Barnbidrag

Idag trillade första barnbidraget in på kontot! Jag hade helt glömt av att man skulle få ett sånt, så det var en positiv överraskning när "specen" kom i lådan häromdagen. Vi kommer ta en stor del av det och sätta in på ett sparkonto till Elliot. Jag tycker att det är viktigt att spara pengar till sitt barn. Så kommer han få dom när han blir myndig, så kan pengarna gå till tex körkort, boende osv.

Nu ligger Elliot i sitt babygym. Alltså det dröjer nog inte länge förrän han kan vända på sig. Han vänder sig från rygg till sidan hur enkelt som helst, och det har han gjort ett tag. När är det vanligt att dom vänder sig helt? Från rygg till mage och tvärtom? Nån som vet? Nu somnade han visst här. Han somnar alltid bäst när det är massa ljud runt omkring. Sätter vi på dammsugaren somnar han på momangen, som en stock. Nu håller Jens på och spikar i rummet bredvid och det låter en hel del, och Elliot somnade... Skönt att han är sån. Skulle aldrig palla med att behöva tassa på tå när han sover.


Kommentarer
Postat av: Emma

Linn vände sig från rygg till mage när hon var 3 månader minns jag, det är nog ganska "normalt" även om alla är unika :) Mage till rygg minns jag dock inte.

2011-01-20 @ 10:21:24
URL: http://emmatervo.blogg.se/
Postat av: camilla, Mamma till Emilio

emilio vänder sig helt från mage till rygg. han började med det några dagar innan han blev 3 månader.

2011-01-20 @ 10:22:49
URL: http://cammiie.blogg.se/
Postat av: Madelene

Vår Rasmus (4 år i sommar) Har oxå alltid gillat massor med ljud å rörelse runt sej...han blev rastlös å kunde inte alls somna när d blev helt tyst..gott är det för man kan greja när dom små sover då! =D Han é fortfarande väldigt tålig har han somnat så har han somnat även om d é liv å ljud runt om! =)

2011-01-20 @ 10:26:25
Postat av: Hanna svarar

Madelene: Jamen visst är det skönt? Elliot vaknar också när det blir tyst, iaf öppnar ena ögat och kollar läget så vi finns kvar typ, haha.

2011-01-20 @ 10:29:43
URL: http://hannaz.se
Postat av: Sanne - Mamma till Lykke

Lykke var nog 2-3 månader tror jag, iallafall när hon märkte att det var kul :)

2011-01-20 @ 10:38:12
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/
Postat av: Sanne - Mamma till Lykke

Jag tror det kommer snart för er :) Nån känsla jag har. Han ligger ju redan på sida :)Ja det ska bli skönt, speciellt att se något nytt av Turkiet.

2011-01-20 @ 10:49:45
URL: http://lykkeochjag.blogg.se/
Postat av: Liza - Mamma till Joline

Ser mysigt ut, hade gärna krupit ner o somnat där jag också:)Joline hatade också att bada första gången, skrek som en vildvittra. De blev bättre och nu tredje gången ser du ju själv hur hon älskar de :)

De är bäst att bada när dom har ätit och rapat då är dom avslappnade, ett tips jag läste i Vi föräldrar och snappade upp. Håller tummarna!

2011-01-20 @ 10:54:36
URL: http://lizagood.blogg.se/
Postat av: Mikaela - gravid i vecka 36

Jag håller med dig - det är bra att han kan somna till ljud :)

2011-01-20 @ 10:58:54
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/
Postat av: Anna

Å jag håller med dig.. Vi försöker ha massa ljud här så att de inte ska bli så kinkiga. Igår dammsög jag under sängen när de sov och de sov lugnt vidare.. härligt!!

2011-01-20 @ 12:30:08
URL: http://annasunderbara.blogg.se/
Postat av: Lina

Theo vände sig rätt tidigt också första gången. Men nu tycker han inte om att ligga ner så mycket, och dessutom hatar han att ligga på mage så han vänder sig inte alls kan man säga... Men däremot springer han i sin gåstol, och jag kan vara "ute och gå" med honom på golvet- hehe... Så Elliot lär nog vända sig snart ska du se, låt han ligga massor på mage med, det är bra för dom!

