Smakportioner

I förmiddags var jag och Elliot iväg till BVC för vägning och mätning. Vår lille tjockis väger nu dryga 7 kg (7145 g har jag för mig) och är 61,5 cm lång. Vi pratade också massa mat. Elliot bli ju fyra månader nu i helgen så vi ska börja lite smått med att introducera lite annat än ersättning, ska bli såå spännande! Jag verkligen längtar alltså. När jag är på Ica så kikar jag alltid lite på alla barnmatsburkar och funderar över vad vi ska köpa hem, haha. Jag tror dock att vi kommer börja med att koka nåt själva. BVC-Karin tipsade om att potatis och palsternacka var bra mat att börja med, och sen fortsätta med samma dom första dagarna.. Majs ska tydligen också vara poppis bland dom flesta.


Kommentarer
Postat av: SVENSKK - Mamma till Jamie

Står du i valet mellan dom där två dvs. majs och potatis samt morotspuré så rekommenderar jag starkt morotspuré då den är betydligt mycket lösare. Majs och potatis är ganska så tjock av sig så den bör du vänta med någon dag i alla fall tills han förstått att det är något nytt! Jamie älskade och älskar fortfarande morotspurén! En höjdare som han mumsar i sig på någon minut! Haha! En annan sak.. morotspurén är väldigt svår att få bort från kläder så se till att han inte har något jättefint plagg (som du är rädd om) när han ska äta det! Åh, vad spännande det ska bli att höra hur det gick sen.Btw.. Jamie väger 7500! Hahaha! Och Jamie är 6 1/2 mån. Hahahhaha så kul att jämföra. :D

2011-04-20 @ 14:51:22
URL: http://svenskk.se/
Postat av: Sarah

Vi provade att koka själv men efter ett tag så vägrade hon så provar nu med burkar.Ja de är verkligen roliga! Hon brukar göra så med kläder som är på skötbordet också. Då drar hon de till sig och lägger de över ansiktet. Tokiga unge :)

2011-04-20 @ 15:57:48
URL: http://thisissarah.blogg.se/
Postat av: sara

så spännande!

2011-04-20 @ 16:01:41
Postat av: Lexie

Hejsan!

Jag har i samband med Inredningsbutiken Stilero en tävling där du kan vinna lite saker därifrån.

Hoppas du vill vara med och delta i den tävlingen:)

Länken till inlägget är http://lexielinde.blogg.se/2011/april/inredningstavling.html

Så lycka till:)

2011-04-20 @ 16:04:09
URL: http://lexielinde.blogg.se/
Postat av: Anna - Mamma till Theodor.

De är jättekul, Theodor verkar gilla det. Vi har köpt hem dom där sorterna. (vi har tjuvstartat lite) han blir ju 4månader den 23 ;) Lycka till med första matningen. Kramar!

2011-04-20 @ 16:16:49
URL: http://icyy.blogg.se/
Postat av: Madelene

Jag kokade till Rasmus å det fick jag fortsätta med för han fick kräk känsla av köpeburkarna...inte så farligt meckigt ändå =)

Vi började med potatis å palsternacka å smör å sen lax bland annat... =)

2011-04-21 @ 12:42:28
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Vi har börjat med smakportioner till Kira med. Hon fullkomligt älskar det. Dock är jag bekväm och köper, äger ingen mixer får nog handla det. Kan ju inte vara så svårt att göra själv ju. :)

2011-04-21 @ 14:23:00
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: Killmamman

kokt och mosad sötpotatis är väldigt bra att börja med. när det gäller innehållet i barnmatsburkar är det oftast inte det bästa näringsmässigt, barn behöver till exempel (när de vant sig ordentligt vid att äta puréer och liknande) extra fett förutom det som finns i burkarna. kokosolja eller omega 3-olja till exempel.

2011-04-22 @ 08:18:32
URL: http://killmamman.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0