Bröstmjölk vs Ersättning

Tidigare gav vi Elliot endast bröstmjölk och bara ersättning när vi var iväg och inte hade möjlighet att värma mjölken. Sen började vi ge honom det på kvällen som sista mål då han alltid blir mättare längre på det. När jag började dra ner lite på pumpandet så bytte vi ut ytterligare ett mål mot ersättning varje dag. Och nu får han ungefär hälften/hälften. Jaja, det jag vill komma fram till är att vi tror att Elliot gillar ersättningen bättre än bröstmjölken. Ibland kan han vara lite småjobbig att mata när han får mjölk, inte riktigt vilja äta ordentligt och så. Medan han med ersättningen alltid äter med god aptit utan konstigheter.
Är det någon mer där ute som blandar lite? Kan det vara så att han kan föredra ersättningen framför bröstmjölken eller är det bara tillfälligheter?
Han dräller alltid så mycket när han äter så vi la en handduk som haklapp, han ser så gullig ut, haha.


Kommentarer
Postat av: Sara - Mamma till Maja

Vi gjorde också så. först pumpade jag helt och Maja fick bara min mjölk men den började den sina allt mer och då fyllde vi på med ersättning, första natten hon fick det sov hon i 7 timmar på raken, det har inte hänt sen dess. hehe.Vet inte om det där med smaken, men visst kan det ju skilja sig. Maja diggar ersättningen iallafall och har så gjort från första stund. för oss har det funkat hur bra som helst. Hoppas det fortsätter fungera bra för er med! :D

2011-02-27 @ 21:26:26
URL: http://smileysara.blogg.se/
Postat av: fian- mamma till Alex

Vi blandar oxå lite, tycker det funkar jättebra. Lilleman är nöjd iaf :)

2011-02-27 @ 21:31:34
URL: http://fianandersson.blogg.se/
Postat av: Miranda - Mamma till Elias

Hej! Jag har pumpat från dag 1 tills för ett par dagar sen, idag är han 14dagar. Eftersom jag inte hade/har tillräkligt med bröstmjölk gav vi honom både ersättning och bröstmjölk, men jag gav upp för ett par dagar sen då han inte alls ville ha bröstmjölk. Han äter nu bara ersättning och det älskar han och han är mätt en längre tid :)

2011-02-27 @ 22:30:05
URL: http://fairytalez.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag både pumpar och ger ersättning till min sjuveckors bebis, som för övrigt också heter Elliott :) Tycker inte att jag märker att han föredrar något framför det andra, men att han gillar ersättningen är det inget tvivel på!

2011-02-27 @ 23:40:11
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Kira har också en handduk som haklapp :)

Jag amma bara några dagar ju men vi han testa det mesta och Kira gillade också ersättningen bättre, vet inte om det är för den mättar och kanske är lite "tjockare". Typ om man jämför våran mjölk med lätt mjölk så kanske ersättningen är mellan mjölk.. Haha, vilken jämförelse!

2011-02-28 @ 08:31:10
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Caroline mamma till Hugo

Hej!

Jag pumpade oxå i början eftersom amningen inte funkade alls. Jag pumpade endast i 3 veckor och sen la jag ner det...fick oxå för mig att min son inte gillade bröstmjölken men det kan vart för att jag fick en bröstböld som gjorde j*vligt ont och kanske gav bismak i mjölken! skulle bara säg att när du den dagen ska sluta pumpa va nogrann med att trappa ner med pumpandet och inte sluta helt tvärt som jag gjorde...detta va i juletid och det var fullt upp och jag tog mig inte riktigt tid att pumpa utan gav han ersättning istället. Nu får han endast ersättning och i början hade jag skuldkänslor för att ja inte kunde amma eller att han endast fick ersättning men går det inte så går det inte och det är ju bättre att se sin son mätt och glad än att amningen inte funkar! kram

2011-02-28 @ 08:52:40
Postat av: Lisa

Vi körde bara med ersättning från Liwan va 1 månad och hon mår hur bra som helst. Har vänninor som bara ammar och deras barn har varit sjuka flera ggr medans våran tjeja bara varit lite snorig! Tror faktiskt inte bröst mjölken är så mycket bättre än ersättningen men de e min åsikt :)

Kram

2011-02-28 @ 09:13:30
Postat av: Lina

Jag tror det är olika från barn till barn. Men jag tror inte Eliott skulle må dåligt om du gick över helt. Jag tror snarare han mår bättre får då slipper du styra med allt kring pumpningen och ni får mer tid tillsammans!

