En fråga till er

Jag tycker att det är så himla svårt att veta hur mycket kläder vi ska klä på Elliot när vi är ute och går med vagnen. Dom senaste dagarna när det varit ett par plusgrader har han haft åkpåsen/overallen på bilderna här under, och sen med vanliga kläder under (typ body och brallor eller nån heldress). Idag när det var sju plusgrader så satte jag på honom den nya overallen med en mysig filt över bara. Nu funderar jag på om det kanske var för lite? Den overallen är ju liksom inte jättetjock. När han låg och sov ute bytte jag filten mot ett vanligt täcke, som är lite tjockare. När det var kallare hade han alltid sin björndress och sen låg han i en åkpåse, men det känns nästan lite för varmt nu med dubbla ytterkläder. Gud så svårt det är.
Hur mycket klär ni på era små bebisar när ni är ute och dom ligger i vagnen?Kommentarer
Postat av: micksan

Jag tycker också det är svårt! Vi har en liknande tunn fleeceoverall som ni, fast från Åhlens, sen en av Lindex mer fodrade fleeceoveraller och så vinteroverall från Fix, och en skaloverall. Så jag försöker så gott jag kan hoppa mellan dom olika overallerna beroende på grader och väder. Har än inte alls plockat ur åkpåsen ur vagnen, för graderna varierar ju så mycket, och så tycker jag det är härligt med åkpåse när hon ändå sover. I höstas körde jag bara med ett fleeceunderställ, rånarluva och tunna vantar, strumpor i början. Var väl bara några plusgrader... Men du får helt enkelt klä han på känn. Bättre med lager på lager (t.ex. filtar) som du kan plocka bort om de känns varmt.

2011-03-13 @ 17:41:45
URL: http://micksan.org
Postat av: Ellenor

Jag tycker oxå att det är svårt.. Har en exakt likadan vit overall så den och bara vanliga kläder under, Body och byxor. Men då har jag även en åkpåse i vagnen. Vi hade -5 grader idag.

2011-03-13 @ 17:54:38
URL: http://novakendra.blogg.se/
Postat av: Sarah

Vi har en rätt varm åkpåse och lillan brukar vara rätt varm av sig så är det minusgrader så åker flecetröja och byxor med tjocksockar på, annars är det plus så blir det en tröja och kanske en filt över.

2011-03-13 @ 18:06:02
URL: http://thisissarah.blogg.se/
Postat av: Sandra - mamma till Sebastian & Simon

Känn med handen på bröstet på honom när ni är ute eller precis har kommit in. Om han är "lagom" varm så är han rätt klädd.

När vi åkte med vår älsta son från bb sa dom att klä honom som ni skulle klä er själva och ta sen av ett plagg.

2011-03-13 @ 18:13:37
URL: http://minbasse.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fick tips att lägga termometer i vagnen så vet man iaf hur varmt/kallt det är sen tycker jag ändå det är svårt precis som du! Brukar tänka vad jag själv har på mig, har jag extra tröja får min lilla kille oxå det annars bara kläder och ytterkläder. Har samma overall som du (eller min är från Polarn men det är ju samma...) och sedan åkpåse. Tycker jag det verkar varmt har han overallen öppen. Man känner ju lite på dom omdom är för varma/kalla oxå... Men som sagt klär honom som mig själv och sen har han åkpåsen och jag rör ju på mig, tänker det blir samma..

2011-03-13 @ 18:56:08
Postat av: Johanna!

Bästa "tricket" är att känna i armhålan på honom för att se hur varm han egentligen är... Är han varm/kall där så får du antingen ta på honom eller klä av honom!Lycka till!!

2011-03-13 @ 19:13:53
URL: http://jmepersson.blogg.se/
Postat av: Sanne - Mamma till Lykke

Jag har enbart åkpåse, filt och någon jacka.. då är sittdelen vänd bort från mig.. är det blåsigt har jag overall..Du kan ju känna i nacken om han är varm eller kall, är han varm så är det ingen fara.

2011-03-13 @ 19:39:38
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/
Postat av: michaela med bebis

ja visst är det klurigt det där med vad man ska sätta på dom små!

jag har som "regel" att när det är minusgrader kör jag med overall (typ som den du har på bilden) och åkpåse. när det är plusgrader kör jag på samma overall men med täcke istllet. det verkar vara lagom för min lille =)

kram på dig!

2011-03-13 @ 19:41:06
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Lovisa

Ett tips, hur mycket tar du själv på dig?

