Potatis och majs

I fredags började vi med en ny smak här hemma. Det kändes som om det var läge då Elliot verkade ha tröttnat på morot (och jag med iom alla orangea fläckar...). Så nu har vi i tre dagar kört på potatis -och majspuré! Och den smaken får två tummar upp av Elliot! Mums vad gott tycker han. Han rynkar lite på nästan ibland, men gapar efter mer och när det är slut så blir han lite putt. Han får fortfarande väldigt lite, idag åt han nog ungefär fem/sex såna små pytteskedar. Skulle absolut få i honom mer men vill ju inte gå för fort fram.
Purén är en färdig på burk och i konsistensen är den rätt tjock, så för att få den lite lösare blandar jag ut den med lite ersättning. Idag tog jag dock lite mindre ersättning än innan, så den blev lite fastare, fast ändå lös liksom. Och den slank ner den med. Vi kör på den här smaken tills burken är slut (har fryst in i småportioner) och sen tror jag vi testar gröt! :)


Kommentarer
Postat av: Kristin

Jag tycker Elliot var väldigt lik dig på den här bilden! Tack för en bra blogg!

2011-05-02 @ 21:43:13
Postat av: sARA

max bara gapa o gapa när vi börja med smakisar.. å jag fråga hur mkt man kunde ge för jag läste man skulle ge 1tsk/dag typ o samma smak några dagar så de vande sig, men då sa dom på bvc att åt han så va de bara o ge honom :)

2011-05-02 @ 22:04:19
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Hahahah, fick mig ett gott skratt jag också nu! Så jäkla dålig humor, men så jäkla roligt, haha! Tur att jag satt med datorn i famnen och tittade på serier (kollar alltid in bland kommentarerna då och då), så jag kunde ändra! ;D

2011-05-02 @ 22:20:39
URL: http://madeleines.se
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Och den där skrikattacken var inte rolig alltså! Första gången och förmodligen inte sista, så det är väl bara att försöka lära sig och slappna av istället för att bli superstressad och försöka "hysssshhh"´a där inne i affären :PJag vill också böja med lite kvällsgröt! Men det sägs ju att det är lite tuffare för magen så får nog avvakta och bara köra frukt ett tag till för att hennes känsliga mage ska hänga med :)

2011-05-02 @ 22:22:47
URL: http://madeleines.se
Postat av: Malin & P rinsessan

Glömde ju skriva om Jolies smakisar här :) De första dagarna älskade hon morotspurén och den slank ner på en gång. Men 3:e dagen var det inte alls smask. Så då tog vi uppehåll några dagar och idag prövade vi igen och då gick det ner igen. Så än så länge har hon bara smakat morotspurén. Men ikväll gjorde jag lite palsternackspuré som vi ska pröva till veckan! Går ganska sakta här och vi tar det väääldigt lugnt. Känns som att det inte är någon stress eller fara på taket ännu :)Och förstår med morotspurén - Jolie har fått vara naken med undantag för en reklamhaklapp när hon fått den. Av den anledningen ska det bli skönt att byta!

2011-05-02 @ 22:24:20
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Och just det, palsternackspurén! Jag skar dem i väldigt små bitar så de blev jättemjuka när jag kokade dem. Och sedan mosade jag med hjälp av en visp och sked, blandade ut med lite olja och kokvatten. Sjukt jobbigt, så ja en stavmixer här med tack! Tyckte purén blev för lös när man gjorde i mixern (OBH) för jag var tvungen att ha så mycket vätska då...

2011-05-03 @ 19:35:44
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0