Jag ska sluta amma nu också, och ersättning funkar bra för Theo också. Han har klarat sig hur bra som helst på min bröstmjölk så jag tror att alla barn anpassar sig efter situationen!

2011-02-28 @ 10:49:23
URL: http://www.linasgodbitar.blogspot.com
Postat av: Rosahjärtan Mamma till två

Jag ammade mitt första barn i 3 månader men hon var mest missnöjd. När hon började få ersättning höll hon sig mätt upp till 6h & blev en helt annan bebis. Jag tror att de känner att de blir mättare med ersättningen & jag tror inte ett skit på att ammande barn är friskare än ersättningsbarn. Kör på det som känns bäst för DIG! En nöjd bebis ger en nöjd mamma!

Kram

2011-02-28 @ 11:49:08
URL: http://rosahjartans.blogg.se/
Postat av: Malin & Prinsessan

När vi blandade så var Jolie också alltid nöjdare med ersättningen. Så det kan säkert vara som du skriver! Och först när vi gick över till att bara ge ersättning så började hon öka i vikten.Det är ju olika för alla men jag tror inte det är en tillfällighet för er :)

2011-02-28 @ 15:14:49
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Tina - Minnas mamma

Vi har inte testat med ersättning än fast vi har testat 1 gång med flaska istället för att amma. Hon sög nog för hårt för det kom så mycket på en gång att hon höll på att drunkna, trots att det var minsta nappstorleken från 0 månader .. Så vi fortsätter att amma ett tag till verkar det som :P

2011-02-28 @ 16:10:28
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Tess

Har hört att ersättningen är "maffigare" än bröstmjölken.. Bröstmjölken är ju som dricka först och sen mot slutet när de äter så blir den lite mer fetare och matigare.. har inte gett Junie ngn ersättning alls men har hemma..än så länge är hon nöjd och belåten så so far, so good! Men de är lite upp och ner i maten under vissa veckor enligt de som vet.. :)

2011-03-01 @ 18:54:23
URL: http://kakaombord.blogspot.com
Postat av: Mamma till S 6 mån

Hej! Jag började ge S ersättning på kvällarna när hon var ca. 3 mån för att vara säker på att hon fick i sig mycket mat innan hon skulle sova för natten, vilket resulterade i att hon sov från 19-06 varje natt. Men efter det så blev det svårare och svårare att amma henne. Jag tror dock inte att det har något med smaken att göra, utan snarare att hon måste jobba mer för att få mat från brøstet æn det hon måste gøra från flaskan. Nær man ammar så kommer det inte mjølk lika fort och heller inte hela tiden så som det gør från nappflaskan. Men det ær bara min teori :) Gick då øver till att bara ge ersættning (skønt att slippa pumpen) vilket har funkat jætte bra. Nu æter hon både grøt och middags mat och bara ett mål mjølk på dagen :)

Hoppas du finner ut av det!

:)

2011-03-01 @ 22:52:25
Postat av: Nina

Blandar också amning och ersättning då Isak inte verkar bli mätt på bara bröstmjölk. Och det fungerar jättebra, dock har jag också upplevt att matnngen går lättare med ersättning..

2011-03-02 @ 17:21:17
URL: http://indi.blogg.se/
Postat av: sara

va har ni för ersättning till han? :)

2011-03-03 @ 20:58:55
Postat av: Hanna svarar

Sara: Han får Sempers. Semp 1 tror jag den heter:)

2011-03-04 @ 09:47:19
URL: http://hannaz.se
Postat av: sara

okej, tack :)

2011-03-04 @ 15:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0