Svaren del 3

Hur länge ska du vara hemma med elliot? :)
Jag har faktiskt inte en aning. Har inte riktigt koll på mammadagarna. Men hade gärna varit hemma ett år till, vill inte sätta honom på dagis när han är så liten...

Hur funkar det egentligen när man bor på en ö utan bilar? Har ni en bil i stan på parkering eller har ni igen bil? Jag tänker mest på när man köper större saker som man inte får plats med på en typ passagerarbåt. Berätta lite mer om ön i allmänhet!
Här ute körs det ju som sagt mest flakmoppar, vespor och el/golfbilar. På Saltholmen (där båtarna går från på fastlandet) finns stora parkeringar för folk som bor ute på dom olika öarna. Det är dessvärre sjuka väntetider för en plats där så när vi köpte hus här ute så sålde vi vår bil och lånar nu Jens föräldrars bil. Köper man stora saker man inte får plats med på vanliga båten så kan man köra ut det på fraktfärja (tex när vi shoppade loss på ikea tog vi hemkörning och då åkte allt ut med fraktfärjan), men mycket kan man ta på vanliga passagerarbåtarna, finns små vagnar man kan köra grejerna på:)

Hej Hanna!
Kan du inte lägga upp bilder på hur ert hus ser ut nu?
Jag har kollat i kategorin huset/inredning.. men hittar bara en gammal bild på huset.. vill se lite nytt nu hanna ;)
kram
Huset utifrån menar du? För där har vi inte gjort nåt, det ser ut som när vi köpte det:) Men vi har pratat lite lätt om att byta fasaden så vi får ett vitt trähus istället:) Men det är dock inte prio ett. Bilder innifrån huset kommer när det händer nåt nytt här inne..

Varför ammar du inte?
Har skrivit ett inlägg om det, du kan läsa det här.

Hur lång är du? Hur länge har du och Jens varit tillsammans? Har ni några speciella sommarplaner/resa?
Tack för en mycket trevlig blogg, läser den varje dag =)
/Malin
Tack! Sist jag mätte mig var jag 162,5 cm (halvan är viktig! haha), Jens och jag har varit tillsammans i snart fem år. Inga direkta planer för sommaren har vi, lite småresor inom Sverige blir det nog, typ hem till mamma och pappa tex.

Kommer Elliot att få ett andranamn och har ni bestämt det? :)
Elliot heter Nobert och Teodor i mellannamn. Nobert från Jens sida och Teodor från min. Och så har han Jens efternamn.

Hej!
Vart har ni köpt erat överkast?
Överkastet kommer från Ikea! :)

vad skoj med frågestund. ska vi se vad jag undrar. jo!:
1. vill ni ha några syskon till elliot och hur länge tänker ni vänta tills det är dags för nästa bebe i så fall?
2. Hur tänker du om framtiden...har du något drömjobb som du hoppas blir till verklighet? inte för att du inte borde vara nöjd med det jobb du har nu, det verkar skoj men jag är själv i "framtidstankar" det är därför jag är nyfiken ;)
kramar!
Ja du Michaela:) Syskon ska Elliot få, men han får nog bli kanske tre år först. Måste glömma bort smärtan först, haha. Och så vill jag att han ska vara lite mer självständig innan vi skaffar oss en till.
Alltså jag har ingen aning om framtiden, jag trivs kanon på mitt jobb jag har nu (scorett för er som inte vet). Men samtidigt känner jag ju att jag kan ju inte jobba i butik resten av livet. Tror inte dom vill ha mig ändå när jag är 40, haha. Så det tåls att klura lite på...

Är du "smal av naturen" oavsett vad du äter eller får du tänka på vad du äter & träna för att hålla dig så smal som du är nu?
Jag kan nog äta det mesta utan att lägga på mig en massa. Men skulle jag käka pizza varje dag hade jag såklart gått upp i vikt:) Men jag har inte anlag för att gå upp då hela min familj är smala.

