
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Kevin dregglar massor och tuggas som en galning på allt han kommer åt, typ. Men ingen tand har kommit än! Kan inte se/känna nån påväg heller.Kram och Trevlig helg!

2011-05-27 @ 07:20:40
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: sanna

min är 5 månader å två veckor å har gjort så i över två månader å ingen tand är uppe :)

2011-05-27 @ 23:16:12
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Jag hade tänder typ när jag föddes! Eller, inte riktigt, men de syntes under tandköttet och efter två veckor var de framme :)

Charlie har haft en vit prick i nederkäken sedan han föddes och dregglat som en tok sedan han var två månader, samt stoppar händerna i munnen, men än har inget spruckit igenom... :)

2011-05-28 @ 18:20:40
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Malin

halo! ny läsare här..

vill bara tipsa om att när det börjar bukta i tandköttet och det är rött o svullet, DÅ är det tandsprickning inom 1-2v.(ibland någon dag bara)...

båda mina ungar har blivit mera hungriga vid tandsprickning...

Nu har minstingen som är 13½mån gammal kindtänderna på g o det med besked.. höööög feber, asont och supergrinig :( kan knappt äta heller för det gör så ont på honom..... (var samma sak för storebror förra året)...

Men det gemensamma för båda är att tandköttet börjar bukta rejält, man ser tanden skymta i bulan och det blir rött&svullet..Innan dess så skulle jag inte kalla det för att det är tänder på g... utan det är helt enkelt en del av utvecklingen.... de tuggar och suger på saker för att de känner sig för på saker&ting, de upptäcker dem på det viset :)) Inga konstigheter..Min 1a son fick sin 1a tand vid 4mån, min 2a son fick sin 1a vid 7mån..

Nu är 1a sonen 2år och hade fått alla mjölktänder straxt innan 2årsdagen... :)Men som sagt, när tandköttet börjar bukta,är rött&svullet - DÅ är det tand på g :))))Lycka till med din lilla sötnos! Verkligen SUPERSÖÖÖÖT!:))Mvh Malin

2011-05-29 @ 15:43:41
URL: http://eliasoelvin.blogg.se/
Postat av: Hannah

Upptäckte att min lilla (ca 4,5 månad) fått en liten tand för fyra dagar sedan ungefär, då hade hon en som man såg låg och en som tryckte på bredvid också (som nu tittat fram den med). Hon har varit otröstlig vissa stunder, haft händerna i munnen, ätit på allting hon kommit över och dreglat.. lite allt möjligt. Dock inte haft feber som man brukar höra om. Hon hade liiite högre temp än hennens vanliga ett par dagar innan men det berodde kanske inte ens på det. Men det är jobbigt att se att dom har så ont, utan att kunna göra så mycket =( Men men.. fram ska ju tänderna så det är väl bara att köra på =)Om det är tänderna som är på g (tycker det låter så) för er del så hoppas jag att det går bra för lille Elliot =)Hoppas ni har en fin dag! Kram

2011-05-30 @ 15:13:19
URL: http://systerii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0