Såhär ser en dag med Elliot ut

När jag hade min frågestund sist så fick jag frågan om jag inte kan göra ett En dag med Elliot-inlägg. Och visst kan jag det! Det du som ställde frågan ville veta framförallt är ju våra rutiner då det gäller sömn och mat på dagarna. Och då jag vet att ni är rätt många som läser som har barn i samma ålder som Elliot så är det säkert intressant för fler. Så då kör vi.

Elliot vaknar oftast mellan halv sex och halv sju på morgonen, då går jag/Jens ner i köket och gör iordning en flaska med 200 ml ersättning som han äter uppe i sovrummet. När han ätit så flyttar vi över honom i våran säng och så sover vi ett par timmar till och går upp mellan åtta och halv nio.
Klockan nio äter Elliot grötfrukost. Då får han en hel portion gröt och till det dricker han lite vatten. Sen sitter han kvar i sin matstol och leker med sina saker medan jag diskar och äter min frukost. Strax innan tio brukar Elliot bli trött igen och då är det dags för nap, den tar han i sin säng och då brukar han sova ca 45 minuter. När han vaknar får han hoppa ur pyjamasen och klä på sig lite andra kläder.
När vi myst/lekt en timme är det dags för dagens andra nap, den brukar vara på ca en timme och även den tar han i sin säng (ibland tar han en lång sovstund på kanske två timmar på morgonen, men oftast två kortare). När han vaknar efter den är det dags för lunch. Den äter han vid tolv/halv ett beroendes på hur han sover. Då äter han en halv liten burk mat, 165 ml ersättning och lite fruktpuré till efterrätt.
Vill vi iväg och göra nåt, gå en promenad, gå och handla osv så gör vi det efter lunchen. Runt två-tiden är det nämligen dags för dagens sista sovstund, den brukar vara ca en timme och när han vaknar vid tre är det dags för mellis! Då får han en fruktbägare/lite yoghurt (sån päron/bananyoghurt man köper på burk, från 5-6 månader), till det dricker han vatten. Sen kommer dagens höjdpunkt: Pappa kommer hem från jobbet! Elliot jublar och leker och busar med pappa tills det är dags för kvällsgröten, den äter han vid 17-snåret och även då äter han en hel portion och dricker vatten till. Elliot är rätt bra på att kladda när han äter, speciellt gröten, så efter gröten brukar han få ta en dusch (nu under dessa varma dagar som varit känns det inte så himla skoj att lägga sig i ett varmt bad, men duscha är poppis och det gillas, skoj att försöka få tag i vattenstrålen, haha). Sen åker pyjamasen på och det blir mys fram till läggdags klockan 18.30. Då äter Elliot ersättning (vi blandar till 200 ml och så äter han det han vill, ibland allt, ibland hälften). Och sen somnar han i sin egen säng på stört!
Sen vi började med ersättningen innan läggdags precis har vi aldrig behövt gå in för nappisättning eller dylikt. Han somnar som en klubbad säl och sover fram till halv sex/halv sju på morgonen! Även sovstunderna på dagen går alldeles galant, jag lägger honom i sängen och han somnar på stört. Inga problem. Jag tror att rutiner är bra även för honom. Han slipper bli trött och gnällig och han slipper skrika efter mat eftersom han äter på samma tider och aldrig behöver bli "överhungrig".
Dessa rutiner fungerar kanon hos oss just nu och jag hoppas dom kan hålla i sig ett tag:)


Kommentarer
Postat av: MANDY- Mamma till River!

gud vad impad och avis jag blir att ni har fått in så bra rutiner :) Min lilla kille är 4 månader nästa vecka och det är helt omöjligt att få in rutiner på han. Han vill varken äta eller sova på samma tider så vi kör på utan rutiner och äter när han vill osv och det är väl också en form av rutin men iaf :) Sen vet man aldrig när man vill somna för kvällen.. ibland gör han kväller efter maten vid 19 men ibland vill han inte sova förrän 22!!

2011-06-09 @ 13:50:34
URL: http://mandyys.devote.se
Postat av: Johanna - mamma till Lykka

Helt galet, vi har exakt samma rutiner! Haha :-) Med tider både med sömnen och maten. Dock äter inte Lykka någon ersättning knappt alls längre på dagen, kanske om vi är iväg. Annars får hon liksom matportioner som hon håller sig mätt på. Det är väl typ det som skiljs våra bebbar åt, annars sover, leker och äter dom tamejtusan samtidigt! Haha :-)

2011-06-09 @ 14:49:52
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Nena - Bonusmamman som planerar bröllop

Rutiner är viktigt och de där verkar väldigt bra! Bara man är lite flexibel så inte allt är hugget i sten.. Då låser man sig så otroligt :/

2011-06-09 @ 16:16:04
URL: http://www.DeaziD.se
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Roligt att läsa! :)

2011-06-09 @ 16:46:42
URL: http://annacondas.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Men är Elliot mindre? Fick för mig att han också var en "stor" pojke men nu när jag tänker efter ser han ju inte lika kraftig ut som Jolie och Lova, hihi :)Skoj att läsa era rutiner! Det liknar våra ganska mycket både med mat och sömnen :) Förutom att den här fröken ska äta om nätterna. Och duschen älskar Jolie med! Hon är så söt när hon försöker få tag i vattenstrålen, haha :)

2011-06-09 @ 18:41:17
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Låter som att ni har det toppenbra där hemma på dagarna! Är så jäkla glad över att det flyter på så bra som det gör och visst har det hjälpt massor att skriva upp ett par dagar? För då får man verkligen mönstret svart på vitt och kan hålla sig lite efter det och titta mer på symtom som klia i ögonen och sånt och se ser man på klockan och tänker "jaha ja, då var hon nog trött nu ja" och så lägger man henne i sängen för sin lilla nap - i början förstod jag inte alls sånt där och lät henne typ somna lite när som helst och överallt :)Imorgon kommer nog ett inlägg om ELF upp för mig också, men vad tusan, så får det bli nu - måste ju recensera så de inte blir arga, haha :D

2011-06-09 @ 22:56:56
URL: http://madeleines.se
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Vilka sköna rutiner! Charlie har ganska lika förutom att han bara ammas eller får ersättning då vi inte börjat med smakportioner än. Även sovstunderna skiljer sig åt, han sover bara 30 min åt gången, eller har gjort det de här dagarna när det är så varmt, han kan inte sova längre då.... Skulle önska att det var ca 45 min-1 tim, då skulle man ju hinna få undan lite! Sedan somnar han mellan 19-20 och sover kanske till 23 då det är mat igen, sedan en matning till under natten, och sedan morgon vid 7 :)

Önskar han kunde börja sova hela nätter också... :)Hur snabbt börjar man med gröt och efterrätter efter man har börjat med smakportioner?Oj, det kändes som en svamlig kommentar, men jag hoppas du hängde med :)Duschar du med Elliot förresten, eller duschar du bara av honom eller vad man ska säga?

2011-06-10 @ 22:30:29
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Eva

Oj, så bra rutiner! verkar som att han sover bra och mycket. 18.30 till 06.30 är ju 12 timmar! och jag tycker vi har lyx som har en dotter som sover 20-05. =) Hur gör ni om ni ska bort på kvällstid? Får Elliot hänga med och sova i vagnen eller blir det att en stannar hemma?

2011-06-11 @ 22:38:23
URL: http://www.renaramagrekiskan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0