Fruktdrycker för små

Elliot har alltid älskat vatten. Han har alltid druckit väldigt bra och vi har aldrig behövt tvinga i honom vätska. Nu när han sen några veckor tillbaka dessutom lärt sig dricka själv dricker han ännu mer. Flera (små) flaskor om dagen. Helst några klunkar mellan varje tugga när det är matdags, och många klunkar därimellan. Ibland får vi ta flaskan från honom då vi såklart inte vill att han ska dricka sig mätt.
Så att ge honom andra drycker än vatten har vi inte tyckt varit nödvändigt, tänk om han skulle tycka det vore så gott att han ratade vattnet? Det ville vi ju inte. Men vi är så "fikiga" i vår familj. Jag dricker ett par koppar kaffe/latte/te om dagen och när Jens kommer hem från jobbet tar vi alltid en kaffe ihop. Och för att inte tala om helgen, där är vi som ett gammalt par som dricker 11-kaffe och gärna fikar ett par gånger till utöver det. Så för att festa till det lite för Elliot (som älskar att fika minst lika mkt han) köpte vi såna här små fruktdrycker i glasflaska för några dagar sen. Äppledrycken var inte så god, tyckte han. Päron -och morotsdrycken älskar han däremot! Den tredje smaken har han inte testat än, kanske dags till fikat idag? :) Och vattnet? Det dricker han fortfarande med goood aptit!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du kan lika gärna köpa t.ex bravo juice som blir billigare i längden än dyra barndrycker....

2011-12-08 @ 15:29:13
Postat av: Anonym

Kanske ska testa sådana för vi får tvinga i vår ettårig vatten....

2011-12-08 @ 16:41:46
Postat av: Josefine - Mamma till Alva

åh jag har varit så sugen på att köpa sånna där men har inte vågat, Alva dricker ju vatten så bra :D haha. Men kan ju vara roligt att få lyxa till det lite ibland ;)

2011-12-08 @ 16:46:07
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: michan

Åååå dom där är så bra när mina killar vart lite större gick jag över till äppeljuice för dom är helt naturliga och betydligt billigare än de där och jag ville inte ge killarna saft.

2011-12-08 @ 19:07:23
URL: http://michaela-michan.blogspot.com/
Postat av: Sophie, mamma till 4:a

Vad skönt att han dricker så bra och vad duktigt att han kan dricka själv. Ellion dricker inte alls. Vi har försökt med både flaska och pipmugg och han slår bara borten. Han dricker välling och då tänkte jag att om han får med samma napp tar han väl det men nej då. Ska kanske försöka med lite jucie men spädda ut den. Vill ju att han ska lära sig att dricka vatten. Hans storasyster tyckte inte heller om vatten först men älskar det nu.

2011-12-08 @ 19:08:14
URL: http://sophieendelavmig.blogg.se/
Postat av: Johanna - mamma till Lykka

Lykka älskar också vatten och all annan dryck också för den delen, haha ;-)

Vi brukar köpa Småfolkets juice ibland när vi vill lyxa till det lite för henne, mycket uppskattat! =)

2011-12-08 @ 19:27:21
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Annelie

Jag vet att vår BVC-sköterska pratade om dessa och tyckte det var konstigt att de ens såldes då hon sa att det är lika onyttigt som saft. Hon tyckte absolut inte att man skulle ge dessa utan bara vatten. Men det där avgör man ju själv och jag kan tänka mig att Elliot gillade det ;)

2011-12-08 @ 19:32:45
Postat av: Hanna svarar

Annelie: Vi pratade om dessa drycker på BVC när Elliot var mindre. Hon frågade om vi brukade ge honom såna men eftersom han alltid älskat vatten har vi inte tyckt det var nån idé. Och det var bra enligt henne, vatten i första hand. Men dom verkade inte vara sååå hemska:)

Nu är han snart ett år och han både äter och dricker bra. Och när vi fikar brukar han få lite fruktdryck, just för att lyxa till det lite. Men till alla måltider dricker han såklart ff vatten.

2011-12-08 @ 19:37:05
URL: http://hannaz.se
Postat av: Malin & Prinsessan

De där har Jolie fått dricka någon gång när hon har varit sjuk och vi inte fått i henne NÅGOT annat. Päron är favvisen här :) Klart Elliot ska få lite "gofika" han med, hihi :)Som "trevliga anonym" här ovan skriver har jag dock nu lärt mig att Bravo fungerar lika bra :) Så sist hon var sjuk köpte vi Bravo Äpplejuice och spädde den 50/50 med vatten :)

2011-12-08 @ 20:43:05
URL: http://lifestyleblogs.se/malin
Postat av: Anonym

socker socker socker!!! vatten är det bästa

2011-12-13 @ 08:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0