Hejhej! Jag gillar din blogg, den är så lagom av allting :) du har ett bra sätt att skriva på, enkel och stilren, intressant för det mesta och så skriver du ju inte i "dagboksform" som många andra gör. Jag undrar vad du tycker är för och nackdelar med att bo på en ö? Vad tycker Jens om att du bloggar? Har du någon gång funderat på att sluta blogga? Skulle du kunna leva utan den? Verkar vara en speciell livsstil den där bloggvärlden ;) ha det fint!
Tack! Vad glad jag blir:)
Då ska vi se. Fördelarna med att bo som vi gör är framför allt lugnet, det är så fridfullt här ute, gemenskapen, man hejjar på alla och på ICA småpratar man alltid lite med kassörskan när man ska betala, sånt är mysigt tycker jag. Vi har två minuter till havet vilket är ett stoooort plus, omgivningarna här ute är så vackra att man ibland tappar andan.
Nackdelarna är att man alltid måste passa en båt när man ska hem eller iväg, missar man en får man vänta en timme på nästa, segt om man åkt långt och måste stressa till båten (typ vart hos mamma och pappa eller så). Att allt kräver mer planering, man kan inte bara boka fikadejt med en kompis och ses om 10 minuter, det tar ju lite tid härifrån. Ja, det är väl det:)
Jens tycker nog att det är kul att jag bloggar, han läser den själv varje dag (eller kollar på bilderna iaf, haha). Självklart har jag funderat på att sluta blogga, massor med gånger. Det går upp och ner och vissa dagar är jag så less medan vissa dagar älskar jag det. Men jo, nog skulle jag kunna leva utan den. Men jag skulle sakna er:)Hej! Jag kom på en till fråga, vet inte om det är för sent men jag testar! Hur går det med körkortsplanerna för dig?:D
Äh, det går åt helvete:( Måste ta tag i det där nu alltså.. Brorsan? :)

Här kommer ett gäng frågor! :)
Hur har ert liv förändras sedan ni fick er lilla son? :)
Oj, det har förändrats jättemycket! Från att ha varit ute och festat en massa, bott i lägenhet i stan, bara haft varandra till att leva hemmaliv, köpt hus på en ö och ha en liten ny varelse att ta hand om. Det är det absolut bästa som hänt oss och jag önskar att alla som vill får chansen att leva det här underbara föräldralivet! Elliot har ändrat mig som person, jag har blivit så mycket mognare och förståndigare, även mer ansvarsfull sen han kom.
Hur ser din föräldrapenning ut? Hade du jobba nått år innan för att få bra föräldrapenning? Fanns det i era tankar när ni skaffade barn, att ni ville ha bra föräldrapenning innan ni skaffade barn? :)
Det var jätteviktigt för oss att vi båda hade fast jobb innan vi skaffade barn. Det är en enorm trygghet att ha ett jobb att komma tillbaka till efter föräldraledigheten. Jag tar inte ut full föräldrapeng (vill spara så mkt som möjligt) och vi klarar oss jättebra!
Hur gammal var du när du fick honom, du ser väldigt ung ut, ser du några fördelar med att vara ung mamma? :) Vad var det som fick er att skaffa barn JUST precis nu? :)
Jag har alltid sett yngre ut än jag är.. Om det är positivt eller negativt vet jag inte:) Jag har iaf precis fyllt 27 år, så jag var 26 när Elliot föddes. Så jag räknar mig inte riktigt som ung mamma. Att vi valde att skaffa barn precis nu var helt enkelt för att det kändes rätt. Vi har varit tillsammans ett tag, vi hade båda fast jobb, vi hade bra ekonomi osv. Alla förutsättningar för att kunna ge en liten bebis ett bra liv:)

Jag läser både din och Madeleines bligg (Lovas mamma) och hon hade nyligen ett "Dagen med Lova"-inlägg där hon skrev om Lovas rutiner vad gäller mat och sömn. Ja, du har säkert också läst då jag vet att ni läser varandras bloggar.
Jag undrar, kan inte du ha en "Dagen med Elliot"-inlägg? Hade varit roligt att kika in i er vardag med era rutiner!
Jo jag vet vad du menar för inlägg. Skulle väl kanske kunna knåpa ihop ett sånt. Om ni lovar att inte bli sura på mig, haha. (vissa blev lite bittra på madde och jag är rädd för att våra rutiner (nattning osv) oftast är lika enkla och går lika smärtfritt som Lovas..)

