Fredag 101217

Fredag idag och exakt en vecka kvar till jul. Sjukt.
Kommer ni ihåg min lilla lista som jag skrev för ett tag sen? Och som jag skulle kolla på och pricka av saker när jag var sådär sjukt uttråkad? Har kunnat stryka nästan allt! Bara tråk-saker kvar.. Varför sparar man alltid det tråkigaste till sist? En tråk-sak som jag kunde pricka av i förrgår var att fixa/skicka in begäran om föräldrapenning. Gud vad jag skjutit upp det, vi har ju inte fattat hur man skulle göra! Tillslut tog jag mig i kragen och ringde det där samtalet för att be om hjälp och vips så var det inskickat och klart, sköööönt!

Och på tal om det så ska jag nu snart knalla till båten och åka på barnmorske-besök. Tänker inte skriva för sista gången för jag lovar att jag kommer gå dit igen. Haha. Jag tror det är en envis bebis där inne nämligen, precis som mor sin. Ska iaf bli intressant att se vad BM tror om mina onda förvärkar, har haft riktigt onda ett par gånger nu nämligen. Molvärk vet jag ju att man kan ha i månader innan det är dags, men onda värkar? Ja, vi får se vad hon säger helt enkelt! Hörs sen!


Kommentarer
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 32

Jag ska också snart fixa föräldrapenningen :) Hur många dagar i veckan ska ni ta ut? Har ni funderat över hur många dagar ni vill spara?

2010-12-17 @ 08:26:20
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: michaela (gravid v36)

Hoppas verkligen att det drar igång för dig snart också...och att du trots väntan är vid gott mod!

Blir helt stressad bara av att höra dig nämna föräldrapenning...hu..den tansken skjuter jag nog upp lite till ;)

2010-12-17 @ 08:40:01
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Tina 22 år - gravid vecka 32

Gud vad bra att ta ut 4 dagar i veckan, då kommer det ju räcka jättelänge :D Vi ska nog ta ut 5 dagar i veckan, blir lite tight ekonomiskt för vår del..Ja, alltså.. Tänkte ni vara hemma alla 480 dagar på en gång eller tänkte ni spara några till senare? :) När det är sommar eller vinter om några år kanske ni vill vara lite extra lediga med er lilla plutt när den är så liten, och ni kanske bara får några veckor semester från jobbet eller inte lika mycket semester som ni egentligen vill. Då är det jättebra att ha föräldradagar sparade för de kan man aldrig bli nekad! Då kan ni vara lediga hela sommaren med ert barn tex, eller vara ledig länge över julen tillsammans med barnet!

Sen kan ni ju också spara dagar så att när barnet börjar på förskola kan ni tex ta ut 1 dag i veckan och vara hemma 1 dag i veckan (typ varje fredag) med ert barn första året (eller de första 2 åren) på förskolan så att den lill* inte får så långa veckor tex :)Jag funderar mycket på hur många dagar vi ska spara (säkert eftersom jag jobbar som förskollärare och ser hur långa dagar vissa små barn har...). Det är faktiskt många som har 1 ledig dag i veckan för att föräldrarna sparat föräldradagar och så ska nog vi också göra! Och så ska vi spara några månader så att vi kan ta långa semestrar över sommaren och vintern så man kan hitta på massa kul även när barnet är litet :)

2010-12-17 @ 08:55:05
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Elin

Lycka till hos barnmorskan!

2010-12-17 @ 09:16:47
Postat av: Liza |Gravid v39+6|

Dan före dan ! :)Jo jag pratade me mamma igår hon jobbar i Göteborg. Hon sa att de hade varit läskigt att köra då de va regn o is. Då har jag hellre 15 dm snö iallafall:)Ser att Madde kommer få sin Bebis före oss, attans :)

2010-12-17 @ 09:26:09
URL: http://lizagood.blogg.se/
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Haha, nejdå. Jag tror vi alla blivit lite tokig av att Madde är "igång"... Sofie (lite del av mig) t.ex gav sig ut på vansinnespromenad och jag var nästan inställd på att göra detsamma ett tag trots att jag knappt kan gå mellan soffan och toan längre :PÖnskar dock att det var därför det blev ett blogguppehåll :D Hoppas det går bra för dig hos BM och att hon säger "Men OJ du är visst öppen 5cm redan" eller nåt liknande ;)

2010-12-17 @ 09:53:46
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: My Beauty Secrets

jag ser att det står fixa pensionspapper där, det var jag inne och fixade på banken häromdagen haha :) man har ju fått hundratals med olika papper hem angående det där, men jag gick till den banken där jag har mitt bankkort, för då kan man se åensionssparandet via sin internetbank. enkelt och smidigt, så det rekommenderar jag !

2010-12-17 @ 11:22:50
URL: http://mybeautysecrets.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag är också på väg till barnmorskan strax, håller tummarna att det är för sista gången för oss båda! :-)

Lycka till hos BM, hoppas allt går bra!

2010-12-17 @ 11:38:35
URL: http://sooulweeeper.blogg.se/
Postat av: Maria mamma till Leo

Tack för tipset :)

Hoppas Lill*n kommer snart, kikar in lite då och då för att hålla mig uppdaterad!

2010-12-21 @ 16:35:09
URL: http://mallo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0