2011-03-13 @ 20:17:58
Postat av: Anonym

Jag har också FIX-overallen och jag har den, mössa och vagntäcke... Om ett par veckor blir det nog samma outfit fast bara fleecefilt över. Tror dom säger till om dom blir för kalla! :)

2011-03-13 @ 20:43:21
Postat av: Johanna

Det är svårt det där, för så fort solen tittar fram lite blir det ju genast varmare. Men jag klär nog Lykka liknande som jag gjort hela vintern, bara det att jag öppnar upp lite ifall det är varmare ute. Tycker ändå det känns lite för tidigt att börja klä av henne redan :-)

2011-03-13 @ 20:56:23
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: sussi

Nu har jag ju inget barn, men jobbar på en förskola och där frågar ofta föräldrarna hur mycket de ska klä på barnen, eller så stöter man på barn som har hur mycket kläder som helst på sig och föräldrarna knappt någon jacka..har fått höra att man ska klä sina barn som man klär sig själv. ofta ligger dem i vagnen och det blåser ju inte där, så jag tro absolut inte att du hade förlite på honom innan.Lycka till. Kram S

2011-03-13 @ 20:58:02
URL: http://suszii.blogspot.com
Postat av: Therese

Hittils har min Molly legat i åkpåse och haft overall på sig. Under overallen har hon haft vanliga kläder, typ body och byxor eller klänning. I början var jag rädd för att det var för lite men hon har alltid känts behagligt varm när vi har kommit in från promenaden. Nu när det börjar bli plusgrader funderar jag på att ta bort åkpåsen och låta henne ligga på t.ex en filt så att hon får värme underifrån och ha ett täcke över henne + "vagnlocket" (vagnlocket har vi också haft hela vintern). Man får testa sig fram! Tror det är vanligare att man tar på dem för mycket än för lite, haha!

Kram

2011-03-13 @ 21:01:09
URL: http://thereseslivochvardag.blogg.se/
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Eftersom du fortfarande ha liggvagn så behöver du inte ha den där overallen/åkpåsen på fotona här ovanför, det är fööör varmt. Jag skulle i stället bara klä med vanliga kläder, långärmad body med byxor och sedan ha mössa. Viktigt att ha några vantar ifall händerna åker upp sedan skulle jag bädda på med kanske 2-3 olika filtar. Bättre med flera tunna än ett tjockt för då är det bara att du känner av, är han för varm innanför, ja då tar du av en filt eller tvärt om. Dom små sover dessutom bättre om dom inte är så packad med kläder/overaller. :) ..mina åsikter.

2011-03-13 @ 22:08:29
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Anna - Mamma till Theodor.

Ja de är verkligen svårt de där med att klä dom små. Jag har björndressen och åkpåsen till Theodor. Jag tror han blir ganska för varm då de är plusgrader, men som sagt. Bättre för varm än för kall :) Men inte bra att dom blir för varm heller. Jaja,de är så svårt! :D

2011-03-13 @ 22:23:13
URL: http://icyy.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Senaste tiden har vi bara lagt ner Jolie i body + byxorna hon har på sig direkt i åkpåsen. Tidogare i vinter hade vi en fleeceoverall på henne i påsen, men nu skippar vi som sagt den!

Ett bra tips är att känna med i nacken på han då och då. Är han varm där så är han tillräckligt varm :)Vi har också den där åkpåseoverallen men bara använt den en gång så ska nog sälja den ;)2011-03-13 @ 23:08:53
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: sara - mamma till maja

Håller med dig att det är svårt. Vi har en åkpåse i liggdelen som är vinterfodrad och när det har varit ett par plus har Maja bara haft vanliga kläder + en jogging-heldress över och en liten filt uppe vid halsen där inte åkpåsen går att stänga längre ;)

Barnen ska inte vara svettiga på ryggen när man tar upp dem.

Är det munisgrader har jag henne i fleeseoverallen och i åkpåsen fast då har jag inte knäppt åkpåsen utan hon ligger i den öppen. prova lägg en termometer i vagnen så ser du att det blir VARMT där i. det är farligt att klä barnen för varmt och jag tror den risken är mer överhängande än tvärtom..men som sagt håller med dig... SVÅRT!

2011-03-14 @ 08:57:49
URL: http://smileysara.blogg.se/
Postat av: Rosahjärtan-Mamma till TVÅ

Jag tror det är lätt att klä de små för varmt. De senaste plus dagarna har MiniGos bara haft en tunn stickad overall i sin tunna åkpåse & han har inte varit för kall när jag känt i nacken på honom. Sen har jag trätt på strumpor på de små händerna under overallen för de ligger så oskyddat när han viftar med dem & blir lätt kalla!

2011-03-14 @ 09:23:58
URL: http://rosahjartans.blogg.se/
Postat av: Sara- mamma till Olivia

Hejsan jag undrade exakt samma sak förra veckan då det var varmt här hemma, så jag frågade på bvc och dom sa att min dotter kan ha overallen som hon har ett tag till plus åkpåsen i vagnen.

Min dotter har en overall som är från POP och håller värmen bra och är vindtät.

Sedan sa dom att det åtminstone ska vara 10 grader ute då dom kan ha jacka på sig och dubbla byxor på sig med en filt i vagnen.Kram Sara.

2011-03-14 @ 11:15:36
URL: http://scarlstedt.blogg.se/
Postat av: Lina

Åh det är så svårt tycker jag oxå, Aron är jättevarm av sig men jag tror endå jag tar på han för mkt alltid, han har fleeceoverall, mössa och jättetjock åkpåse + överdraget på mjukliften, han är aldrig kall ialf:) Haha.

2011-03-14 @ 11:55:47
URL: http://miralina.blogg.se/
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Kira har fleeceoverall och endast det. Hennes mjuklift är rätt tjock. Ibland har hon fleecejacka och då har hon filt med. Och såklart alltid mössa!

2011-03-15 @ 10:20:09
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0