2011-01-20 @ 13:04:01
URL: http://www.linasgodbitar.blogspot.com
Postat av: L

Oj vad duktig! Han är ju bara 3,5 veckor gammal :o

2011-01-20 @ 13:22:34
URL: http://svensksmultron.blogg.se/
Postat av: sofia

Världens sötaste bebis asså!!

2011-01-20 @ 13:45:22
URL: http://sofiasf.blogg.se/
Postat av: Johanna

Lykka är också superduktig på att vända sig till sidan alldeles själv & somnar bäst till en massa ljud :-) När jag ska få henne att somna om hon är övertrött, tar jag upp henne i famnen, sätter på radion & dansar omkring så sover hon inom loppet av en minut. Haha ;-)

2011-01-20 @ 14:16:26
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Hahah ja det är nu efter barnafödandet som tant-/gubbkroppen kommer på oss vet du ;D Jag pratade om det med sambon igår, det ser ut som om jag har en spinkig gammal gubbkropp, haha! Du vet såna där långa, smala som inte kan bli tjocka, men som ändå gillar att äta så de har en bula på magen? haha :DVi fick hem papper om barnbidrag för någon vecka sen men kommer inte börja få det fören i februari, det tyckte jag var jättekonstigt, hon föddes ju i december, men men! Vi ska också spara det på ett konto åt Lova, det känns som den bästa investeringen för hennes framför. Pengar till mat, blöjor, kläder osv har vi ju ändå :)

2011-01-20 @ 14:22:46
URL: http://madeleines.se
Postat av: Malin & Prinsessan

Vi kommer också försöka spara undan det mesta av hennes barnbidrag på ett konto till henne. Känns bra att börja redan nu när man har möjlighet till det!Ringde aldrig och bokade tid idag, men imorrn ska det göras :)

2011-01-20 @ 16:39:40
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Joanna-Ett aspergerliv

Vill du bli dagens blogg?

Gå då in på min blogg anmäl dig här http://domkallarmighannes.blogspot.com/2011/01/vill-du-bli-dagens-blogg.html :)

2011-01-20 @ 19:11:15
URL: http://domkallarmighannes.blogspot.com/
Postat av: Frida

Lilla söta killen :)

Vad blev det för shopping i stan, kommer det upp bilder? :D

2011-01-20 @ 19:56:57
URL: http://fridisenc.blogg.se/
Postat av: Nathalie Mamma Till Jasmine <3

Jasmine vände sig inte förrän vid 5 månader och då tog hon allt på en och samma dag. Började på morgonen från rygg till mage och sen på eftermiddagen så rullade hon från mage till rygg för att sen på kvällen rulla över hela golvet. :DMen en sak så har Jasmine sedan hon var några veckor vänt sig från rygg till sidan men inte längre. Alltid har hon klarat det, så det kan dröja länge innan han klarar av det med flit. :D Hon ville nämligen inte sova på något annat sätt. :D"normalt" är runt 4 månader. Men alla är ju unika. Om man tycker att Jasmine var sen så satt hon från 3 månader. :D Jag vet, tidigt!!Hoppas ni mår bra!!Kramar

Postat av: Liselotte,22 år & mamma till Lilly 20 månader & Léone född 28/11-10

Våran stora tjej vände sig runt när hon var runt 3-4 månader. Men lilla tösen är mycket mera rörliga än vad jag kommer ihåg att Lilly var vilket märkt när hon sover. Lägger alltid henne på rygg men ett litet tag senare ligger hon på sida =) Och på nätterna "vandrar" hon i spjälsängen med. Lägger henne längs in & när hon vill ha sitt nattmål ligger hon nästan vid andra sidan. Hur det nu går till =)Vi kör på sparande av barnbidraget vi med då det endå är "deras" pengar. Men då maken blev av med jobbet ett tag innan stora tjejen kom & inte jobbar mer än 2 dagar i veckan nu heller så tar vi just nu bara 150 kr var åt dom. Men jag har räknat ut att det nedå kommer sitta 30.000 var på deras konto vid 18årsdagen. Vilket känns skönt att veta. Sen kommer ju alla födelsedagspengar komma in där med & även lite extra pengar =) Och när inkomsten ökar kommer även insättningen göra det. Mitt mål att är det ska finnas 50.000 på kontot till deras 18-årsdag.Kram

2011-01-21 @ 22:20:35
URL: http://liselotteloves.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0