Vecka 41

Hopp, igår gick vi ju då in i den där övertidsveckan ändå. Trots att jag bestämt mig för att inte göra det.
Nu när vi passerat BF-dagen så känns det lite som att "jahopp, det blev ingen unge", jag tänker liksom inte så mycket på det längre, det kanske låter konstigt men jag går inte och väntar på samma sätt. Känns liksom som ju fler dagar som går desto mindre är chansen för att det verkligen ska komma en bebis, hänger ni med? Det värsta är att jag blir mindre laddad för förlossning med, har ju varit superladdad i flera veckor men det har liksom gått över, det är ju inget bra. Men det kanske kommer tillbaka?

Trots allt så är jag ändå jäkligt glad att jag mår så bra som jag gör. Annars hade det nog inte varit så kul. Som det känns nu skulle jag absolut klara av att vara gravid till januari, utan problem. Det konstiga är att jag mår bättre nu än förra veckan, hur sjutton nu det kommer sig. Eller alltså, jag har ju mått bra hela tiden, men tex så är höfterna lååååångt ifrån lika stela på mornarna numera. Förut vaknade jag på nätterna när jag var tvungen att byta sovsida, och det var ett litet projekt med mina tant-höfter, nu gör jag det i sömnen utan problem. Så jag sover riktigt gott om nätterna, och det är ju ett plus. Att gå upp och kissa behöver jag fortfarande inte. Konstigt. Så jag har ju egentligen ingenting att klaga på.
Ska istället njuta av tiden som är kvar med magen, för det är ju trots allt väldigt mysigt ändå.


Kommentarer
Postat av: Frida

Tack vännen :)Jag håller alla tummar jag har så bebis kommer innan jul :)

2010-12-20 @ 21:18:48
URL: http://fridalinnmans.blogg.se/
Postat av: Julia B

Härligt att det känns så och att du mår så bra! All tidigare laddning kommer garanterat komma tillbaka på ett kick så fort värkarna sätter igång på allvar. Så var inte orolig för det. Själv var jag så trött på magen vid det där laget, tur att jag slapp vänta fler dagar för jag hade nog inte vart så cool som du. Så passa på och njut det sista. Sen har ni något nytt att njuta av =) Vi längtar så mycket efter eran liten alla tre här hemma. Hoppas h*n kommer snart. Stora kramar!

2010-12-20 @ 21:22:50
Postat av: sofie

jag var beräknad den 22 december men kom inte föränn den 6 januari, men hoppas verkligen lillingen vill komma till världen snart!! :)

2010-12-20 @ 21:26:14
URL: http://sofiemylouise.blogg.se/
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 32

Vet du vad? Jag har lärt mig ännu ett naturligt sätt att få igång förlossningen! Hihi! Kanske något att testa? Om du är trött på att hinka cola och hallonbladste alltså :)"Stimulering av bröstvårtornaDetta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.Är det säkert?

Stimulering av bröstvårtorna har visat sig kunna framkalla starka sammandragningar, så gå tillväga med försiktighet. Men en studie där 719 kvinnor deltog påvisade inga sådana problem.Fungerar det?

Den ovan nämnda studien ansågs vara för liten för att kunna användas som underlag för otvetydiga slutsatser, men kunde påvisa en betydande effekt: hos 37,3% av de kvinnor som stimulerade bröstvårtorna började förlossningen inom 72 timmar, jämfört med 6,4% av de kvinnor som inte gjort det.Hur gör jag?

Tanken är att härma ett diande barn, så du måste stimulera hela vårtgården (det mörka området runt bröstvårtan), inte bara nypa i bröstvårtan. Lägg handflatan över vårtgården och rör den i cirkelrörelser med ett fast men varsamt tryck. Du kan behöva fortsätta en längre stund. Rekommendationerna säger att du ska stimulera båda brösten kontinuerligt i 15 minuter per timme under flera timmar. "

2010-12-20 @ 21:26:46
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma till Maja

fast din mage ser ut som att DET ÄR DAGS.. Min mage ändrade karaktär till den där "boll"liknande formen typ tre dagar innan maja kom.

Även andra magar får liksom en mer sprickfärdig form dagarna innan :)

Jag tippar därmed julhelg! :)

2010-12-20 @ 21:47:49
URL: http://smileysara.blogg.se/
Postat av: sofie - jävligt asgravid ;-)

Attans, ingen bebbe än alltså!Okej, men vad bra, slippa kissa på natten, då har man nåt att se fram emot - jag som är övertygad att jag kommer gå över tiden och kissat minst 3ggr varje natt sen i april...Håller tummarna för att det blir nedsläpp inatt dock!=)KRAMAR!!!

2010-12-20 @ 22:57:53
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Emma - väntan på ett januari barn

Klart du kommer bli laddad igen när det väl är dax. Tror det är en grej man inte kan bli av med :)Hoppas du klarar dig från magsjukan, har det själv nu och det är verkligen ingen hitt som gravid och säkert ännu mindre som nybliven mamma...

2010-12-21 @ 03:20:49
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: sofie - jävligt asgravid ;-)

kikar in för att se hur det går ... =) så spännande nu!!

2010-12-21 @ 08:00:56
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: L

Oj Hanna! Var inte ledsen nu! Tomten kommer snart ;)

Kram-kram och vi alla väntar med dig ju!

2010-12-21 @ 08:14:13
URL: http://svensksmultron.blogg.se/
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Okej, idag sägger jag inte grattis eftersom jag lovat ;) Du får inget grattis förens du klämt ut ungen nu!Men toppen att du håller dig så positiv! Jag som inte ens passerat BF håller ju på att bryta ihop här hemma. Så jag är imponerad av dig!!Kram kram!!

2010-12-21 @ 10:22:46
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Liza |Gravid v40+3|

Har tagit mig ett rejält snack med Bebis nu och visat lappen om tiden för igångsättning. Får se om de tar skruv under dagen !

Kramar från mig o Grichen

2010-12-21 @ 10:23:42
URL: http://lizagood.blogg.se/
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Inatt drömde jag om dig, du var med ganska generellt men sen på slutet så fick du dig en liten dotter och vi var lika chockade allihop eftersom vi trott att det var en pojke. Det var dock inget datum denna gång, men jag hoppas och tror att det drar igång när som helst nu :D

2010-12-21 @ 10:55:16
URL: http://madeleines.se
Postat av: Tess - Mamma till Junie Viktoria

Men Hanna!

Jag hade ju räknat med att du skulle ploppa ut tidigare än beräknat! ;) Tänk om du får en liten julbebis.. :) Eller en mellandagsbebis, eller en nyårsbebis! Vilket som..det är en sån fantastisk känsla, glöm den du var innan..nu kan det ske när som helst och snart är du mamma! :D

kram!

2010-12-21 @ 11:46:01
URL: http://kakaombord.blogspot.com
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 33

Ja, kör på! Verkar ju ha funkat för 40% nästan. Kör på och så får vi se om det sätter igång inom 3 dagar! :) jag känner mig hoppfull! Man kan ju hålla på medan man tittar på tv typ.

2010-12-21 @ 11:48:59
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Jannika mamma till Jillian

Hoppas den tittar ut snart då;9 jag gick över 5 dagar, å jag va ltie crazy.. promenerade 2 h om dagen, sprang i trappor å sexade dagen innan hon kom:p haha

2010-12-22 @ 20:34:40
URL: http://jannikassmulor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0