Hemma igen

Nu är vi hemma igen! Allt gick jättebra. Men lite läskigt var det ju... Jens var med så Elliot satt i hans knä, Jens fick hålla i Elliots händer och så satt en barnmorska på ena sidan och BVC-Karin på andra. Redan då började Elliot se lite rädd ut, han undrade väl vad som var på gång när han blev helt fasthållen och det satt en tant på vardera sidan som han inte kände igen. När dom stack honom började han gallskrika, vi gjorde allt för att trösta honom och efter nån minut lugnade han ner sig, sen skrek han lite till och sen blev han glad igen och log en massa. Så när vi gick därifrån var han på strålande humör igen. Nu ligger han ute i vagnen och sover så vi får väl se vad som händer sen. Om han blir öm i benen eller får nån feber.. Skönt att ha det avklarat iaf.
Ni som inte tagit sprutorna än, jag kan verkligen rekommendera att ta båda sprutorna samtidigt. Så är det klart sen, slippa trösta och sen göra om samma procedur en gång till, näe fy. Båda samtidigt är det bästa!
När vi ändå var där så passade vi på att väga och mäta Elliot också. Han har gått upp 400 gram sen sist, så nu väger han 6745 gram och är 60,5 cm lång. På vikten ligger han lite över kurvan och på längden lite under. Kort och tjock med andra ord, haha.

Nu ska jag klä på mig igen och knalla bort till Ica. Det är helt tomt i kylen då vi varit borta hela helgen. Nya blöjor såg jag också att vi behöver. Än sålänge kör vi på 3ans (5-8 kg), men det är väl bara en tidsfråga innan vi får börja med 4ans, så som han växer..

Kommentarer
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Hahaha, nu orkar jag inte mer!! Vi skrev också om blöjor förut, ska byta till första 4an nu strax (från 7kg) så det ska bli spännande att se hur den sitter. Hon vägde ju 6800 eller något sånt för ett par veckor sedan, så det borde ju funka :D Det har början komma utanför med 3an nämligen, trots att den inte känns liten - så vi får se hur det går med denna :P

2011-03-28 @ 17:41:01
URL: http://madeleines.se
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Jag håller med, likabra och ta båda samtidigt!

Det gjorde vi! Snart dax för 5 månaders sprutan här (om ca 3 veckor)..Hualigen va fort det går!2011-03-28 @ 18:42:39
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Johanna

För oss gick det jätte bra, hon fick inte båda sprutorna samtidigt men eftersom den ena knappt känns något och den andra svider till lite mer så reagerade hon också därefter :-) Den första sprutan brydde hon sig inte alls om, och den andra sprutan gnydde hon till lite när hon fick & sen började hon skratta igen.

Skönt att det gick bra för er också!Jag har förstått ett tag att det är olika på vikt & längd för flickor & pojkar och det är det ju uppenbarligen. Lykka är 59 cm lång & ligger på kurvan precis, sen väger hon 5850 gram & är över kurvan, så det är verkligen olika för dom båda små :-)

Hon somnade som en stock ikväll efter bara lite gnäll, hoppas lilla Elliot somnar gott också utan smärta!

2011-03-28 @ 19:59:48
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj då. Många av barnen där jag jobbar har 4:ans storlek. Och det är på en 1-2 års avdelning. De låter stort för din bebbe.

2011-03-28 @ 20:13:25
Postat av: Hanna svarar

Anonym: 3ans blöjor (som han använder nu) är mellan 5-8 kg. Och 4ans blöjor börjar visst på 7 kg. Och eftersom att Elliot väger nästan 7 kg (6,7 typ) så är det ju inte så stort:)

2011-03-28 @ 20:18:16
URL: http://hannaz.se
Postat av: Malin & Prinsessan

Tack Hanna för vagnkommentarern lite sent här från min sida :) Blev en Bugaboo för oss tillslut ändå eftersom det finns vinterdäck till den, lite ett måste för våran del. Men blir nog superbra!Här kör vi på 2:or fortfarande men det är nog dags att gå över till 3:an snart :) Och ja, libero är bäääääst :D

2011-03-28 @ 22:13:13
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Haha! Självklart har vi lika. ;) Hmm.. dom sitter jätte bra på Jamie. Är faktiskt ett par favoriter (har även grå) som används ofta. Men du kanske behöver ta en större storlek? Jamie har storlek 68 på dom nu men han ligger ju och andra sidan lite under den där kurvan barnmorskorna pratar om så han är väl kanske lite mindre än andra. Bara lite. Men som sagt, vi har 68 nu men kommer nog behöva byta upp oss till 74 vilken dag som helst. Vilken storlek har ni på dom nu då?Ja, men eller hur! Att dom anordnar mammaträffar är tummen upp i massor. Tyvärr har vi bara varit 3-4 stycken (plus varsitt barn givetvis) så det vore ju trevligare med fler men tydligen verkar många tycka att det är en onödig grej att gå på. Själv tycker jag att det är så trevligt så. Finns ju så mycket att prata om! :D..såg precis här ovanför att du skrev just om vikten och ja, din lille krabat ligger ju över kurvan medan Jamie ligger under så det kanske är därför dom är lite tajt över magen på Elliot? Haha! Sötingen. Skrattade bra när du skrev att han är kort och tjock. HAHA! :D

2011-03-29 @ 14:38:40
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Vad skönt att han ändå gona så snabbt. Kira ska få sin spruta i mitten på april och än är jag inte orolig, hon fick så många nålar när hon var inlagd så jag tror nog de kommer gå bra, hoppas jag. Och blöjor går som en räls, helt makalöst. Vi kommer gå över till 3an nu. Vi kör också på libero, de är klart bäst enligt mig.

2011-03-29 @ 14:45:18
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vi tycker oxå att Libero är bäst nu! Men när Teddy var bebis hade vi pampers, dom var bäst då..

Ni är väl med i Liberoklubben?

2011-04-01 @ 19:35:54
URL: http://mammatillteddy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0