Det här med vikten då

Har fått många frågor om hur mycket jag har gått upp i vikt under graviditeten. Och vet ni vad? Jag tycker vikten egentligen är helt oväsentlig. I början av graviditeten hade jag 15 kg som "gräns". Men nu skiter jag i om jag går upp 15 eller 25 kg. Sålänge det inte blir jobbigt eller man mår dåligt så spelar det ingen roll. Klart att ju mer man går upp desto mer har man att gå ner. Men jag skulle aldrig köra nån diet-kost under en graviditet. Är jag hungrig så äter jag. Är jag sugen på glass, ja då tar jag en glass. Ni fattar. Så länge jag mår bra mår bebisen bra. Så tänker jag. Och jag mår alldeles utmärkt!
Och ni som nu är intresserade av min vikt så kan jag berätta att jag i skrivande stund har gått upp ca 14 kg. Enligt mitt BMI ska jag gå upp mellan 13 och 18 kg. Så jag ligger väl rätt "bra" till om man nu kan säga så. Ju mindre man väger innan graviditeten ju mer ska man gå upp. Och tvärtom. Hade med all säkerhet kunnat klara mig på 10 kgs uppgång om jag hade tänkt mer på vad jag stoppar i mig/tränat/rört på mig mer osv. Men som sagt, vikten känns rätt oväsentlig. Men nu vet ni:) Och joo, jag saknar min gamla kropp emellanåt, men den ska tillbaka! :)


den här bilden är tagen bara ett par veckor innan jag blev gravid... saknar min midja, haha


Kommentarer
Postat av: Anna

Håller helt med dig.. Sunt förnuft och så länge mamman mår bra och bebisen går upp i vikt kan man inte göra mer. Måste dock säga att det är rätt shysst att vara gravid såhär i juletid.. :)

2010-12-12 @ 13:57:56
URL: http://annasunderbara.blogg.se/
Postat av: Denise

Oj vilken kropp du hade då;)

2010-12-12 @ 14:20:34
URL: http://danajs.blogg.se/
Postat av: Chicmommy - mamma till Ajdin

Fin du är på bilden. Förstår att du saknar midjan, men den kommer du få tillbaka, nu väntar du på det finaste som finns.. och det är så värd all fett som man får heheha en fortsatt trevlig söndag

2010-12-12 @ 14:52:10
URL: http://chicmommy.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag hade också ett mål tidigt i graviditeten men nu känns det faktiskt som att det kan kvitta. Har man målet att se ut som man gjorde innan man blev gravid så är det ju bara att köra oavsett extra kilon =) Du är himla fin iaf! Och 14kg är ju helt sunt!

2010-12-12 @ 14:59:39
URL: http://kameralins.blogg.se/
Postat av: Caroline - gravid i vecka 35

Jag håller med dig fullständigt!

Jag har också fått många frågor om min vikt och vad vågen visar. Tycker det är lite småfräckt att fråga sånt faktiskt. Huvudsaken mamma och bebis mår bra men så verkar inte folk tänka.I början av graviditeten gick jag ner i vikt, stod sen stilla i flera veckor men nu sista veckorna har jag gått upp många kilo om man tittar på vågen. Men då är det mesta magen och massor med vatten som väger. Ha en mysig tredje advent!

2010-12-12 @ 15:06:12
URL: http://carolineprim.blogg.se/
Postat av: I väntan på Liten - Gravid i vecka 37

Åh du har så rätt så rätt!! Jag känner precis likadant, oftast. Ibland mår jag dock riktigt jäkla dåligt när jag ställer mig på vågen, den visar +19kg och jag vet att jag har en månad kvar. Men precis som du säger så är det viktigaste att jag och bebis mår bra, vikten/kroppen kan man alltid få tillbaka sen bara man ger sig fan på det. Så nu njuuuuter vi av att vara gravida tycker jag och tar en extra lussebulle till adventsfikat ikväll! hihi :D

2010-12-12 @ 16:06:08
URL: http://madeleines.se
Postat av: sofia

känns som en sund inställning..

2010-12-12 @ 16:31:13
URL: http://ekstromsofia.blogg.se/
Postat av: anna

Du kommer tappa dina kilon fort om jag får säga vad jag tror :)Vi åker på torsdag, börjar få lite resfeber.. :)

2010-12-12 @ 16:56:58
URL: http://bonta.blogg.se/
Postat av: Matilda

Måste bara säga att ditt ansikte är så mycket finare nu när du har lite mer "hull" :) kroppen är en dagsvara som alltid går att fixa senare!

2010-12-12 @ 17:53:17
Postat av: Wiwi

Tycker du ser lika vacker ut med o "utan" midja!

2010-12-12 @ 17:56:51
URL: http://wiwis.blogg.se/
Postat av: Tina 21 år - gravid vecka 31

Du har helt rätt, jag håller verkligen med :) Så länge man mår bra! Bebis, vattnet, moderkakan, livmodern som vuxit och den ökade blodvolymen väger mycket - min bm så att allt tillsammans väger 12,5 kg när man gått 40 veckor.

2010-12-12 @ 18:41:26
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Haha, skriver alla gravidisar om samma sak? Skrev också ett viktrelaterat inlägg tidigare idag :) Men jag säger som dig - i början var jag nojjig över vikten men nu vet jag att det inte spelar så stor roll och äter det jag vill äta. Som min BM sa - det finns dom som bara äter sallad en hel graviditet men ändå går upp 25kg..Fin är du hur som helst!!

KRAM!

2010-12-12 @ 19:00:59
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: LISA [mamma till Alva och bebis i magen]

Det viktigaste är att man mår bra :) men det är klart, att frossa jättemycket extra bara för att är ju rätt onödigt - man ska ju gå ner det också, haha :PMen jag har inte brytt mig spec med båda graviditeterna :) äter skitmycket! Men jag mår bra, bebis mår bra :) huvudsaken! Det står ju att 13 kg är vad allt väger så det är väl vad man "minst" bör ha gått upp, haha :)kram på dig!

2010-12-12 @ 23:35:52
URL: http://lising.blogg.se/
Postat av: Madelene

Jag hade oxå väldigt lite fokus på vikten när jag väntade vår Rasmus och så mycket bättre man mår då tror jag! =)

Sen tog d sin lilla tid att gå ner vikten men d hjälpte att amma och promenera. Sen började jag inte träna några pass eller så förrän flera månader efter efterkontrollen, kändes liksom inte hundra att göra det förrän man känner sej mer i fas med kroppen och så länge man ammar så känns d inte så bekvämt att stoppa i sej i en sportbh och träna järnet!...MEN allt är individuellt...så gör precis som du känner för då och där!

Däremot kan jag ibland sakna formerna man hade innan graviditeten, för dom ändrar sej...eller gjorde iaf på mej...midjan ser annorlunda ut och även magen å rumpan..... =)

2010-12-13 @ 13:44:45
Postat av: Cicci

Lyllo dej! Jag har gått upp 28 jävla kg. :O

2010-12-15 @ 21:05:37
URL: http://ceciliakall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0