Jag har en son på två månader och jag skulle gärna vilja veta vad som hände med elliot i den åldern? när kunde han hålla uppe huvudet? när satt han stadigt med stöd? har sett att han sitter utan stöd nu? är inte det tidigt? ja ungefär der undrar jag=)
Nu får jag kolla i min lilla bok här, haha. Vid två månaders ålder kunde Elliot hålla upp huvudet jättebra och utan problem (det hade han kunnat ett tag då, han kunde hålla det uppe korta stunder redan vid 2-3 veckors ålder), han älskade att gå och började knalla så snart vi ställde honom upp, han började gurgla en massa, tyckte om när vi viskade till honom, började att käka upp sina händer, alltid handen i munnen (och det har han gärna än), han vill mest bara sitta och stå upp, greppar leksaker bra, drar sig upp från liggande till sittande och vidare till stående med hjälp av armmusklerna, pratar en jäkla massa. Det är även nu som han börjat bli svinglad när Jens kommer hem från jobbet, ler stort, stort! Ja, det var det som Elliot sysslade med när han var två månader:)
Stadigt MED stöd kommer jag inte ihåg, nån månad kanske? (fast då satt han bara korta, korta stunder, man får ju tänka på ryggen!). Han sitter korta stunder utan stöd nu. Inte så stadigt att man inte måste hålla koll på honom. Och vissa dagar känner han inte alls för att sitta själv medan han andra dagar kan sitta riktigt länge utan stöd!


här är elliot två månader. har du inte testat att hålla upp din son så han får knalla lite så gör det. elliot älskar det än!

Hej. Hamnade på din blogg av en slump o tycker att du skriver väldigt intressant om er:) Fick en son den 18/12-10 så tycker de är roligt att följa eran lilla knodds utveckling! känner igen mig väl:). Jag undrar vad ni jobbar med?
Tack! :) Jag jobbar i butik och min sambo jobbar med markarbete (typ plattläggning, dräneringar, grunder till hus osv).

hej. kikade tillbaka lite från när ni flyttade in i huset och blev nyfiken på hur det ser ut nu. kan du inte lägga upp bilder från alla rum? och förresten, hur gick det med sekretären som du skulle måla om, vart står den och hur blev resultatet?
och en fråga till,får man fråga vad erat hus kostade, ser ju ganska stort ut :)
Hej! I kategorin HUSET/INREDNING hittar du massor med före och efterbilder på rum vi renoverat. Det är framför allt på övervåningen vi grejat, i höst/vinter fortsätter vi med kök och hall. Och nu ska vi börja fixa i gästrummet, bilder på det kommer.
Sekretären gjorde jag aldrig nåt med, den står i källaren och samlar damm, haha. Men en kompis hade köpt en sekretär på blocket som var ommålad vit, bara på utsidan, och när man öppnade upp den var den brun innuti, funderar på att göra så med våran med, det är ju så pilligt att måla alla små lådor och det andra där inne. Gör vi nåt med den visar jag självklart!


Kommentarer
Postat av: michaela med bebis

haha. skrattade till när jag läste att jens läser bloggen varje dag, eller tittar på bilderna. PRECIS så gör min kära man. han har inte ro till att läsa mina viktigt inlägg ;) men bilderna kikar han på, manligt drag? ;)

tack för svaren!

2011-05-28 @ 15:02:58
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Hahahah, vad jag skrattade när jag läste frågan om mig och Lova :D Hoppas att du har en uuuunderbar lördag, med masa vin, dans, skratt och skoj!!! :D

2011-05-28 @ 18:10:15
URL: http://madeleines.se
Postat av: Malin & Prinsessan

Se där ja, där kom det fram nåt nytt :) Inte visste jag att du var "kort".. Du ser ju jämt så lång ut, minst 170cm har jag tänkt. Men då är ju lilla jag faktiskt längre, hihi :) Fin är du vilket som!!

2011-05-28 @ 21:52:39
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Åh, vad kul att jobba på Scorett! Jag älskar skor... :) Jag jobbar också inom handeln och har ett fast jobb att gå tillbaka till, så det känns skönt, men jag gillar inte arbetstiderna... Vi stänger sju vilket gör att jag är hemma mellan halv åtta-åtta och då kommer ju Charlie att ha somnat... :(

2011-05-29 @ 13:19:10
URL: http://myshoebox.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0