Tillväxtperiod och utvecklingsfas

Idag är jag lite trött. Elliot bestämde sig för att vakna vid fem (!) imorse. Då la vi honom dock i vår säng och så sov han lite till, men vid halv sju tyckte han att det var dags att gå upp och äta frukost (han äter vanligtvis vid halv åtta/åtta). Så det var bara att pallra sig upp... Sen åt han igen vid halv tio och sen vid elva. Galet! Jag menar, vanligtvis äter han med tre/fyra timmars mellanrum, så nu har våra rutiner vi haft senaste veckorna skitit sig.
När jag var på BVC sist fick jag veta att barn hamnar i olika tillväxtperioder, dvs dom växer snabbare under vissa perioder och äter därför mer och oftare än vanligt. Och tydligen har dom olika utvecklingsfaser och stämmer det med tider så är han påväg in i en tillväxtperiod och är samtidigt i en utvecklingsfas. Och utvecklingsfasen kan göra att dom sover sämre. Så det blir intressant att se hur det hela utvecklar sig, haha.
Nu sover han iaf och jag hoppas han kan göra det ett tag så jag kan få lite gjort, men ska väl inte hoppas på för mycket... Tänkte iaf hinna vika lite tvätt och sätta på en maskin, så dags att sätta fart!


elliot häromdagen, räcker ut tungan åt mamma, haha


Kommentarer
Postat av: Lisa

Vilken mysig filt, vart har du hittat den?! Så söt han e :)

2011-01-31 @ 12:11:42
Postat av: Therese- Gravid v.36

Haha, vilken härlig bild :D Sötnöten!Filt är noterat! Det åker ner med tofflorna som ska inhandlas idag.Trist att du inte får se ngt av solen. Kanske skiner den på er senare i veckan? :) Hoppas det! Och att Elliot sover ett tag till, haha!

2011-01-31 @ 12:45:14
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Ja de där med alla faser och perioder har jag funderat över, har du hittat något om det på internet? I vilka veckor de har vad osv? vet att det ska finnas någon bok iallafal, hade ju varit lite kul att vetat. De senaste dagarna har lova pipit för i princip allt, du vet ett sånt där riktigt fjantigt "stackars mig" pip :P

2011-01-31 @ 12:56:48
URL: http://madeleines.se
Postat av: Emma

Kan rekommendera boken Växa och upptäcka världen av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij. Den handlar om just utvecklingssprång under det första levnadsåret. Tror det är 7 stycken. Den är jättebra, man förstår varför barnet gnäller och klänger, samtidigt som man får tips om vad man kan göra för att underlätta och hjälpa barnet. Dom ska ju lära sig så himla mycket, kan tro att det är skrämmande och frustrerande för dom små liven :)

2011-01-31 @ 13:07:06
Postat av: Hanna svarar

Lisa: Jag vet inte var den är köpt, Elliot fick den i julklapp. Fast den är från märket Newport.Emma: Jag tror det är den boken jag har hemma, måste leta fram den!

2011-01-31 @ 13:24:25
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sofia

Haha så söt!

2011-01-31 @ 22:11:40
URL: http://sofiasf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0