Gnällis

Om barnet kinkar eller klänger mycket runt vecka 29 och 30 betyder detta inte att han är påväg att ta ett nytt språng. Han har helt enkelt upptäckt att mamma kan gå sin väg och lämna honom. Även om det låter konstigt så är detta ett framsteg, en ny färdighet; han håller på att lära sig vad avstånd innebär. (källa: växa och upptäcka världen).

Idag har Elliot varit en liten gnällspik till och från från det att han vaknat efter sin första nap, i stort sett. Sträcker upp armarna och vill bli upptagen om han sitter själv. Eller börjar gnälla och protestera direkt om jag ska sätta ner honom nånstans. Stundvis är han den glada och goa Elliot vi känner igen (just nu sitter han och leker på gott humör och fastnade totalt i allsång på skansen förut, haha), men gnälligheten tar övertaget. Det går alltså väldigt upp och ner.
Jag kikade då som vanligt i min lilla bok (kollar alltid i den om elliot inte är som han brukar, dvs gnälligare/klängigare) och fann alltså texten här över. Elliot blir 30 veckor på fredag. Att det alltid stämmer! Har tänkt på det här tidigare, dom senaste dagarna har han suttit och ropat efter mig bara jag går på toa, han vill helst se mig hela tiden. Går jag iväg tror han verkligen att jag ska lämna honom! Hoppas det går över snart, för det är jobbigt både för honom och för oss.

Carro berättade dock att Milian var likadan som Elliot är nu precis innan hans första tänder dök upp. Sov oroligt (elliot vaknade ju klockan fem imorse och vaknade även ett par ggr under natten så jag fick stoppa in nappen och det tog ju även ett tag innan han somnade igår) och var gnällig och klängig. Elliot dregglar också som en galning, ibland rinner det floder ur munnen, så det blir en stor pöl, det började idag. Så, det kanske är både och. Vad det än är hoppas jag att det snart försvinner och han blir vår glada kille igen!


Kommentarer
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Kira är också i det stadiet nu. Så fort jag försvinner tjuter hon som en gris. Likaså om hon har spenderat dagen med Markus.. Sådär jobbigt men vad gör man..

2011-07-20 @ 20:08:58
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: sara

vad är det för bok? vet att du skrivit om den förut oxå.. kanske ska inskaffa inför nästa unge :)

2011-07-20 @ 20:11:59
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

Jolie var också väldigt gnällig innan tänderna bröt igenom. När de väl var uppe blev hon mycket lugnare igen. Iaf för ett tag, hihi :)

Jag hoppas det ger med sig för lillgubben också snart oavsett om det är tänder, utveklinssprång eller både och...

2011-07-20 @ 21:27:39
URL: http://malinsblogg.se
Postat av: Mikaela - mamma till Viktor <3

På BVC sa de till oss att vi skulle göra det när han började vända på sig så han inte fick ansiktet i kudden och på så sätt kunde kväva sig, eftersom kudden är så pass mkt mjukare än madrassen, så kudden formar sig mer. Men Viktor märker ingen skillnad :)

Haha. Ja, det är superkul att titta ner i sängen på morgonen och se hur de ligger, och Elliot kanske har tittat lite på Pippi Långstrump ;) Haha.Ja, dessvärre har operationssåret börjat vara, så när mamma tog bort omlägget förut så var det visst tre stygn, varav ett (nästan två) släppt! :/Förresten, vad hette boken du fått informationen ifrån? Minns att du sagt det tidigare i bloggen :)

Kram

2011-07-20 @ 21:59:57
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Anna

Vilken goding, vilken bra blogg!! :)

2011-07-25 @ 09:43:57
URL: http://newhill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0