Sitta själv

Idag gjorde Elliot ett litet framsteg här hemma! Han satt i mitt knä i soffan och lutade sig mot min mage. Han satt liksom lite tillbakalutad, så sätter han sig upp så han sitter själv, utan min rygg som stöd (det har han gjort några veckor nu, satt sig från tillbakalutad/halvliggande till sittande utan hjälp) jag höll ju såklart i honom med händerna. Men så testade jag att släppa så han satt helt själv. Och vet ni att han satt så i flera sekunder! Satt alltså själv utan stöd! Sen började han veva med armarna och då åkte han åt sidan så jag fick ta emot. Sen gjorde han om det en gång till.
Jag vet att man ska vara försiktig med att ha för små bebisar sittande själva (alltså ibland sitter han ju i soffan bara lutad mot ryggstödet om jag ska ta en bild eller så) för det inte är bra för ryggraden. Men hur länge ska man tänka på det? Hur gamla måste dom vara för att det ska vara ofarligt att låta dom sitta hur dom vill?
Bilden här under är gammal och har inget med inlägget att göra...


Kommentarer
Postat av: Mammas Dagbok ♥ GRAVID

Våra barn har varit runt 6-7 månader när de suttit själva utan stöd. Om man minns rätt. Det är så olika :)

2011-03-31 @ 20:31:31
URL: http://mumsdiary.blogg.se/
Postat av: Nena - Bonusmamman som planerar bröllop

Duktiga lillkillen =)

2011-03-31 @ 21:15:16
URL: http://www.DeaziD.se
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Hahaha! Ja, den är så häftig! Den som Jamie har på sig är i storlek 74 (läs: ja, det skrivs i klädstorlekar) men jag såg att det fanns mindre med om Elliot vill ha. Annars växer han nog i den här med för dom var ganska så små ändå. :) Hur som så är den från H&M och den gick endast på 49 kronor! Spring och handla fort!

2011-03-31 @ 21:35:09
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Åh, det visste inte jag att man skulle. Fast det är ju ganska logiskt nu när du säger det! Jolie gillar också att sitta mot min mage som stöd, men man märker så fort hon blir trött - då blir det ostabilt ;) Men vad duktig han är, måste ju vara superstark lille Elliot :DOch bilden var hur mysig som helst!

2011-03-31 @ 21:39:32
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Maja

När jag frågade på BVC sade hon att så länge bebisen inte säger ifrån är det okej. De känner själva när de blir trötta i ryggen och visar det (oftast med skrik/gråt...).

2011-03-31 @ 21:41:53
URL: http://malisens.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad duktig han är :) Jag vet att jag filmat när max är 4,5 månad då han sitter helt själv på golvet.. jag använde amningskudden bakom ifall han skulle ramla.. o före de så hade vi väl honom sittande i knä eller mot oss.. de är nog när de är rikitgt små de inte är nå bra skulle jag tro!

2011-03-31 @ 22:37:46
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Ja, tågen är verkligen helt underbara! Vette tusan om jag någonsin kommer våga mig på ett SJ tåg med alla saker på B haha klockrent ;D I och för sig tror jag säkert att det går bra det också, bara någon följer med på tåget och möter en när man ska av, men denna gång ska Micke till Ungern (åker imorgon bitti, därför vi passar på att åka hem) - så då vågar jag absolut inte testa något gamalt SJ tåg :)Lova har också blivit jätteduktig på att sitta och klarar att sitta kortare stunder. Hennes navel har åkt in nu också när hon fått muskler, så nu har hon inte den där knappen längre haha :D Och ärligt talat struntar jag i att hon inte får sitta. Hon blir numer skitsur när man lägger henne på rygg på våra ben (sådär som man gjorde när hon var spädis) och i armkroken vill jag inte ha henne hela tiden, så då sitter vi och snackar istället :D Kram!

2011-03-31 @ 22:40:50
URL: http://madeleines.se
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Oj, glömde kommentera på själva inlägget.. svarade på bara på frågan du frågade i min blogg!Gällande sittandet så tror inte jag att det är någon fara.. menar, huvudsaken man inte lämnar dom små sittandes länge. Lite då och då skadar inte. Jamie har suttit jättelänge och att sitta är sååå kul tycker han. Dom blir ju liksom mer "med" eller vad man ska säga. Tror dom blir lite stolta över sig själva dom små liven. :D Jag tror då inte att det är någon fara för du har ju han liggandes så mycke annars också ju. :)

2011-03-31 @ 22:47:31
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Mia 18år - Mamma till William och Marcus

Min äldsta son började dra sig till sittläge när han var 4månader gammal, och när han var 4½månad så satt han helt själv, utan stöd och han har inte fått några som helst problem eller konstigheter utav det.Man ska inte sätta upp ett barn om barnet inte är stabilt nog. Men gör barnet de själv med egen kraft, då är den mogen nog att sitta. Så sa vår bvc sköterska i alla fall. För alla barn utvecklas olika. Oftast lär sig barn sitta när de är 6månader, men de finns barn som böjar betydligt tidigare och senare. Så ja, jag tycker inte du ska hejda honom om han gör de med egen vilja och kraft :).Kram Mia

2011-03-31 @ 23:05:01
URL: http://snuttegubbe.blogg.se/
Postat av: Sandra - mamma till Sebastian & Simon

Min stora gosse var också tidig med att sitta själv. Han kröp aldrig utan hasade sig fram på rumpan och det sa bvc var för att han var så stark i ryggen =)

2011-04-01 @ 07:26:09
URL: http://minbasse.blogg.se/
Postat av: Anna - Mamma till Theodor.

Duktig han är :) Jo han börja ju med det i ca 6 nätter, då blev man ganska bortskämd, hehe men nu är de samma visa igen. Okej, ja de är så olika. Vissa barn behöver aldrig äta på natten. Jo babysemp 2 är från 4månader, men vi ringde till bvc och dom sa att man kunde börja lite smått för theodor är ganska stor :) så vi får se hur det går. kram

2011-04-01 @ 10:37:37
URL: http://icyy.blogg.se/
Postat av: Matilda - Nu med Bebis utanför magen ♥

Jag tror inte det ska vara nån fara. Jag satt själv utan stöd när jag var tre månader och jag har inga problem med ryggen!

2011-04-01 @ 11:29:50
URL: http://ombytlig.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad duktig han är, lillen!

Lykka kan också sitta själv korta stunder, helt sjukt vad dom utvecklas snabbt! :-)

Jag har hela tiden kört på min magkänsla & jag är helt övertygad om att Lykka skulle säga till ifall hon får ont i ryggen och inte vill mer. Det gör hon också, brukar ha henne i matstolen ganska ofta nu & det gillar hon skarpt! Dock säger hon till när hon blir trött :-)

2011-04-01 @ 12:31:27
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Nea-2 barnsmamma till en 08:a & 09:a

Min Jamie började sitta när han var 4 månader. När han var 5 månader kunde jag gå ifrån honom helt när han satt. Julia däremot, lillsyrran hon var 5 månader när hon började sitta själv men kunde inte gå ifrån henne förrens hin var 6 månader. SÅ runt 4 månader kan barn (även om det ses som tidigt) sitta Korta stunder, men dem säger ju till själv så det är nog ingen fara.2011-04-02 @ 11:20:07
URL: http://jamieochjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0